söndag 21 april 2013

Hemlock Grove var så fascinerande usel...

Foto: Netflix
... att jag bara MÅSTE fortsätta se den! För det känns utstuderat dåligt. Som att vi som ändå orkar se vidare kommer att belönas med evigt liv när serien nått slutet. Allra minst.

Fem riktiga lågvattenmärken:
1. Överspelet
"Se arg ut, JETEARG!" "Se kåt ut, JETEKÅT!" "Se nonchalant ut, JETENONCHIG!" (Ja, ni fattar.)
2. Twin Peaks-stölderna
De för snygga människorna, lyktorna som vajar, fabriken som håller orten vid liv och familjen som styr över allt, mystiska stämningar och BOB-ugglorna i mossen. KOM IGEN.
3. Klyschorna
Zigenare stjäl som korpar, bor i husvagnar och har avtal med Satan. Jaså, inte? Men i Hemlock Grove är det enda som fattas att Lili Taylor har huckle och spåkula. Och ja, jag väljer medvetet ordet zigenare då det är nidbilden som målas upp.
4. Famke Jenssen får spela pervomorsa IGEN!
Lex Nip/Tuck. Ewww.
5. Dialogen/Manuset
Eller som jag vill säga: m-anuset. Hehe.

Men Bill Skarsgård klarar sig någorlunda.
Och som jag började med. Det var så tokdåligt att jag börjar hoppas på en Harper's Island.
HÄR kan ni förresten läsa andra (amerikanska) recensioner.

11 kommentarer:

Emma Bengtsson sa...

Jag kollade klart på serien inom loppet av en dag efter att den kom ut, och jag håller dig till en viss del. "Oh my God" varvades med "Vad i helsike tittar jag egentligen på?" och "... VA?!". Men som dig tittade jag vidare, och fann mig ofta säga "aww" till Roman Godfrey's vänlighet gentemot sin syster och sin kusin samt Shelley Godfrey's upplevelser. Dessutom var det länge sedan man såg en tv-serie där överraskningar är runt varje hörn, där mindcontrol-grejerna inte är så övertydliga som i True Blood och där varulvsförvandligen var så otroligt häpnadsväckande. Så det är definitivt värt att se mer av!

Anna Thunman Sköld sa...

Kul att du säger så, för det finns någonting lockande i serien och jag gillar det där med överraskningar runt hörnet. Du kanske också gillade Harper's Island? Den var precis likadan, men jag blev helt uppslukad iaf :)

Linda sa...

För mig var det bara varulvsförvandlingen som fick mig att titta vidare till slutet. Och den går jag fortfarande och tänker på lite. Den och några andra smådetaljer här och där som jag tycker de lyckats riktigt bra med.

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, förvandlingen (gaaaah) och överraskningarna som Emma ovan säger gör att jag också tänker titta klart på serien. Kosta vad det kosta vill :)

Linda sa...

Jag håller med om mycket, men det händer grejer som får en att se vidare. Skulle rent av kunna se en andra säsong baserat på slutet och den sk cliffhanger de lämnade. Mycket var överdrivet, klyschigt. Nästan som de visar naket bara för att de kan, inte för att storyn kräver det.

Bill klarade sig bra, trots lite överdrivna snyftscener som jag inte kan försvara.

Anna G sa...

Tycker inte alls den var så dålig :) Har dock inte sett alla avsnitt än, men det började bra.

Anna Thunman Sköld sa...

Den verkar bli en sån där vattendelare, jag tycker verkligen den är dålig, men dålig på ett underhållande sätt :)

Åsa sa...

Är helt klart underhållen av Hemlock, kanske tack vare Twin Peaks vibbarna. Klyschorna får jag ta för att få lite spooky/weird!

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, den har nåt!

Åsa sa...

Plus att få se Dualla och chief Tyrol dela skärm = värt!

Anna Thunman Sköld sa...

:D