onsdag 29 maj 2013

Vad jag tänkt se vecka 22Många amerikanska serier som fattas pga Memorial Day men för mig handlar den här veckan om två premiärer: Top Shot All Stars (amerikanska History Channel) och The Story of Film (SVT). Sen har jag börjat se Stargate AtlantisNetflix och är såååå fast. Det roliga är att alla huvudpersoner är fattigmansversioner av andra kändisar. Jag har hittat en fattigmans-JLo, en fattigmans-Keanu Reeves, en fattigmans-Ron Livingston och en fattigmans-Sigourney Weaver so far...
Sen borde alla se The Fall, Orphan Black och The Borgias. Slut på meddelande.

Veckans tv-serier:
Top Shot All Stars - premiär! SOM JAG LÄNGTAT! Colbys vita tänder, alla rejält uppdragna jeans och skyttetävlingar där saker sprängs och exploderar! WOOHOO!
Arrested Development
- den som spar hen har. 
Save Me - har ej sett än. 
Masterchef USA
- har redan min favorit klar, han unge snubben, som förlorat sin mamma och som lagade så god mat i uttagningarna att alla tre domarkockarna bara dog.
Family Tree
- har nu kollat de två avsnitt som gått och även om jag är sjukt trött på mockumentary som genre och hoppas den snart självdör så är det emellanåt mycket roligt. Särskilt förtjust är jag i fejkkomedierna som farsan tittar på. Sen måste jag nog se om Spinal Tap snart.
The Fall
- Gillian Anderson är strålande i denna spännande kriminalserie. Se den!
The Borgias - åh, blir galen på att den är så underskattad, denna mästerliga serie! Ge den priser! NU!
Awkward -
har hittat fart igen. #TeamMatty
Mad Men
- är så arg och bitter och less på den där jäfla Don Draper!
The Voice - ser bara utröstningsdelen nu. Sörjer Garrett.
The Voice AU - så kär i Joel Madden.
Hannibal - hur många seriemördare finns det egentligen? Även om jag gillade den som var förra veckan lite extra... (Min recension HÄR!) 
Orphan Black
- det blir bara mer och mer spännande! Avslöjandet i veckans avsnitt: o_O Min ursprungsrecension HÄR!
Top Chef Canada - Nicole, bli frisk nu!
Hemlock Grove (Netflix) - usel härlighet! Min recension HÄR! Har tänkt spara på den och sen se i ett svep när jag har en dag över. [Den dagen närmar sig med stormsteg.]
House (dvd) - säsong 6.
Spooks (Netflix) - det går långsamt nu för jag tycker den är rätt b?
Stargate Atlantis (Netflix)
- åh, har velat se den här ordentligt i evigheter och nu gör jag det. Älskar den! Älskar humorn! Älskar de skådisar som dyker upp och som sen dess blivit kända för annat. CIP: Cory Monteith!
Archer (Netflix)
- det här är såååå politiskt inkorrekt och überkul! Och med halva Arrested Development-casten i rollerna.


I gammelteven/Playkanaler:
The Story of Film - premiär! Femton delar om filmens historia! Pepp! Lördag 21.00 (SVT2/SVT Play)
Nineties
- precis så bra som jag hoppats. Har nynnat eurotechnolåtar sen förra fredagen. den här veckan: Nirvana och Primal Scream. MINNENA!! (SVT1/SVT Play)
Best Ink
- bättre än Master Ink fast med för mig mindre kända namn.  (TV6)
Barnmorskan i East End -
mysserie! (SVT1)
Elementary
Lucy Liu är alltid sevärd. (TV4)
Copper - har inte hunnit se än! (SVT2)
Land Girls - har inte hunnit se än! (SVT2/Netflix)
Modellpojkar
- sista avsnittet, kolla in "Så gick det sen"- artikel HÄR! Tyvärr bidde det bara en tumme, tycker jag, jag fick aldrig feeling för någon av modellpojkarna mer än att de verkade skämmas för att de var modeller, trots att de ändå nånstans gillade det... hade dock gärna sett mer av "grottmannen"!  (SVT Play/SVT1)
The Amazing Race
- gillar det där redneck-laget, den vite snubben låter ju exakt som Bobby i Cougar Town! (TV6)

10 kommentarer:

Jessi sa...

Vilka fick åka hem från Amazing Race i söndags? Missade det för jag satt på ett tåg på väg hem från kungliga hufvudstaden med ett gäng galna Tidaholmare... Och jag gillar oxå redneck-killarna, dom är ju störtsköna!

Josefin sa...

Åh, Stargate Atlantis är en av mina favoriter! Så otroligt bra! Blir bara bättre och bättre sen. "Duet" är mitt favoritavsnitt. Trodde inte att jag skulle gilla det så mycket som jag faktiskt gjorde. Gillar alla Stargate-serier och filmer och hoppas på mer..även om det verkar mörkt.

nicklas sa...

ojj ... måste se Nineties i veckan dårå!! :)

Anna Thunman Sköld sa...

Jessi: Det var tack o lov en sån där non-elimination-runda för annars hade redneckarna åkt. Istället blev det värsta tår- och kramkalaset för de där tullarna som hela tiden leder gav bort 5000 vunna dollar till "Bobby" som har en jättesjuk dotter. Så jackpot för rednacksen!

Josefin: Ja, jag är så fast! Visst, det är lite billiga kulisser ibland och ganska ologiskt emellanåt. Men jag köper't eftersom jag är så förtjust i rollgalleriet! Och humorn. Den är livsviktig!

nicklas: Ja, herregu, det får INTE missas!

Jessi, igen sa...

Åh, tack! Hoppas dom klarar sig nästa vecka då trots extra speedbump eller vad dom nu brukar åka på...

Anna Thunman Sköld sa...

Det hoppas jag med!

Anton Modig sa...

Har hela firefly väntandes på datorn apropå sci fi :D skyhöga förväntningar så det får bara äga..

Sen blir det nog stargate/battlestar i typ kronologisk ordning framöver! Efter Dexter sista säs, lite mad men catch up och true Blood :)

Anna Thunman Sköld sa...

Du har att göra du med! Jag tokälskade Firefly! Missa inte följefilmen Serenity sen bara, den knyter ihop de lösa trådar som blev kvar när serien lades ned!

Anton Modig sa...

Japp:) breaking bad och deadwood ska ju också maraton- tittas framöver. Serenity+ samtliga firefly avsnitt i en enda, hrm.. helt laglig fil ;)

Anna Thunman Sköld sa...

Åh, blir avis på allt göttiga du har framför dig!