onsdag 27 juli 2011

Colbert läxar upp amerikansk media efter Oslo-massakern


Det här klippet från måndagens The Colbert Report har spridit sig som en löpeld bland mina vänner på Twitter och Facebook. No wonder. Det är lysande. För vad Stephen Colbert gör är att med vass tunga och humor läsa lusen av amerikansk media - som utan att tveka direkt utmålade Oslo-attacken som något muslimska terrorister låg bakom. Till och med när det uppdagades att förövaren var en "norsk" norrman med blont hår fortsatte en del medier att hävda att det var en "listig förklädnad"! Wow.

6 kommentarer:

Kristoffer sa...

Muahaha, fy fan vad lysande!

Anonym sa...

fakta är ju att en islamistisk grupp tog på sej ansvaret för attacken direkt efter bombdådet innan man visste att det var norrmannen. men det verkar ha glömts bort..

Anna Thunman Sköld sa...

Jo, men det var ju för att de red på mediavågen som redan bestämt sig för att det var en muslimsk terrorattack. Och det värsta är ju ff att vissa medier fortsatte stötta den teorin även efteråt.

Kristoffer sa...

Efter de flesta terrorattacker är det väl ett flertal grupper som först tar på sig ansvaret, antagligen just då för uppmärksamheten medierapporteringen medför, som Anna Thunman Sköld skrev.

Vonkis sa...

Anonym
NRK fick samma information, att en islamistisk grupp tagit på sig dådet. Men när de gick ut med den informationen sade de även att det inte är ovanligt att mindre grupper tar på sig dåd för att få uppmärksamhet och att det därför var för tidigt att säga något om vem eller vilka som verkligen var skyldiga.

Att media i USA sedan fortsätter att köra på muslimspåret, även eefter att ABB är fast, är enbart tragiskt.

Anna sa...

Stephen Colbert, report to my pants immediately! <3