tisdag 8 april 2014

En promenad på minnenas allé: Julie Bowen

Carol och Ed.
När jag såg förra veckans (och även gårdagens) avsnitt av The Following skrattade jag gott när gamle Ed (Tom Kavanaugh) plötsligt dök upp som en mediekåt pastor.

Och det slog mig att jäklar, det var länge sen jag tänkte på Ed. Jag som gillade den serien så himla mycket. Den var i lite samma stil som Gilmore Girls mixat med Providence; med andra ord mysig, charmig och väldigt, väldigt ofarlig. Den var också Justin Longs första tv-prestation. Han spelade aaaaastöntig, så tro mig - jag hade grymt svårt att förstå att tjejor som Drew Barrymore kunde se något i honom många år senare. Töntstämpeln hängde kvar.

Claire och Phil.
Sen mindes jag att Julie Bowen var Eds kärleksintresse Carol. Och det hade jag helt förträngt! Inte ens när Modern Family började tänkte jag på att hon en gång var Carol. För mig hade hon sitt genombrott i och med MF. Så oerhört historielöst av mig.

Silas och Lisa.
Eller jo, jag minns att hon förförde Mary-Louise Parkers tv-son Silas i Weeds men det var avsnitt jag såg när MF redan börjat så...
Att hon varit med i både Cityakuten och Lost har gått mig helt förbi trots att jag sett bägge. Boston Legal däremot är förståeligt att jag missat henne i, för den pallade jag bara ett avsnitt av. 

Men förlåt, Julie, jag borde verkligen kommit ihåg Carol!

Sajten TMZ hittade för övrigt nyligen en bild på Bowen från när hon var med i Adam Sandler-komedin Happy Gilmore (1996). Vissa åldras som ett fint vin, ey? 


7 kommentarer:

Mikaela sa...

Jag kollade precis om hela Lost när jag låg sjuk och blev helt chockad över att hon spelade Jacks fru. Hade helt missat det, trodde också att hon slog igenom med Modern Family.

Annie Roos sa...

Åh, Ed. Den har jag på min "att se lista". Kanske ska ta tag i den nu då.

Anna Thunman Sköld sa...

Mikaela: Men vad skönt att höra, och vilken aha-upplevelse att hon var JACKS FRU! För jag satt verkligen och kliade mig i huvudet över vem hon spelade i Lost!

Annie Roos: Jag hoppas att den åldrats bra! Jag minns den iaf som oerhört mysig.

Mikaela sa...

Ja, hon som var skulle bli förlamad i benen, men Jack fixade henne på operationen och they fell in love.

Anna Thunman Sköld sa...

Okeeeej, nu börjar det röra sig bland de små grå!! Tack, Mikaela!

Anonym sa...

åg henne för frsta gången i Horrible bosses och hon är ju så härlig i komedier!

Anna Thunman Sköld sa...

Jaaa! Hon har precis rätt tajming! Loves her, men tyvärr inte Modern Family längre.