fredag 5 augusti 2011

Sommarens bästa tv-serier

Awkward. Foto: MTV

NY Ink. Foto: TLC

Suits. Foto: USA
Okej, officiellt kanske inte sommaren är slut än men där jag bor har mjölkörten fröat och det betyder höst. Och därför tänker jag nu kora sommarens bästa nya tv-serier. Med det menar jag såna som startat tidigast i juni. Och nej, jag räknar inte de som haft premiär i svensk tv (som Pretty Little Liars eller The Killing) utan originalstart.

HURRA!
* Awkward. Amerikanska MTV har lyckats göra en Freaks & Geeks möter Popular fast med moderna mått och med en avsnittstid på 20 minuter. Awkward har visats i tre avsnitt och visar ingen tendens alls på att bli sämre, tvärtom. Läs min tidigare recension HÄR!

*Suits. Jag gillar inte advokatserier. Suits är en advokatserie. Jag tycker handlingen är förutsägbar men jag ser ändå fram emot varje avsnitt. Huh? Det jag på rak arm kan säga att jag gillar? Harvey. Underbart slick. Som en blandning av Jim Profit och Gordon Gekko men med hjärta. UPPDATERAT 11 AUGUSTI: Suits får en andra säsong! Jippie!

* NY Ink. Ami James från Miami Ink startar ny tatueringsstudio i NYC. Drama, drama, drama. Mycket underhållande att se. Och många ursnygga tatueringar på vägen. Det har precis blivit klart med en andra säsong som startar i amerikanska TLC i december. Yay! Ska Corey Miller joina? Hoppas det!

* One Man Army. Tuffa killar tävlar om vem som står ensam kvar när de andra faller. Jag har en del invändningar men i huvudsak en klart sevärd tävlingsreality.

NJA...
* Alphas. Min man gillar, jag rycker på axlarna. Då ser jag hellre Eureka.
* The Nine Lives of Chloe King. Började bra, fortsatte sämre. Jag kanske är för gammal men jag blir grymt frustrerad av allt hemlighetsmakeri för mammor och potentiella pojkvänner. Plus: Team Brian! Alek är Fulköpings svar på Eric Northman. Typ.
* Wilfred. Amerikanska remaken på australiska originalet. Med Elijah Wood. Absolut inte dåligt, men jag orkar liksom inte engagera mig. Avsnitten blir liggande osedda.  

USCH!
* Falling Skies. Vilken flopp! Jag har fattat att FS delar opinionen likt Moses Röda havet. Och att den fått en andra säsong. Men min åsikt är väldigt klar: Falling Skies suger åsneöra. Läs min recension HÄR (det blev INTE bättre)!

OSETT
* The Hour. Jag väntar in visningen i SVT som startar redan på onsdag (10 augusti). Jag har höga förväntningar dock!
* Teen Wolf. Borde jag?
* Switched at Birth. Borde jag?

11 kommentarer:

Hjalmar H sa...

Har hört att Franklin & Bash ska vara bra serie. Har dock inte sett något avsnitt än, ska börja i helgen och se hur det är. Men det är ju en advokatserie...

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, jag har hört detsamma. Men undvikit pga advokatserie. Fast mtp att jag nu gillar Suits så kanske jag även är i form att se både The Good Wife och Franklin & Bash. Du får gärna återkomma med åsikt om F&B.

Hjalmar H sa...

Fast jag vet inte om min åsikt hjälper dig speciellt mycket. Boston Legal är ju min favoritserie

Emma B. sa...

Du borde definitivt se Teen Wolf! Stiles är nog den roligaste karaktären jag någonsin skådat xD

Anna Thunman Sköld sa...

Hjalmar: Ah, jag ser problemet. Får se det med egna ögon istället.

Emma B: Then I shall.

sarah sa...

sv; Ååh vad kul! du är den enda jag vet än så länge som har läst böckerna också :D Jag ser också fram emot serien! Nää har redan märkt att de inte kommer följa böckerna. Halva häxgruppen är ju borta.. Hahha. De var väl typ 11-12? Om jag har fatttat det rätt så är de bara 6 i serien.. :)

Jenny sa...

Jag började se första avsnittet av switched at birth men orkade bara se 10 min. Det var alldeles för ja.. löjligt, är kanske ordet, för min smak. Och då älskar jag ungdomsserier.

Anna Thunman Sköld sa...

Sarah: Ja, det blev väl för många att hålla reda på antar jag :)

Jenny: Jag är rädd för att jag kommer tycka detsamma. Har inte haft nån längtan att se det men tja...äh. Vi får se hur jag gör.

Veronica sa...

Man tackar! Jag hade helt missat Alphas och har nu plöjt avsnitten som finns ute - I loved it! Din man och jag har tydligen samma smak ;-)

Apropå något annat - " Love in the wild", hur härligt tom i bollen är inte Steele?!! Utseende är inte allt.. Mohaha.. Synd att sydstatsbönan (har glömt namnen) inte fick bättre behandling av sin "karl", det var en riktig pingla det!
Tror den där wedding-plannern kommer att gifta sig med sin partner så småningom, eller hur?

Anna Thunman Sköld sa...

Veronica: Men så bra! Ja, ni har uppenbarligen smak för samma saker! Bra att veta för framtida seriematchning. Fast han gillar inte Bachelorette dårå... :)

Ja, Steele... jisses. Player. Blev så glad att hon Brandee sa nej. Och jag tror också att vad-hon-nu-heter och Mike kommer gifta sig. Även Heather och Miles känns oerhört tajta. Tutt-Theresa och Skip ger jag inte många månader dock. När nyhetens behag (höhö) lagt sig kommer de gå skilda vägar.

Veronica sa...

:-)