måndag 9 juni 2014

Roswell firar 15 år med reunion

Nu. *klicka för större bilder* Längst till höger skaparen Jason Katims. Bilden lånad från EW.com.

Då. Sure miner.
Men var sjutton var Katherine Heigl?
Roswell. Min ljuva ungdomsserie om kärlek mellan aliens och tonåringar (take that, Star-Crossed!) som också blev en av de första jag köpte på dvd i New York, när det var inne och nytt. Nu samlar den boxen damm nånstans, allt finns ju på NÄTET att se nuförti'n (case in point: Netflix.)

Fast allra först såg jag den i TV4 där den visades på eftermiddagarna, om jag inte missminner mig. Som jag rootade för Liz och Max! *hjärtan i ögonen* Besvikelsen blev stor när "deras" låt inte var densamma på dvd:n. Det där med låträttigheter är en grinig grej alltså.

Det här var deras låt *dör fortfarande över hur bra den är*:Nu har det i alla fall gått 15 (!) år sen Roswell började gå i USA och nästan alla från serien gick vidare till andra tv-jobb. Kändast är väl Heigl, men Emelie de Ravin (vars rollfigur Tess jag HATADE) hade inte en helt liten roll i Lost och Colin Hanks ser vi i Fargo just nu och Nick Wechler (Kyle) har såpat till det i Revenge och hetlevrade alienhunken Michael aka Brendan Fehr har setts i serier som CSI: Miami, Bones och nu i läkardramat The Night Shift. Shiri Appleby (Liz) sågs nyligen i Girls. De man sett minst av är Jason Behr och Majandra Delfino. I alla fall har inte jag haft några serier med dessa två i. Jag minns den amerikanska remake-skräckisen The Grudge med Sarah Michelle Gellar och Behr, men det var ju hundra år sen.

HÄR kan du läsa mer om Roswell-återföreningen (utöver Heigl fattades även Hanks och de Ravin)

Mest oväntat: att Snooki var ett sånt diehard fan! Haha!


Tabasco 4-ever!

7 kommentarer:

andros sa...

Katherine Heigl har väl gjort sig känd som allmänt divig sedan succén med Grey's Anatomy mfl. serier/filmer.

Jag är inte ett dugg förvånad över att hon skippar detta :(

Anna Thunman Sköld sa...

Jo, men jag hade hoppats att det inte stämde. Eller att hon bättrat sig efter alla såna rykten. Men nope. Buuuuu.

andros sa...

Vissa lär sig visst aldrig, tyvärr.

Men i just Roswells fall så saknar jag inte just henne i återföreningen. Det var den övriga ensemblen som gjorde att jag föll för denna serie för drygt 15 år sedan.

Anonym sa...

åhh älskade roswell kollade just säsong 1 och 2 på netflix (har lite svårt och se 3dje den vattnade ur tyvärr) Jag var 14 år och såååå kär i Brendan Fehr aka Mikey G. Spaceboy.
saknar inte Heigl och de Ravin så farligt från the reunion.

Förövrigt så spelar ju Emelie de Ravin skönheten och odjuret "Belle" i tv serien Once upon a time men hon har inte så stor roll men är no en regular. Majandra Delfino tror jag att jag sett spela fnask eller drug adicct i flera filmer bl.a Traffic


//Sarah

Anna Thunman Sköld sa...

andros: Ja, hon var inte den man älskade högst direkt. Men ändå, dålig stil.

Sarah: Jag håller verkligen med om säsong tre! Men de två första kommer jag alltid bära med mig!

Aha, är de Ravin med i OUAT numera? Där ser man.

Mm... Fehr var sååå het.

FilmPelle sa...

Varje gång man hör Dido så ser man öppningssekvensen framför sig. En av de bästa theme songs ever möjligtvis?

Anna Thunman Sköld sa...

Ja! Det var via Roswell jag upptäckte henne. Innan Eminem och allt. Sjukt bra intro som jag skam till sägandes glömt bort.