onsdag 13 juli 2011

Alexander Skarsgård blir hedersdoktor

Doktor Skarsgård om jag får be. Foto: montage.
Vad är det man brukar säga? Mycket får mer? Sedan Alexander Skarsgård blev sexig vikingavampyr har hans stjärnstatus fullkomligt exploderat. Nu har till exempel hans gamla universitet i Leeds - där den gode ASkars pluggade engelska en gång i tiden (1996 tror jag) - bestämt sig för att göra honom till hedersdoktor!

Tillåt mig hånskratta. Missförstå mig rätt, det är askalas att Alexander får en rolig hatt men han har själv erkänt att tiden i Leeds inte gick ut på att studera utan på att festa. Så den där hatten får han inte för sina studieförtjänster utan för att han är känd. Jag väntar på att resten av Leeds, särskilt pubarna, kommer att sätta upp såna där plaketter med texter som "Här intog Alexander Skarsgård 14 pints of Lager och kräktes upp sin fish' n' chips mot väggen." 

Anyho. Ceremonin ska att hållas senare denna månad och jag kan ju inte tro annat än att Skarsgård kommer närvara då han uttryckt sin förtjusning i halvårssejouren i England.

2 kommentarer:

Ida sa...

Alltså alla universitet verkar strössla med det där "hedersdoktor"! Jag vet inte hur många skådisar som får en rolig hatt och plakett.

Men jag blir som en liten tonnis när det kommer till Alexander Skarsgård, han är ju bara så jävla snygg! Och gosse vad han får vara bar i True Blood. I senaste avsnittet gick han ju helt omotiverat omkring med bar bringa (vaxad, deffad, polerad bringa) och så sjukt lågt skurna jeans ingen haft sedan -99. Sådana låga som jag har för mig att Sofie Fahrman en gång i tiden kallade "muskorta".

Anna Thunman Sköld sa...

Hahaha, vad är motsvarigheten för killar? Kukkorta? Ja, han är omåttligt het. Kul att han gått från att vara en normalsnygg svensk snubbe till internationell sexsymbol. Han är i mitt tycke dessutom hetare när han pratar amerikanska än när han pratar svenska. Galet.