tisdag 22 juli 2014

Vad jag tänkt se vecka 30

The Lottery.
För tillfället är jag hos mina föräldrar i Värmland och jag håller på att smälta bort här. Min dator också. Så det blir väldigt lite streaming-tv just nu (min dator blir överhettad!) och väldigt mycket brittiska deckare i gammelteven pga mina föräldrar.

Så... jag ligger efter med veckans avsnitt. Bear with me.

Veckans tv-serier:
The Lottery - seriepremiär!
Project Runway - säsongspremiär!
Face Off - säsongspremiär!
The Strain- se min recension av piloten HÄR!
Matador - hann aldrig se! Ska jag bry mig?
Utopia - har inte hunnit se, men ser verkligen fram emot den...
Ray Donovan - säsongspremiären var g-r-y-m-t bra. Har inte sett avsnitt två. Än.
Extant - avsnitt två var en riktig pulshöjare pga av den där smygande, otäcka, spänningen som sipprade in i alla scener. Min man har fel.
The Amazing Race Canada -
gayparet har en särskild plats i mitt hjärta även om de ger upp för lätt.
The Leftovers - förra veckans avsnitt med Christopher Eccleston var storartad tv. Jag spinner som en katt inför den här serien, men har inte sett veckans ep.
Naked & Afraid -
ska se ikapp två veckors avsnitt i slutet av veckan. Pepp!
Tyrant
- snacka om att vara en serie som rasade som ett korthus för mig. Tyckte den inledde skitbra men sen blev det snabbt alldeles för förutsägbart, fördomsfullt och såpigt. Mja.
True Blood
- så det sexades en del... men snarkelisnark. True Blood tömde den här serien till sista blodsdroppen för _så_ länge sen. De senare säsongerna har jag bara sett pga Sexy Skars.
Rectify - troligen börjar vi kolla den här veckan.
Keeping Up with the Kardashians
- Kardashian/Jenner på Thailandsresa. Jag är helt fascinerad av Kims besatthet av selfies. Hon har fanimej drabbats av selfiesjuka.
Crossbones - arr, inte hunnit se fredagens avsnitt. 
QI  (YouTube) -
har inte sett mer sen sist.
Trailer Park Boys (Netflix) - färdig med säsong sex. Har inte börjat på säsong sju än.
Archer Vice (Netflix) - inte sett mer sen sist.
Masterchef US - många jag stör mig på nu alltså. Courtney, Christian, Leslie, Cutter... Favvosar är Elizabeth, Daniel och skotten Francis. Sistnämnde måste dock börja visa framfötterna nu.
The Trip to Italy (fulstreamar)- inte sett vidare sen sist.
House (Netflix US) -
sista tre avsnitten nu efter ett litet uppehåll.
Arkiv X (Netflix US)
- säsong tre. 
Comedians In Cars Getting Coffee (comediansincarsgettingcoffee.com)
- säsong tre nu.
Masterchef Aus (fulstreamar) - åsså är jag på't igen. Saknade Amina, Audra och de andra så jag tittar nu vidare på säsong 4. Är på avsnitt 40-nånting. Halvvägs typ... jeez.

I gammelteven/Playkanaler:
Peter Apelgrens semesteräventyr (lördag, 21.00, SVT1) - shit pommes frites, vad besviken jag blev på detta. Jag trodde det skulle vara så mycket mer... njutbart, istället satt jag med sekundärskammen brännande när Apelgren kändes påstridig och okänslig i sin intervjuarroll. Om något visade programmet att det är en svår konst att göra bra infotainment, vilket gör att jag lyfter än mer på hatten för Historieätarna och Svett & Etikett. Dessutom: att lägga ett sånt här program primetime en lördag kväll? Vilket feltänk! SVT Flow passar bättre. Mycket tveksamt om jag ger det en chans till.
Mayday (torsdag, 22.00, SVT1) - brittisk kriminalthriller som började förra veckan, och som jag råkade se bara för att jag är hos mina päron. Den var lovande så jag fortsätter kolla. Aiden Gillen är dessutom med, Littlefinger från GoT för många, borgmästaren i The Wire för mig. Han är ALLTID sevärd.
Retro (fredag, SVT1, 21.00) - här däremot har vi ett svenskt halvtimmesprogram som lyckas! Den här veckan om one-hit-wonders.

8 kommentarer:

kjejon1 sa...

Matador? ganska fånigt, men kunde jag låta bli att kolla färdigt? Nävars

starbaker71 sa...

Ja du, The leftovers den här veckan va helt.... ja, vet inte va som passar in på det men kanske lite blandning av Lost och Twin Peaks!
Jag satt efter och tänkte : Vad hände egentligen...? Älskar sånt där!
The Lottery va också en kul överraskning, hade inte väntat mig en sån bra pilot, hoppas dom fortsätter i samma anda!

Josefin Andersson sa...

Välkommen till Värmland! :)

h4llon sa...

Man kan avgöra huruvida en person är vettig eller ej beroende om de svarar Carcetti eller Littlefinger när de får se Aiden:))

NicklasBoman sa...

kan tipsa om amerikanska Rush ... :)

Anna Thunman Sköld sa...

kjejon1: Jag kan inte bestämma mig för om jag ska se den eller inte. Hojta om du härdar ut och finner att den växer på dig.

starbaker71: Jag ÄLSKAR The Leftovers! Basta! The Lottery var en helt okej pilot men jag tycker den tappade allt i andra eppen. Den fick en sån billig känsla. Så den har jag glatt lagt bakom mig.

Josefin Andersson: Tack! Värmland var gôtt!

h4llon: AGREED! Alla som först tänker The Wire = bra människor.

NicklasBoman: Jag är skeptisk... den låter ju precis som Royal Pains?

starbaker71 sa...

Jo, du har nog rätt om Lottery men ska ge det 1 eller 2 avsnitt till... Något som gjort mig besviken är Extant, det börjar ju nästan likna Helix lite! �� En asiat som "bad guy" men men, ska väl se nåt mer avsnitt där med!

Anna Thunman Sköld sa...

Det är ju dessutom SAMMA asiatiska bad guy :) Han har verkligen blivit typecastad.