måndag 6 maj 2013

Problemen med att vara tv-knarkare

Natalie Zea x 3. I tre olika serier. Som gick samtidigt.Nu tänker jag ta upp två saker som jag nämnt förut men som fortsätter reta upp mig så jag måste lätta hjärtat igen. Jag tror knappast att jag är ensam om att märka detta, speciellt i dessa dagar när alltfler ser på många tv-serier samtidigt.

Problem nr 1. Att amerikanska procedural-kriminalserier älskar att ha med medelstora namn i avgörande gästroller, så man som van tv-tittare direkt förstår att hen är mördaren. Senast i veckan satt jag och himlade med ögonen när jag såg Suits-skurken David Costabile i Elementary i TV4. För då fattade jag med en gång att han skulle vara den skyldige. Guess what. Det var han. Sorry, om jag spoilade någon, men det var bara ett avsnitt av typ tjugo och dessutom med en avslutad storyline.
Costabiles medverkan hade även med följande problem att göra. Nämligen:

Problem nr 2. Att medelstora namn älskar att medverka i flera serier samtidigt. DET FÖRSTÖR HITTEPÅ-REALITYN! Det borde finnas nån klausul om att så länge de är med i en pågående serie får de fan inte synas i något annat. Som det är med reklamfolk. Jag har dragit exempel förr, se HÄR!
Nu syns bland andra Anna Chlumsky i både Hannibal och Veep, som bägge går i amerikansk tv as we speak. Alison Brie är både med i Mad Men och i Community. Nyligen gick Natalie Zea att se i inte mindre än tre serier samtidigt; The Following, Californication och Justified. Det var två för många det. I min bok. Margo Martindale får också se upp, hon har gästspelat i en rad serier, och hamnar under bägge problemkategorierna. Gina Torres, som för mig är lika med Jessica Pearson i Suits dyker - även hon - upp i Hannibal och spelar cancersjuk fru. Det jobbiga är att hon har samma stil, både i sätt och kläder, som i Suits. Fast mesigare. GRRR!

Jag kanske överreagerar, men DETTA STÖR MIG!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kan förstå frustrationen men det är ju helt klart ett måste för de här skådisarna. Vet inte vad du drar in på den här bloggen, men det skulle kanske inte vara så kul för dig om du var förhindrad att sälja texter till andra sajter/tidningar.

Anonym sa...

Jag tycker också det är väldigt frustrerande! Någon som har dykt upp i allt jag sett den senaste tiden är Susan Misner! Hon spelar samma typ av roller också, alltid den snälla flickvännen/frun. Hon har varit med i Person of intreest, The following, The good wife, The americans och Nashville samtidigt. Snacka om att det rör ihop det!

Anna Thunman Sköld sa...

Anonym 1: Men det är ju inte som att just dessa jag menar tjänar dåligt, de har ju medelstora roller, så jag kan tänka mig att de tjänar i storlek 15-20 000 dollar per avsnitt. Det borde man väl kunna klara sig på. Har du BARA gästroller, då förstår jag om du måste göra många inhopp. Och btw, jag tjänar ingenting alls på bloggen. Den är helt privat och reklamfri.

Anonym 2: Jaaaaa! Det var pga henne jag gjorde hela inlägget egentligen, jag hade sett henne i både Nashville och The Americans. Men sen glömde jag henne ändå i uppräkningen... haha! TACK! (Och blä.)

Annie Roos sa...

För att inte tala om Reid Scott som nu spelar stora roller både i Veep och i nya serien How to live with your parents. SVINjobbigt! Om det är serier som inte går under samma period tycker jag att det kan vara rätt roligt. Men samma period, oh no!

Anonym sa...

Jesses vad du har rätt! Värst är det om man råkar se samma person i två olika roller samma dag. På något sätt så börjar man fokusera på personen och släpper handlingen totalt.
DJ

nicklas sa...

haha jo man blir irri.
man förstår ju att de "behöver" jobba, då de inte har fasta roller.
Men det blir väldigt förvirrande, speciellt om man zappar på tvn och hittar två kanaler där samma person är med. då blir man lite "hmm vilken serie är det här nu igen, är det Serie1 eller Serie2!?"
:)

jag har Nog så problem att vissa blir extremt type-castade, lixom att de Alltid har skurk-rollen. precis som du säger, näemen är Han med, uuuundra vem som är skurken i det här avsnittet... yes, det var han.

Anna Thunman Sköld sa...

Annie, DJ och nicklas: Just det där när man ser en person i två serier samma dag, eller samma vecka. Och färska serier, inte så att man ser ett CSI från 2006 utan som med Veep och Hannibal... gaaaah.

Och ja, det där typecastade... sällan som t ex Robert Knepper kommer in och spelar god direkt... :)