tisdag 10 juni 2014

Vad jag tänkt se vecka 24

FOTBOLL!!!!!!!!!!!!!!!
Okej, så jag gillar VM och EM. När jag kan ha ett Drömelvan-lag och måste engagera mig i nästan alla nationer och alla spelare. Mycket pepp på detta är jag. Japp!

Vanlig tv då? Jorå. Det finns att titta på. Steven Bochcos nya kriminalserie Murder in the First till exempel. Och så har min man och jag snöat in på Netflix igen. House of Cards, Orange is the New Black och Trailer Park Boys går varma i det Thunman Sköldska hemmet just nu.   

Veckans tv-serier:
Murder in the First - seriestart!
Keeping Up with the Kardashians
- säsongspremiär! Vulture har satt ihop ett klipp där alla gånger vagina (och dess synonymer) nämns i OITNB - de borde göra detsamma med KUWTK...
Halt and Catch Fire
- nä, blev aldrig att vi såg.
Orange is the New Black -
vi har sett tre avsnitt och det är sig likt. Lika lättsett som ett glas rosé är lättdrucket.
Crossbones -
min man och jag är oeniga här. Jag tyckte om även det andra avsnittet men han fnös och sade att han föredrog Black Sails, som jag aldrig tyckte kom nånstans. Bah. Jag får fortsätta titta ensam.
QI  (YouTube) -
har så smått ääääntligen börjat titta nu och det är precis som ni alltid sagt underbart. Faste panelmedlemmen aka ständige poängförloraren Alan Davies har vunnit mitt hjärta.
Trailer Park Boys (Netflix) - vi är i slutet av säsong fem, vi har sett det förut men ser om pga briljant.
Masterchef US - ska se veckans avsnitt nu!
House of Cards (Netflix) - orkade inte hajpen så ser säsong två först nu. Och hade lyckats undvika spoilern vilket gjorde att jag *spoiler* satt med hakan i golvet i slutet av avsnitt ett. WTF?! Zoe? Så tidigt? Chocken! *spoiler* 
Veep -
har också finally börjat se senaste säsongen av Veep och hurra - den är fortfarande lika rå och o-pk! Julia Louis-Dreyfus är en sån grym komedienne! Hur kunde jag INTE ha med henne på min topp 10 skådisar som lyckats bra i flera huvudroller? Skämmes, Anna, skämmes tamejfan!
Gang Related -
har sett två avsnitt och det blir nog att jag ser ett till. Har liksom inte fått något riktigt grepp om serien än, mer än att det inte kommer hålla i längden.
The Trip to Italy (fulstreamar)- åh, damn you, Rob Brydon! Han tjatar om att bli gammal och jag tar åt mig.
Fargo
- det ska bli oerhört spännande att se vart de här sista två delarna tar vägen. Förra veckans avsnitt kändes så avslutande. Hade serien tagit slut där hade jag inte tyckt det var konstigt alls. 
Louie - har inte sett några avsnitt sen tjockisdejten. Men det ska åtgärdas.
Salem -
hopplöst efter men med intentionen att se ikapp very snart.
Awkward -
låt Eva flyga genom måndörren!
Game of Thrones - jag är kanske inte den som älskar långa stridsscener men heliga skit vad påkostat och snyggt gjort det var! You know a lot, Jon Snow! Den här säsongen har gjort att jag nu placerar GoT på min topp 15-lista över bästa HBO:serierna, vilket den inte kvalade in på förut. Älskar att de börjat våga ta ut svängarna mer och inte går helt efter böckerna! Som detta med Sansa! Hell yeah! 
Dual Survival -
Nykomlingen Matt imponerar mer och mer. Jag sitter flera ggr per avsnitt och ba gapar!
Million Dollar Listing: New York - men hallå, tjafsig säsong. Lägg ner rivalitetstemat, koncentrera er på försäljningarna istället. Blir så trött. Men jag gillar Ryans softare framtoning. Han kan ju vara riktigt gölli.
The Great British Bake Off (streamar) - klar nu med alla säsonger men måste bara *spoiler* beklaga mig över vinnaren - Francis? WTF? Hon fanns inte ens på kartan! Det stod mellan Ruby (som jag hejade intensivt på) och Kimberly juuuu. Andra gången nu som jag och domarna ser helt två olika saker. Brendon borde vunnit i trean. *spoiler* Men nu undrar jag bara: blir det en säsong fem?

I gammelteven/Playkanaler:
Den skyldige (TV4, tisdag-torsdag 21.00) -
deckare med underbara Tamsin Greig (Episodes) i huvudrollen.
Prey
(SVT1, måndagar 22.00) - det blev rätt spännande till sist. Men ändå: dussinthriller.
Svett & Etikett (SVT Flow) -
bara ett avsnitt kvar nu *ledsen smiley* GÖR MER TV, KALLE!
Miranda (SVT Flow) -
bara ett avsnitt kvar här med. Synd. Men det finns fler säsonger så jag väntar till dess de dyker upp.

7 kommentarer:

Danjel sa...

Kul att du börjat med QI. Verkligen en favorit för mig. Men heter han inte Alan Davies?

Själv så har jag lagt ner Awkward. Jag orkade bara med tre avsnitt av senaste säsongen sen så fick det räcka för min del. Första säsongen var ju såå bra och nu är det bara dravel.
Nej tacka vet jag Veep. Där har vi en serie som alltid levererar. Har gapskrattat åt de senaste två avsnitten.

Jessi sa...

Hoppas verkligen på en femte säsong! Britter som bakar kan man ju inte se för mycket av. Håller inte heller alltid med domarna men å andra sidan vet ju inte vi hur det smakar, bara hur det ser ut... Har du kollat in Aussie-versionen än?
Har du sett Turn förresten? Funderar på den men har inte kommit mig för att börja än.

Dav sa...

Du vet, din man har rätt:) Black Sails e bättre. tycker att Crossbones var skit... men det var den skiten som fick mig att återgå till Black Sails (kom två episoder i vintras innan jag avfärdade det) och nu på episod sex tycker jag det är 4 real.

Anna Thunman Sköld sa...

Danjel: Menåh, jag ser på House of Cards nu och där heter nån Andrew Davies. ALAN ALAN ALAN!!! Tack!

Ang Awkward. Ja, jävlar. Det var nästan revolutionerande göttigt första säsongen, åh som jag höjde den till skyarna. Nu är det sannerligen inget att skriva hem om. Jag ser den enkom för att jag gillar Jenna och Matty.

Veep! Fantastiska Veep!!

Jessi: Tru dat, med utseende och smak. Men... *mutter* Nej, ska se klart Masterchef Aus, säsong fyra först tänkte jag. Mixa upp det lite.

Jag såg ett avsnitt av Turn och det fastnade inte. Min man däremot föll för den. Men nej, jag var tydligen inte på humör.

Anna Thunman Sköld sa...

Dav: Näääääääääe!! Buuu för dig och min min man! Eller, ni får väl behålla ert trökiga BS så kollar jag vidare på CB - dessutom utan omotiverade nakenscener! (Woohoo!)

Mia sa...

Kul att du gillade QI :) Vet inte om du har sett det men de senare säsongerna (jag tror det är från E och framåt) har också en QI XL version som är runt 45 min istället för 30 så då får man en extra kvart med QI-härligheter.

Anna Thunman Sköld sa...

Holy moley. Hur långt har de hunnit egentligen? Jag är bara på A... men jag ser ett avsnitt då och då och fnissar gott varje gång. Så tack för tipset!

Men är QI XL egna avsnitt eller bara längre originalavsnitt?