tisdag 15 januari 2013

Men nejjje, DU är i fel serie!

Donald, du är i fel serie!

Andrew, du får inte vara i två serie samtidigt.
För många herrans år sen klagade jag i ett inlägg i numera nedlagda TVPlaneten-bloggen på det här när skådisar som man förknippar med en serie plötsligt dyker upp i en annan serie, fastän förstnämnda serien FORTFARANDE pågår. Det störde mig då och det stör mig nu. Jag tappar den där viktiga förställningen om att det jag ser är på riktigt.

Här är två purfärska exempel. Bägge från Girls.

* Donald Glover aka Troy från Community dyker upp som Hannahs nye älskare. WTF?! Han ska ju vara med Abed (...in the morning).

*Andrew Rannells som var Hannahs gaypojkvän när han fortfarande inte kommit ut och som nu är hennes nye inneboende spelar även en av huvudrollerna i The New Normal där han spelar gay babypappa. Förvirringen är total.

Det är en sak med alla satans birollsskådisar som poppar upp i varenda proceduralserie som finns. De som liksom går från Law & Order, via CSI och Criminal Minds, till Bones och sen tillbaka till Law & Order. Men att se hyfsat stora namn i hyfsat stora serier SAMTIDIGT. Hatar't.

Har ni fler exempel, bring it on. Från förra säsongen hade jag exempelvis svårt att se Nathalie Zea i parallella roller i både Justified och Californication, särskilt som hon spelade frakkin' bindgalen i den sistnämnda. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad länge jag har hängt på dig, ända sedan tvplaneten tiden!

Tycker Bianca Lawson är otroligt irriterade! Halvstora/liknande roller i typ allt, känns det som.
Vampire Diaries - Emily Bennett
Pretty Little Liars - Maya
Teen Wolf - Ms. Morrell
m.m.

Sara sa...

Jag kunde dock inte låta bli att gilla Donald Glover i Girls. Han var ju snygg (vilket jag aldrig har tyckt att han är i Community). Fast konstigt kändes det nog ändå trots allt.

Anna Thunman Sköld sa...

Haha, Anonym! Min blogg-veteran! Och ja, förstår dig ang Bianca.

Sara: Ja, han gör förvisso en helt annan roll men ändå... förstör illusionen, för mig.

Carolina sa...

Har ett till exempel från Girls. Allisson Willams som spelar Marnie i Girls dyker just nu också upp i The Mindy Project. Otroligt irriterande =)

Anna Thunman Sköld sa...

Åh, förstår det! Lustigt att Girls är gemensam nämnare för så många!