tisdag 16 april 2013

Veritabel tv-fest! SVT öppnar sitt programarkiv!Klockan 12 i dag invigs SVT:s öppna arkiv med pompa och ståt av SVT:s vd Eva Hamilton, men redan nu kan vi vanliga dödliga likt Joakim von Anka tumla in bland de _många_ klassiska tv-programmen som plötsligt gjorts tillgängliga. I går på Twitter hördes jublet över ungdomsserien Spung. Men du har också Sagostunden med Astrid Lindgren, Hemsöborna, Jacobs stege, Rederiet, Den vita stenen, Fem myror är fler än fyra elefanter, Ebba och Didrik och - min personliga favorit och det som för alltid formade min bild av folkhögskolor - Lackalänga! Med flera, med flera, med flera.

Public service, var det ja. Fantastiskt!

HÄR är länken!

5 kommentarer:

nicklas sa...

WOW, hur coolt är inte det där då?!? :)

Anna Thunman Sköld sa...

Typ hur coolt som helst :) Och hur jävla mycket som helst att titta på *torkar svetten ur pannan*

Plus: nostalgi i bött.

Vonkis sa...

Funderar på att fråga min chef om jag inte kan få sommarlov redan nu. Helt plötsligt räcker inte tiden till till alla program jag vill titta på.

nicklas sa...

anledningen till att se är väl kanske mestadels nostalgi ... för jamenar, Rederiet :) *sticker ut hakan för halshuggning*

Anna Thunman Sköld sa...

Vonkis: Hahaha, en kompis till mig sa ungefär samma sak :) Han fick inte mycket gjort i går...

nicklas: Ja, gud, det är inte kvalitén alltid man tittar efter, hehe. Förutom i såna där klassiker som Tre kärlekar och Hemsöborna då. Men Rederiet... nja.