torsdag 25 augusti 2011

Sockerchock! Top Chef Just Desserts 2 är här!

Hela gänget i Top Chef Just Desserts 2. Foto: Bravo
It's back like a heart attack! TV8 visar säsong 1 av Top Chef Just Desserts på söndagskvällar men jag som ligger steget före har sett fram emot säsong 2, som hade premiär i går over there. Gail Simmons är kvar som programledare, rockabillysnitsige huvuddomaren Johnny Iuzzini likaså. Bland gästdomarna kommer vi under säsongens gång bland annat få se Adam Horowitz aka Ad-Rock från Beastie Boys! Tydligen värsta gourmeten.

Men i första avsnittet var gästdomaren en annan - säger inte vem pga *spoiler*. Huvudtemat var sagor (tänk Hans och Greta, Rödluvan, Jack och bönstjälken etc). Underbar utmaning! Även om fel lag av de två topplagen vann. Och genom hela avsnittet stod särskilt en av deltagarna ut: Harry Potter-älskande Craig. OMG. I övrigt: Smart drag av produktionen att dela in deltagarna i grupper för att låta Gail och domarna slippa smaka på 14 olika desserter. Har för mig att förra året var det precis det som hände i första deltävlingen, jag mådde typ illa bara genom att titta...

Sugna? HÄR hittar ni första avsnittet!

7 kommentarer:

Frida sa...

Som jag har väntat. Sett om lite av säsong 1 bara för att peppa upp mig extra. Kastade mig över länken på en gång. En bra dag på den siten... Både Projekt Runway AUS och TP Just Desserts.

Visst är den där siten en guldgruva.... ÄLSKADE Work of art och tjurar över att de inte gjort fler säsonger...

Anna Thunman Sköld sa...

Och Frida: 12 oktober är Work of Art tillbaka med säsong 2... just sayin'... :D

Peter sa...

"WoA" hade en suverän första säsong, visste ens ej att en andra säsong var på g(tack Anna).
Just Desserts duger som aptitretare tills "riktiga" Top Chef sätter igång med säsong 9.
Förhoppningsvis med en överdos av Anthony Bourdain som domare denna säsongen...På tiden i såna fall, efter sporadiska, genialiska gästspel.

DJ sa...

Har just börjat titta på Just Desserts (1) å tycker att den är riktigt rolig. Hysteriska deltagare jmf med Masterchef Aus som är en serie utan konflikter där allt är okidoki å sockersött (Stepford wives känsla).

Peter sa...

@DJ
Antar du har kollat in Top Chef?
Annars är den bättre enligt mig, enbart av den enkla anledningen att det är lättare att relatera till mat än desserter.
Top Chef är absolut min favvo realityserie.
Du nämner Masterchef AU...inte lika bra enligt mig, pga just den anledningen du nämner...Top chef har precis den rätta avvägningen mellan skicklighet och doku-crap.
"And I would totally go gay for Anthony Bourdain"
Säsong 6 av Top Chef är den bästa, då dom vann en Emmy, som annars "Amazing Race" abonnerat på.
Top Chef är respekterat i industrin till skillnad från Hell´s Kitchen(likvärdigt underhållande dock)

DJ sa...

@Peter
Jo, jag har totalt missat TC, men av en slump så har jag börjat titta på den (tv3 s.7). Måste nog säga att du har rätt angående att den är den bästa matserien (tillsammans med Masterchef US som är riktigt elak=kul).

Peter sa...

@DJ
Kolla från början på Top Chef...du har missat Marcel, Blais,Voltaggios, Stephan, Hung och Fabio..mm mm
+ "chef of the century"...Robuchon