lördag 12 februari 2011

Nykollat: The Chicago Code & Mr Sunshine

Jennifer Beals och Jason Clarke i The Chicago Code. Foto: FOX

Matthew Perry som Ben i Mr Sunshine. Foto: abc
Låt mig börja med det positiva. Jag gillade verkligen Shawn Ryans nya polis- & politikerserie The Chicago Code. Jag är inte helt övertygad om det där med voice-over och tillbakablickar men det är nog en vanesak. Det är en serie som kommer växa över tid. Därför kommer jag se den som jag såg Ryans förra mästerverk The Shield, allt på en gång sen. Längtar redan.

Tyvärr kan jag inte komma på något snällt att säga om Matthew Perrys comeback till tv-rutan, Mr Sunshine. Jag har en regel som säger att man inte får dissa serier förrän efter tre avsnitt (vis av erfarenhet) men åååh, detta var ett praktfullt fiasko. Skämten var forcerade, Perry såg sliten ut och körde alla gamla ansiktsuttryck från Vänner-tiden på repris. Inte ens überbegåvade Allison Janney kunde rädda upp den här sorgliga soppan. Perry borde hålla sig till drama, där han inte är förbrukad. Tänk så bra han var i Studio 60 on the Sunset Strip!

5 kommentarer:

Jimpy sa...

Du har så rätt i precis allting i denna text. Voiceovern i The Chicago Code ska enligt Shawn Ryan tonas ner i dem närmaste avsnitten.

Mr susnshine såg jag igår och det va ju ett jättehaveri. Usch.

Mer Anonym sa...

Gillade Sunshine, verkar kunna bli en stabil komedi. Men regeln säger ju att alla måste dissa alla f.d Vänner- och Seinfeld-skådespelares projekt. Janneys roll tycker jag har blivit lite mycket prisad av en massa kritiker, så himla rolig var hon inte.

Chicago Code var ok. Men lite väl stereotypa karaktärer. Såklart ska det vara en kvinna som sticker upp, såklart ska seriens huvudman vara från staden och "försvara den" och säga saker som "this is Chicago, deal with it", såklart ska han också inte heja på det mest kända baseballaget, såklart ska där vara en ny kille som kommer upp och ska visa sig...

Anna Thunman Sköld sa...

Jimpy: Åh, vad skönt att höra om voice-over-minskandet :)

Anonym: I beg to differ. Jag dissar Mr Sunshine och MP. Men jag älskade The Comeback med Lisa Kudrow, jag älskar Cougar Town med Courteney Cox och är efter en svag start numera överförtjust i Episodes med Matt LeBlanc.

Så att säga att ALLA dissar Vänner-stjärnornas nya serier är lögn och förbannad dikt! :D

Anonym sa...

Döm inte ut Mr Sunshine så snabbt, jag tyckte inte heller om det första avsnittet men det blir mycket bättre, det lovar jag.

Anna Thunman Sköld sa...

Jag ska ge det tre avsnitt, det är min standard. Det lovar jag.