onsdag 5 januari 2011

Fler män i rustning: CamelotI kväll ska ni inte missa premiären av Svärdet och spiran i TV3, klockan 21:00. Om ni gillar kostymdraman à la The Tudors. I korthet: Stenhuggare möter munk. Tillsammans vill de bygga en katedral. Politik och religion kommer emellan. Det kanske låter urtrist men givetvis - i dessa dagar - är det upphottat med sex och smutsiga intriger. Och Ian McShane. Underbart evil som karriärslysten Fader.

Och på tal om mustiga kostymdramer... nu har amerikanska tv-kanalen Starz kommit med en tjuvkik på sin tv-version av myten om Kung Arthur; Camelot. Bond-bruden och halvsvenskan Eva Green har en av huvudrollerna som trollkvinnan Morgana.

Camelot har premiär i USA 1 april.

3 kommentarer:

Bea sa...

Det är väldigt många år sedan jag läste boken med tokgillade den och är väldigt peppad inför Svärdet och Spiran. Spelar in! Kul att du finns här nu :)

Anna Thunman Sköld sa...

Tack Bea!
Återkom gärna och säg vad du tyckte om tv-versionen. Min man hade läst boken innan och gillade ändå serien. Jag skriver ändå för oftast går något förlorat, särskilt med en tegelsten som Ken Folletts.

Jag hade inte läst boken och hade inga förväntningar på serien så att jag gillade den räknas inte lika mycket :)

Diana sa...

åh jag blev helt förälskad i serien, nu vill jag läsa böckerna också <3