lördag 7 maj 2011

Supernatural har fått själ igen

Mina killar. Foto: CW
Jag har haft svårt att förlika mig med säsong sex av Supernatural. För det första var det ju liksom tänkt att ta slut efter säsong fem - och som finalen utspelades hade jag kunnat låta mig nöja. RIP, typ. Men så fortsatte det och det med urtråkiga avsnitt. För det andra har jag hatat hela storyarcen med Sams förlorade själ. Jag gav till och med upp tittandet ett tag.

*spoilervarning för nedanstående - man bör vara ikapp i säsong sex för att läsa vidare*

Men så läste jag om metaavsnittet och om västernavsnittet och tänkte att det här låter som old school-Supernatural. Och det - tillsammans med glada tillrop från fellow Supernatural-älskaren @tvknarkaren - gav mig tittarlusten tillbaka. Tur det, eftersom metaavsnittet visade sig vara bland de bästa avsnitten i Supernaturals historia.Och tack gode Gud (eller Döden snarare) för att Sam fått sin själ tillbaka. Det var i och med det som även serien blev bra igen. Nu tycker jag att det är synd att det snart är slut på det roliga för den här gången. Fredagen den 20 maj visas säsongens sista två avsnitt på CW i USA. Och yes, Supernatural är klar för en sjunde säsong. Jag är pepp. Igen.

11 kommentarer:

jessica sa...

ah, jag har känt precis likadant. Säsong sex blev ett sånt himla antiklimax efter Stora Feta Finalslutet i s5. Tappade lusten efter ca 9 avsnitt (trots min något osunda, imaginära relation med bröderna) men nu ska jag ge det ett nytt försök. Alldeles för länge sen det hördes AC/DC hos mig.

Sara sa...

Samma här, blev så less och det kändes som att de bara tvingade fram avsnitt. Första avsnitten på s6 var så grymt dåliga. Men nu blev man ju lite sugen igen..

Anna Thunman Sköld sa...

Jessica och Sara: Hoppas ni tycker som jag sen. Jag hade noll förväntningar när jag återupptog tittandet men från avsnitt 12 och framåt blir det nästan som förr. Och särskilt The French Mistake! Så bra!

Lina sa...

Det var väll ändå sagt att de skulle få 6 säsonger och sen ta slut, jag har då aldrig hör att 5 skulle vara allt. Förra året tog de iofs beslutet om att den 6 säsongen skulle bli den sista, men nu har de ju ändrat sig igen och ger oss nr 7.

Anonym sa...

hm, när visades säsong sex? när kommer det några nya?

tvknarkaren sa...

Jag hade fördelen att sträckkolla den första delen av säsong sex, vilket gjorde att jag härdade ut rätt bra. Hade nog upplevt dessa avsnitt som sämre om jag sett dem avsnitt för avsnitt. De är ju onekligen lite krystat och hela släkt-aspekten kändes sjukt ointressant men vägdes upp av jag gillar Crowley så mycket.

Metaavsnittet är inte bara bland det bästa jag sett i Supernatural utan bland det bästa jag sett punkt. Ligger nu lite efter och har bara hunnit se halva cowboy-avsnittet men det verkar onekligen lovande. Kommer så klart vara svår majångest nu när alla serier tar sommaruppehåll.

Anna Thunman Sköld sa...

Lina: Jag läste att från allra första början var Supernatural planerad till tre säsonger, men det expanderades till fem. Det var tänkt att sluta då.

http://www.associatedcontent.com/article/3001910/supernatural_season_6_comes_after_supposed.html

Men så blev det inte :)

Anonym: Säsong sex visas i Kanal 5 på fredagsnätter. Nästa avsnitt är det elfte tror jag.

tvknarkaren: Jag håller med om metaavsnittet, det är bäst!

andros sa...

Jag har nyss plöjt igenom den andra halvan av säsong 6.

Jag hade också lite svårt med att det blev en sjätte säsong när den femte kändes som ett värdigt avslut.

Men även jag är pepp igen på säsongsavslutningen. Någonstans där i mitten av säsongen blev det intressant igen!

Anna Thunman Sköld sa...

Kul att du är på exakt samma våglängd som jag, andros! Gillart!

Sandra.- sa...

Säsong 6 var en helt okej säsong, men de bytte story för mycket. Först var det Sams själ, sen var det Crowley, mother of all, saker jag har glömt...och samtidigt allt det där med Cas..

Men det är ju Supernatural trots allt, så jag kunde inte sluta titta och kunde heller inte får mig att tycka illa om det.

Och om säsong 7...Eric Kripke take the wheel. Supernatural behöver honom, så de kan komma tillbaka till samma awesomeness de hade de andra 5 säsongerna.

Anna Thunman Sköld sa...

Eric Kripke fattas oss!