tisdag 24 juni 2014

Vad jag tänkt se vecka 26Jag pudlar denna.
Okej. Så fotbolls-VM upptar en hel del tv-tid.
Sen har jag sett klart säsong två av både House of Cards och Orange is the New Black - och jag saknar bägge (särskilt sistnämnda). Låt mig aldrig hamna i makarna Underwoods väg, det säger jag bara... eller Vees. Huga!

Min man och jag har också hittat vår sommarserie: Falling Skies. Ja, samma Falling Skies som jag sågade jäms med fotknölarna när den kom. (Skrev till och med på ett ställe att den "sög åsneöra".) Och det är väl egentligen inte så att jag tycker den är toppen nu heller, men jag ser den med extremt sänkta förväntningar och det gör susen. Den är också precis så lättsedd som jag vill ha en sommarserie. Netflix har tre säsonger av fyra så det är bara att köra.

Netflix, ja. Det bästa vi har just nu. Jag håller på att se ikapp From Dusk till Dawn som jag släppte förut. Den är asbra ju. Vad klagar folk på? Så snygg rent stilistiskt dessutom. Vi ser också vidare på Arkiv X (amerikanska Netflix) där vi äntligen börjar närma oss slutet av den låååånga säsong två. Ett av de läskigaste avsnitten nånsin såg vi i morse (den där en ond tvillingsjäl dödar alla i sin väg i en liten pojkes skepnad. Barn = så scary när de är onda.) Trailer Park Boys slinker ned det med. Vi har Archer på väntlistan, nya säsongen har kommit.

I övrigt då? Tja, se nedan. Jag är mer inne på maratontittning än ett avsnitt i veckan just nu så även med fantastiska serier som Rectify kommer jag förmodligen spara tills jag har ett gäng delar att titta på.

Men något jag verkligen inte tänker missa är Jens Von Reis nya popkulturella serie Retro. Verkar sjukt skoj för mig som växte upp med Right Said Fred och MTV-revolutionen. Och inte heller finalomgången av True Blood. Hur löjlig den än må ha blivit har jag hängt med sedan dag ett. Jag vill få ett avslut och tack för kaffet.

Veckans tv-serier:
Tyrant - seriestart!
Lite nyfiken på den här från Homeland-skaparna.
True Blood - säsongspremiär!
Dominion -
alltså, jäklar vad den här Syfy-serien (som bygger på den rätt kassa filmen Legion) fick äta skit hos The Hollywood Reporter. Ingen nådig sågning. Kanske därför jag såg den med intresse. Med sjukt lågt ställda förväntingar. Jag menar, onda och goda änglar - what's not to like?
Rectify
- en av förra årets absolut bästa serier, lågmält drama i långsamt tempo som var ett skönt avbräck till alla snabbklippta in your face-produktioner. Klart jag ska se andra säsongen, men jag kommer vänta tills vi har en handfull avsnitt.
Murder in the First - kommer nog se vidare, tyckte piloten var okej men inte mer. Dock väntar jag tills första säsongen är visad.
Keeping Up with the Kardashians
- jag sviker er aldrig, ni lever mitt totala motsatsliv. Så fascinerande.
Crossbones - okej, så det är inte världens bästa serie, det vet jag. Men jag gillar matinékänslan. 
QI  (YouTube) -
har inte sett mer sen sist.
Trailer Park Boys (Netflix) - ska börja på säsong sex nu.
Masterchef US - go Scotsman go!
Veep - halvvägs in på senaste säsongen och ååå, det är så attans bra! Alla är så attans bra! Och elaka. Och bra.Vi har sett Veep parallellt med House of Cards och snacka om två vedervärdiga vicepresidenter! Var och en på sitt sätt.
Gang Related -
såg det tredje avsnittet och insåg: nä, inte intressant nog. Hej då.
The Trip to Italy (fulstreamar)- inte sett vidare sen sist.
Fargo
- en av de bästa serierna på väldigt länge. Gillade allt från början till slut. Punkt.  
Awkward - har inte hunnit se säsongsavslutningen än.
Game of Thrones - tv-skaparna skröt om hur episkt sista avsnittet skulle vara. Well, tyvärr för mig, hade jag redan läst i böckerna vad som skulle ske så för mig var det mer ett mellanavsnitt. Men säsongen som sådan: wow! Bäst hittills. 
Dual Survival -
jahaja, Lundin-gubben. Det måste göra ont i dig när du ser vad mycket bättre programmet blivit med den nye. Han kan det du kunde plus extra allt.
Arkiv X (Netflix US) - har tagit upp tittandet igen. Fortfarande på säsong två.
From Dusk till Dawn (Netflix) - stylish! Me gusta.

I gammelteven/Playkanaler:
Retro - seriepremiär (fredag, SVT1, 21.00)

4 kommentarer:

Anonym sa...

yaay, falling skiesvill jag minnas att jag skrev att den blev bättre :D

Anna Thunman Sköld sa...

Du hade rätt! När vi nu tittade den här gången kändes den mycket bättre. Har precis börjat se andra säsongen nu. Är så svag för Pope, han är rolig.

Anna Thunman Sköld sa...

Menåh, nu är Pope dum i huvudet. Så nu ångrar jag det jag skrev förra gången. Grr...

Anonym sa...

hahahaha