torsdag 30 maj 2013

Läs din tv-serie 2!

2011 gjorde jag ett inlägg som hette "Läs din tv-serie!". Där tog jag upp bland annat Game of Thrones, The Vampire Diaries, True Blood och The Walking Dead. Nu är det dags för en del två!

Bunkra upp med böcker i sommar! Och kom gärna med egna förslag i kommentarsfältet. Nota bene: Jag länkar till adlibris. Jag gillar att läsa på originalspråk, så de flesta är på engelska, men finns säkert i svensk version också.

Orange is the New Black - Netflix-serien som har premiär 11 juli bygger på Piper Kermans självbiografi med samma namn, om när hon spenderade ett år i fängelse pga fel umgänge.

Under the Dome - Stephen Kings tegelsten om en hel stad som sätts under jättelik bubbla och de spänningar det skapar visas som sommarserie i NBC med start 24 juni.

Call of the Midwife - Jennifer Worths självbiografi ligger till grund för brittiska tv-serien Barnmorskan i East End, som visas i sin andra säsong i SVT just nu.

The Strain - Prisade regissören Guillermo Del Toros vampyrtrilogi startar med The Strain, och nu ska den bli tv-serie på amerikanska tv-kanalen FX i höst. Förvänta er inga snyggvampisar!The Carrie Diaries - Den första prequellen av Sex and the City (det finns två) med en ung Carrie Bradshaw. En säsong har visats i CW (kommer i TV11 13 juni) och en andra säsong är beställd.

Red Dragon - NBC-serien Hannibal med Mads Mikkelsen bygger löst på Thomas Harris första roman om Hannibal Lecter.Fire in the Hole - Tv-serien Justified (FX) bygger på en novell av Elmore Leonard; Fire in the Hole, men karaktären Raylan Givens fanns redan innan i två andra romaner av Leonard: Pronto och Riding the Rap. Innan Justified blev poppis hette novellsamlingen When the Women Come Out to Dance.

The Lying Game - Sara Shepard (som skrivit böckerna till The Pretty Little Liars-serien) ligger även bakom The Lying Game, som gått i två säsonger på ABC Family. Never Have I Ever hette första boken i original. Kommer till TV11 nu på söndag.

UPPDATERAT 31 MAJ: Ice Cream Girls -  onsdag 5 juni börjar ett tredelat brittiskt drama i SVT baserat på Dorothy Koomsons roman med samma namn.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipsen:) Blev intresserad av "The Lying Game" boken eftersom jag tycker serien är jättebra. När man läser vad boken handlar om så är Sutton död och Emma ska hitta hennes mördare. Kul att dom ändå inte gjorde så i serien.

starbaker71 sa...

Ja... jag har läst ett par "Tv-serier" bland annat Ken Follets svärdet och Spiran som visserligen bara blev en mini-serie men tyckte boken va betydligt bättre. Har även läst Red Dragon och tyckte den va skitbra men Hannibal som serie har väl inte levt upp till förväntningarna.
Däremot gillar jag den nya The Fall, som jag tycker är en korsning mellan Red Dragon & Bron... framför allt då Gillian's porträtt av sin karaktär som liknar i viss mån Saga Noren!!

Anna Thunman Sköld sa...

Anonym: Det är som The Vampire Diaries-böckerna också. Väldigt stora skillnader från serien. Men gillar bägge ändå!

starbaker71: Min man har läst de där tunga Follett-böckerna och jag har läst Red Dragon, den var svinbra. Nä, tv-Hannibal är bara yta, inget bra innehåll. The Fall är sjukt bra, och Gillian är suverän! Ja, lite SagaNorénLänskrimMalmö över henne, men framför allt att hon beter sig som en karl och på så sätt framstår som helt känslokall!

Veronica sa...

Oh vad roligt med The Strain! Visste inte att den kommer som serie - tusen tack! Boken är så bra och uppföljaren också ;-)

Anna Thunman Sköld sa...

Nu har du nåt att se fram emot - och jag med, jag har bara läst The Strain, har de andra två kvar!

Diana sa...

Nu blev jag sugen på att läsa Under the Dome :)
Den påminner mig om böckerna i ungdomsserien GONE av Michael Grant :)

Anna Thunman Sköld sa...

Oh, den serien har jag inte läst! Den verkar bra! Och Stephen King gillar den :)