torsdag 14 juli 2011

BBC-snackisen The Hour till SVT i augustiNi vet hur frustrerande det är att vänta in vissa serier till SVT? Well, när det gäller The Hour, BBC Two:s nya thrillerdrama i 50-talsmiljö, som har premiär i hemlandet 19 juli, så är SVT snabba som kobror. Redan onsdagen den 10 augusti, klockan 21:30 börjar SVT1 visa den sex avsnitt långa serien.

The Hour har redan jämförts med Mad Men, men det är slött eftersom det enda som de två serierna har gemensamt är att bägge utspelar sig bakåt i tiden (och att det bolmas som tusan). Fast Mad Men är 1960-tal och reklambranschen medan The Hour tar sin start 1956, precis när Suezkrisen drar igång och handlar om teamet på/bakom ett nytt BBC-nyhetsprogram. För att krydda anrättningen dras en konspiration in i spelet också.
Eller för att citera The Hours hemsida: "June 1956. BBC reporters and soulmates Bel Rowley (Romola Garai) and Freddie Lyon (Ben Whishaw) join a brand new current affairs programme and become involved in a dark and dangerous conspiracy."

För oss som älskar The Wire w/ a passion (som alltså ska gå i repris i SVT i höst) kommer det bli extra kul att se McNulty i en brittisk serie, Dominic West gör nämligen rollen som nyhetsankaret Hector Madden.

HÄR kan ni se bilder ur det första avsnittet - bara kända ansikten!

TACK, Göran D aka @mailtovert för denna mycket glädjande info!

2 kommentarer:

Anton sa...

MYCKET BRA!!
En smartare serie än jag trodde de skulle vara. Nu är de bara att hoppas på att de inte bara va första avsnittet som var bra!
Verkar vara lite som den senaste sherlock holmes, en dryg och smart kille som löser gåtor.... spännande!

Anna Thunman Sköld sa...

Roligt att höra, Anton! Jag ser fram emot att se den sen, jag väntar dock till den kommer i SVT, har så mkt annat nu. Hoppas också att den håller måttet rätt igenom.