måndag 25 april 2011

Kvällens tv-tips: The Comedy Awards

Tina Fey är med på The Comedy Awards.
När jag var i New York sändes The Comedy Awards, en amerikansk gala för utdelandet av priser och hyllandet av inhemska komiker (samt Ricky Gervais). Eller som pressmeddelandet uttryckte det: "[...] the first-ever multi-network, multi-platform, annual event dedicated to honoring and celebrating the world of comedy." Galan visades nämligen på flera tv-kanaler samtidigt (MTV, Comedy Central, Spike TV, VH1, Logo, TV Land och CMT) och streamades även på nätet.

Jag hann bara se en liten del och längtar därför till kvällens premiärvisning i svenska Comedy Central. Klockan 19:55 kör det igång och den som inte är rädd för att *spoilas* med vinnare kan med fördel kolla in The Comedy Awards-sajten. Mängder av kända ansikten minglade på tv-festen däribland Tina Fey, Jon Stewart, David Letterman, Bruce Willis (!), Will Ferrell, Jon Cryer, Kristen Wiig, Tracy Morgan, Alec Baldwin, Andy Samberg med flera.

De nominerade kan du *spoilerfritt* kolla in HÄR!

Jag kan - med facit i hand - meddela att jag gladdes åt flera av vinsterna men att jag INTE ALLS kunde förstå var bästa komedi (film) hamnade (tryck på länken på egen risk - *spoiler*!). WTF? Särskilt inte med tanke på vilka andra som ingick i samma kategori. Helt frakkin' obegriplig seger.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Will F känns ju dödstrött numera. Borde gått till Easy A eller Cyrus!

Anna Thunman Sköld sa...

Jaaaaa! Jag är helt med dig. Helt. Endera av dessa två hade varit okej. Men inte The Other Guys! Bläää.

andros sa...

Många värdiga vinnare men också alldeles för många ovärdiga.

Och galan kändes överlag rätt trött, eller är det bara jag som tycker det?

Foghagen sa...

Att Date night (Tina Fey) fick ett pris ser jag som ett hån mot hela humorgenren.

Anna Thunman Sköld sa...

Andros: Jag tyckte faktiskt tvärtom att den kändes ovanligt lätt-tittad och osnarkig. Tacktalen var lagom korta och humornivån lagom låg. Med vissa undantag så klart. Och jaaa, flera ovärdiga vinnare. Usch.

Fogis: Jag kan bara hålla med. Som andros och jag sa ovan så var det flera som inte förtjänade sina priser.