torsdag 24 januari 2013

Hurra för American Horror Story: Asylum!


Här ovan min absoluta favoritscen ur AHS: Asylum. Jessica Lange sjunger The Name Game. *Spoilervarning: Se inte om du inte sett serien och tänkt göra det!*

Jag är så glad och tacksam för er bloggläsare som övertalade mig - när jag var vrångt inställd efter det katastrofalt b-iga slutet av säsong 1 - att se säsong 2 av American Horror Story. För säsong 2 var ju sju resor bättre! Och med ett extremt värdigt slut. Alla mina farhågor, som att de skulle använda samma skådisar eller fjanta till det med storyn igen, kom på skam. Varenda skådespelare var njutningsfull att se, från Lily Rabe (Sister Mary Eunice) via Jessica Lange (alltid!) till Sarah Paulson (Lana Winters). Sistnämnda fick jag en liten girlcrush på dessutom. Ian McShanes mordiska tomte inte att förglömma! Sen ska man inte heller missa att berömma musikvalen. Fantastiskt soundtrack! Ska jag betygsätta den här säsongen får den fyra starka A av fem möjliga. Se den!
Nota bene: AHS: Asylum utspelar sig på ett mentalsjukhus och innehåller extremt många våldsamma och blodiga scener. Inget för den känslige med andra ord.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det går inte ens att jämföra säsong 2 med säsong 1. 2:an var 100ggr bättre än 1:an! :)

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, men _verkligen_!

Henrik Bennetter sa...

Tycker också att den, överlag, var bra. Men. Det var så många storylines som totalt struntades i. Jag satt och längtade och hoppades på en uppgörelse demon vs alien men så bara släppte de (bokstavligen) hela besatthetspåret.
Och alien-biten...blev det ju egentligen aldrig något av!
Var barnen alien-barn?
Och Bloody Face - totalt bortslösad även han. Dessutom dåligt spelad av vahanuheter i nutid.
Kardinalen sjabblades också bort. Vad fanns han där för öht?
Trist.
Det skulle ha varit 3-4 episoder färre så hade spänningen och tempot hållits upp.

Anna Thunman Sköld sa...

Henrik: Vad du är hård, Henrik! Men jag kan absolut hålla med om vissa grejer, särskilt alien-demon-tråden som jag också gärna sett lett till en bombastisk uppgörelse, som alienasarna vann.
I mina ögon var barnen halvaliens och jag gillade BF, både i nutid som dåtid och kände inte att kardinalen hade behövt så himla mycket mer tid... men jaja. Vi kan inte alltid vara samstämmiga!

Henrik Bennetter sa...

Jodu, jag är en hårding.
Mitt största problem med BF var att han och LanaBanana hade i princip samma stand-off i tre-fyra episoder.
Det drogs ut på tok för länge.

Men annars är vi ju nästan samstämmiga. Överlag gillade jag serien och kommer säkert se säsong 3.