fredag 17 maj 2013

TV11 får ny ägare och ny-ish tablå

AnnaSophia Robb som unga Carrie Bradshaw. Foto: CW
TV11 - som en gång började lovande med snabba (nåja, hyfsat snabba i alla fall) premiärer av amerikanska serier som The Walking Dead och American Horror Story, men sen degraderades till en uppsamlingsplats för kassa realitysåpor och nedlagda projekt - har köpts upp av SBS Discovery Media. Det vill säga det bolag som äger bland annat Kanal 5, Kanal 9 och de svenska Discovery-kanalerna.

Nu har det första pressmeddelandet kommit med vad för sorts innehåll nya TV11 kommer att erbjuda från den 1 juni när övergången blir ett faktum. Håll i hatten, här klipper jag in vad som stod:

"I juni kommer TV11 bli hemvist för nya CW-serien The Carrie Diaries som nyligen blev förnyad för en andra säsong. Premiär torsdag 13 juni 20.00. Dessutom bjuder första sommarmånaden på helt nya tionde säsongen av So you think you can dance, nya säsonger av Supernatural och Bachelorette samt nya ovisade avsnitt av Bunheads och Glee.

Flera serier följer med över till SBS version av TV11 – däribland just Glee, vars fjärde säsong fortsätter rulla på onsdagar kl 20.00 – precis som tidigare med andra ord. Glee återkommer dessutom med den framtida femte säsongen. Ytterligare titlar som kommer att dyka upp i tablån är till exempel White Collar, Touch, Private Practice, The Real Housewives of New Jersey, Familjen Kardashian, The Lying Game och Unga mödrar."

Fortfarande kassa realitysåpor och nedlagda projekt, säger du kanske? Jo, men inte bara :)

UPPDATERAT 11.20: Enligt uppgifter följer även Sons of Anarchy och American Horror Story med i övergången. Tack, @_jimpa_!
UPPDATERAT 30 MAJ: Sons of Anarchy och AHS kommer dock visas i Kanal 9 som ska få tydligare manlig profil. Duck Dynasty kommer dit också. Läs mer HÄR!

7 kommentarer:

nicklas sa...

ojojoj... är detta bra eller dåligt?
11-an har ju faktiskt varit riktigt bra. både serier, sport och dokumentärer. HOPPAS hoppas hoppas att de fortsätter med samma utbud.

hittade 2 länkar om det här :
http://www.broadbandtvnews.com/2013/05/17/sbs-discovery-buys-swedens-tv11/
http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article3696421.ece

nicklas sa...

ehh korrigering, tänkte faktiskt på tv10 då jag skrev om sport och dokumentärer. glöm vad jag sa :P

Anna Thunman Sköld sa...

Haha, okej! :D

Anonym sa...

Minns när TV11 var bra i början, sen var det bara 4400, the walking dead o vissa filmer som lockade
det här blir intresssant :)

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, samma här. Gillade jättemycket till en början men sen var det som om de gav upp och bara körde repriser och skit. Nu kanske det blir bra igen!

Sofia - En blogg om tv-serier sa...

Om jag hade följt serier i svensk takt så hade det nog blivit min nya favotit kanal. Men jag tycker att alla svenska kanaler måste bli bättre på att ta in serierna snabbare!

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, verkligen. Vissa serier kommer hit snabbt, men de flesta dröjer alldeles för länge. Jag kan tänka mig vänta 3-5 dagar men inte längre.