fredag 19 augusti 2011

ÄNTLIGEN! West Memphis 3 är fria!Efter 18 år i fängelse blev West Memphis 3 i dag fria! ÄNTLIGEN. Och det måste känts som en befrielse även för filmskaparna Joe Berlinger och Bruce Sinofsky som nu får ett "Hollywood Ending" på sin dokumentärserie om de tre oskyldigt dömda för barnmorden i Robin Hills 1993; Damien Echolls, Jason Baldwin och Jessie Misskelley. Den tredje och avslutande delen, döpt till Paradise Lost 3: Purgatory, har premiär på HBO den 12 januari 2012 och kommer även innehålla den friande (eller nja, de fick erkänna sig skyldiga men ändå vidhålla sin oskuld...eh, okej) domen och frisläppandet.Joe Berlinger sa i en intervju med LA Times filmsajt 24 Frames att han tycker domarens beslut var "bitterljuvt". Dels för att han anser att de tre borde blivit benådade istället. Dels för att Jason, 34 år, Jessie, 36 år och Damien, 36 år har spenderat halva sina liv inspärrade.

"Min dotter är 17 år," säger han. "Och varje gång en milstolpe i hennes liv passerades - hennes första steg, när hon började skolan, hennes första pojkvän - gick mina tankar till Damien där han satt och ruttnade i fängelset."

På plats i rättsalen i dag var bland andra trogna WM3-anhängarna Eddie Vedder och Dixie Chicks-sångerskan Natalie Maines.  Kolla HÄR för fler kända namn som genom åren stöttat WM3:s sak.

Dålig koll på WM3? Se de två helt galet fascinerande dokumentärerna i ämnet: Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hills (1996) och Paradise Lost: Revelations (2000).

Tvåan hittade jag på YouTube HÄR!

16 kommentarer:

Peter sa...

"Thunman goes Janne J"
Oväntat...

Anna Thunman Sköld sa...

Haha, kanske det! Men jag har följt WM3 i alla fall de senaste åtta åren så deras sak har legat mig varmt om hjärtat. Har du inte sett dokumentärerna ska du göra det. Men det har du nog.

Peter sa...

En av få saker jag inte har koll på.
Fråga mig om kvantfysik istället nästa gång(really).
Jag kan förklara varför "Fringe" är bra och har fel på samma gång?

Anna Thunman Sköld sa...

Jag ska komma ihåg att fråga dig om detta när jag äntligen kommit ikapp Fringe, vilket inte blir förrän serien är slut och jag köpt boxen. Men då jädrar...

Anonym sa...

Jag har också följt fallet i flera år. Äntligen!!!! Första dokumentären är den bästa jag sett. Vilken intrig, vilka karaktärer. Slår alla dramafilmer jag sett. Igår var en stor dag. /Samuel

Anna Thunman Sköld sa...

Sannerligen, Samuel. Och den första dokumentären verkligen drabbade mig. Synd att den inte finns på YouTube som den andra gör. Alla borde se den.

Anonym sa...

Håller med. Det var nåt med Damien tror jag som verkligen "träffade hem". Kom igen nu SVT! /samuel

Jocke L sa...

Tjena Anna, nu hittade jag din blogg. Minns hur fast du blev när jag visade första Paradise Lost-filmen för dig, och jag förstod att du nog hade koll på det som hände i fredags.
Blev helt skakis och chockad (av glädje) själv när jag såg nyheten, så det blev många timmars WM3-surfande i helgen. Funderar också på hur det måste kännas att ta en lång dusch när man vill, hur länge man vill...att kolla i kylskåpet efter något att äta, eller bara bestämma sig för att ta en promenad när man har lust. Det som är självklart för en annan blir något helt nytt för dessa människor.
Enormt glädjande nyheter!

Sköt om dig,
/Jocke L

Anna Thunman Sköld sa...

Åh, Jocke! Jag tänkte på dig direkt när jag fick beskedet! Jag kommer vara dig evigt tacksam för att du gjorde mig till en WM3-are :)

Anonym sa...

Eddie V gjorde mig till WM3-are! Tack Eddie. /Samuel

Jocke L sa...

Jag gjorde även Eddie V till WM3:are.

Anna Thunman Sköld sa...

Vi är alla i gott sällskap. Även om jag inte är helt övertygad om merparten av Eddies ukulele-låtar.

Anonym sa...

Haha, det var du Jocke!

Gillar ukulele-skivan mycket. Sommarens stora dinnerparty-hitskiva, ju. /Samuel

Anna Thunman Sköld sa...

Även Eddies lägstanivå är hög så visst. Särskilt kan jag tänka mig lite så där i bakgrunden på en trevlig sommarfest. Men som att lyssna på i iPoden... njaej. Into the Wild-soundtracket däremot! BÄST!

Anonym sa...

Into the Wild-skivan är ett fantastiskt stycke Eddie-magi, helt klart.

Och har du inte sett hans nya konsertfilm än måste du genast göra det, trailer här:

http://www.youtube.com/watch?v=SgMAZWNJnV0

Och snart kommer Cameron Crowes PJ-rulle: Pearl Jam Twenty. Premiär i Toronto, liksom Paradise Lost 3.

Undrar förresten om Eddie kommer ta upp Damien på scenen under PJ20-festivalen nästa helg?

Hursomhelst, spännande tider nu!

/Samuel

Anna Thunman Sköld sa...

Åh. Åh. Åh. Det kommer han nog. Alltså ta dit Damien. Hoppas det. Åh. Mucho exciting!

Och Pearl Jam Twenty ser jag galet mkt fram emot.

Tack för länken, jag har inte sett konsertfilmen!