onsdag 18 maj 2011

Helcharmad av Bored to DeathDen som spar den har. Fördelen med att inte se riktigt allt som sänds i USA när det sänds i USA är att man har vissa godbitar kvar att njuta av i gammel-teven. Som HBO-serien Bored to Death.

Jag har varit smygkär i hoben Jason Schwartzman alltsedan Rushmore-tiden. Han har kört sitt eget race i Hollywood trots sina kända släktingar (hej morbror Francis Ford Coppola och kusin Sofia Coppola), har valt roller företrädesvis i indiefilmsfacket och blivit odödlig för alla OC-fans tack vare introlåten California som hans band Phantom Planet stod bakom. Han har samarbetat med Jonas Åkerlund både i långfilmen Spun och i Paolas tillhörande musikvideo Above the Candystore. ← Se videon, minns hur bra den är! Nu senast spelade han evil genius i underbara Scott Pilgrim vs The World.

Kort sagt: Jason är i mitt tycke glimrande i allt han gör. Och det är härligt att se att Bored to Death inte är ett undantag. Serien bygger lite löst på skaparen Jonathan Ames år som kämpande författare i New York, men ska inte ses som självbiografisk - trots att Jason spelar en kämpande författare som heter... Jonathan Ames. Tv-seriens Ames blir dumpad av sin tjej för att han dricker och röker på för mycket. I ett infall sätter han ut en annons om att han utför privatdetektivuppdrag. Så ringer telefonen och Ames har fått sitt första uppdrag. Fast egentligen borde han jobba på bok två.

Det låter kanske inte som så mycket att hänga i julgranen men Jason, ett bra manus, några schyssta NYC-locations och så en motiverad Ted Danson och en alltid rolig Zach Galifianakis på det... det blir toppen! Och urcharmigt. Jag missar inte ett avsnitt. Det borde inte du heller göra. Bonus: Avsnitten är bara 30 minuter långa. Det finns än så länge tre säsonger à åtta avsnitt styck. Tredje säsongen har inte börjat visas än i USA.

Bored to Death går i SVT1 på onsdagar kl 22:45 (och finns en vecka efter visning på SVT Play).

4 kommentarer:

Erika Strand-Berglund sa...

Jag playar serien och älskar det att han är helt fast i vitt vin träsket. Den detaljen. Älskar den!

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, den detaljen fick mig på fall också. Och väldigt sugen på vitt vin varje onsdag kväll...

nataber sa...

så. jävla. bra

Anna Thunman Sköld sa...

Amen to that!