onsdag 20 juli 2011

Recension: One Man Army


Men äntligen har min man och jag sett Discoverys nya realitytävling One Man Army. Där fyra tuffingar varje vecka möts och tävlar i delgrenar om vem som står ensam kvar när de andra faller. Sammanfattning: Den var sevärd. Fast vi hade några invändningar. Här nedan följer plus/minus:

+ Bra grenar och olika i varje program; ett prov i snabbhet, ett i styrka, ett i intelligens.
- Orättvist för de större tävlanden om snabbhet alltid är första grenen.

+ Man blir direkt engagerad och får favoriter.
- Programmet hade tjänat på att inte ha fyra nya tävlanden varje gång utan antingen kört med 14 deltagare i klassisk utslagningssåpa eller låtit varje programs vinnare mötas i en sista, storslagen final där den ultimata Enmansarmén utses.

+ Programledaren Mykel Hawke är minst lika engagerad som vi tittare.
- Programledaren Mykel Hawke låter som parodi på en trailerröst och min man kom direkt att tänka på Corey Feldman i Lost Boys.

+ Personen som vann första avsnittet kom med en helt fantastiskt oväntad twist i slutet - vilket gjorde hans vinst så mycket mäktigare. BRA tv där.
- Alltså, det här med amerikaner och Seinfeld-jeans. Det är INTE den som drar upp sina jeans högst i midjan som vinner! Jeez. Det var samma visa i Top Shot*.

HÄR har jag skrivit lite om One Man Army inför programstarten. För övrigt är One Man Army exakt en sån serie som skulle kunna göras i svensk version. Just sayin'.

* På tal om Top Shot - 9 augusti börjar säsong 3 i History Channel, USA. YAY!

UPPDATERAT 26 AUGUSTI: I kväll, fredag, börjar One Man Army i svenska Discovery. Kl. 22.00. Repris söndag 23.00. Missa inte! En sak bara: I Sverige visar de avsnitten i en annan ordning än i USA.

6 kommentarer:

Veronica sa...

Great minds think alike! ;-)

Anna Thunman Sköld sa...

I knew it!

Veronica sa...

Vad tycker du om Bachelor/Bachelorette? Själv är jag helt fast. Nu när jag är gravid blir det en del "förlossnings-tv" också...

Anna Thunman Sköld sa...

Grattis! Och nej, jag vet inte varför men har liksom aldrig riktigt fastnat för Bachelor/Bachelorette. Börjar ofta se men tröttnar fort. Förlossnings-tv håller jag mig j-t långt ifrån, haha! Ingen Gudrun Schyman-close up för mig :D

Veronica sa...

Ja jag är ju helt fast med Bachelore-programmen, gillar också att de är så långa avsnitt så man riktigt får gotta ner sig..!
Jag bläddrade snabbt förbi förlossnings-tv förut (har alltid haft förlossningsskräck) men nu använder jag det lite som terapi för att ställa in mig på det som komma skall.. Ut ska den ju... Aj!

Nu ska jag kika på nya avsnittet av One man...

Anna Thunman Sköld sa...

Däremot tänkte jag nu spana in dokusåpan Love in the Wild, tio tjejer och tio killar som ska dejta i djungeln typ. Hoppas den är litegrann som Babes i Bushen!