torsdag 16 maj 2013

Några tankar om Supernatural-säsongsfinalen


Foto: CW

*spoilers ahead, om ni inte sett S08E23* 
Markera texten nedanför och läs mina utropstecken om säsongsfinalen. Hela den här åttonde säsongen har varit riktigt bra och till och med fått smeknamnet GR8. Agreed!

* Detta att Crowley har Sir Mix-A-Lots Baby Got Back som ringsignal! Dör!
* Detta att Crowley började vädja till Sam genom att försöka bonda med referenser till HBO-serier som Girls. "You're my Marnie, Moose" - !!!
* Detta att det finns en möjlighet att Crowley nu blivit av med sin ondska. Han skulle passa bra i gänget ju! Hjälpa Winchesters att kämpa och sen - säkerligen - gå bakom ryggen på dom för att bli ond igen i slutet. Men vi skulle ha kul på vägen i alla fall!
* Detta att jag misstänker att Sam blir den ende ängeln, nu är alla andra rasat till jorden (inkl Cas). För Sam är full av ängladamm (hahahaha, förlåt).
* Detta att jag älskar demoniska Abaddon och hoppas att hon blir big bad i säsong nio.

Sen blev jag inte förvånad över twisten med Metatron och Naomi så den ger jag inga utropstecken. Däremot vill jag inte att Metatron ska bli för långlivad och jag vill absolut inte att han ska vara big bad!

Men allt som allt en tillfredsställande final och nu en lång väntan till typ oktober när Supernatural är tillbaka, på tisdagar i USA.

5 kommentarer:

nicklas sa...

YES, vilken säsong.
blir att se om den igen snart. jag blev faktiskt inte förvånad över att de fick en ny säsong, såpass het som den här varit.

LOL okej den referensen missade jag. jo jag skrattade gott då Crowly började böla och be om förlåtelse, för att sen se Sams min heh.

Men tror du de arbetar med Crowly igen? jamenar säsong 7 lärde dem väl nått? eller ja, "nu är han ju god" blir väl Sams försvar då Dean lackar ur ;)

ha ha ha ... där fick du till det, ängla damm :P
hmm ja hon tog väl lite över helvettet när hon slog Crowly där i slutet...

Risken är väl, då Curtis Armstrong är så pass känd att han blir långlivad? eller är det kanske bra då blir han för "dyr" att ha länge i serien hmmm.

*suck* ja länge länge till nästa säsong. Då kanske man hinner ta om det en sväng från början :)

Anna Thunman Sköld sa...

Du har säkert rätt ang Curtis Armstrong. Jaja, bara de behåller Crowley och fortsätter vara lika på g som den här säsongen så är jag glad.

Sarah sa...

oj vilken fantastisk säsong det har varit eller åtminstone andra halvan, det e som förr, och Supernatural har verkligen hittat till rätt spår igen.

jag älskade också att han drog referenser till HBO serierna :D

Känner dock att jag inte riktigt skulle orka med Metatron allt för mycket. Men Abaddon e redan en favorit hos mig.

Mia sa...

Jag e precis tvärtom :) Jag tyckte första halvan var jättebra medan andra halvan inte alls höll samma mått. Jag tyckte inte att det som byggdes upp i första delen fick någon upplösning och Dean fick ta på sig skulden för massa oväsentliga saker medan Sam aldrig bad om ursäkt för sina många misstag. Sedan gillade jag inte heller att Dean inte hade något annat att göra än att stå jämte och heja på Sam, han förtjänar en större roll i mytharcen än så.

Men jag är ändå förväntansfull inför säsong 9. Jag gillar Abaddon (hoppas samma skådis förtfarande får va kvar och att de glömmer bort att hennes meatsuit brann upp) och jag tycker Cas utan sin grace/falling angels känns som ett spännande tema inför nästa säsong.

Anna Thunman Sköld sa...

Sarah och Mia: Ja, låt oss hoppas på Abaddon (och absolut samma skådis, så det inte blir som med Ruby, det HATADE jag) och inte så mycket Metatron och att Dean blir mer än en vårdare till brollan!