måndag 30 juni 2014

Vad jag tänkt se vecka 27Veckans serie kan jag utnämna redan nu: HBO:s  The Leftovers. Jag har sett det 70 minuter långa pilotavsnittet och känner tillförsikt. Den har en tydlig end of days-känsla och den mystiska kulten där ingen talar, alla kedjeröker och alla är klädda i vitt är härligt suspekt. Vitt är en bra scary-färg eftersom inget är så otäckt som elaka människor i vitt (om de nu är elaka, jag får bara för mig det). Dessutom gör sig blod väldigt bra mot vitt. Och det är ju också otäckt. Lex Funny Games!

Jag köper typ allt, dekadensen hos de unga (varför bry sig, liksom), hopplösheten hos de vuxna och behovet av svar och tillhörighet (hence sektspridning). Det enda som stör mig är en detalj och det är att flera av skådisarna, däribland Justin Theroux och Amy Brenneman, ser så sminkade ut. Som de gått helt överstyr med dåtidens så kallade indianpuder.

The Leftovers får fyra galna hundar i betyg. Det var väldigt trevligt att se Liv Tyler också!

Sen får ni inte bara missa Retro i SVT1 och SVT Play. Jens von Reis dyker ner i 80- och 90-talens snackisar. I första avsnittet fick vi återbekanta oss med bland andra tv-serier som Fame och filmer som Dirty Dancing ity det handlade om dans. Många roliga kuriosagrejer som jag inte haft en aaaning om (som att en ung kille gjorde auditionstuntsen åt Jennifer Beals i klassiska dansrullen Flashdance!) Nu på fredag ägnas hela halvtimmen åt TWIN PEAKS!! Dreglar redan.

Veckans tv-serier:
The Leftovers - seriestart!
Naked & Afraid -
säsongsstart!
Tyrant
-  hade tänkt se i går, hann inte. Men i veckan ska det bli av. Jag har höga förväntningar!
True Blood
- jag har inte sett gårdagens avsnitt än men internetz avslöjade en HET SCEN som jag både bävar och ser fram emot. Mvh både pryd och nyfiken. Förra eppens WTF var för övrigt *spoiler* Taras plötsliga frånfälle! BARA SÅ DÄR?! Före introt till och med. *spoiler* Jag ba: o_O De menar allvar med den här säsongen!

Dominion - okej, så de satsade allt krut på piloten, andra avsnittet var sjukt dåligt och förutsägbart. Ett avsnitt till ger jag den eftersom jag ändå gillade premiären men då måste den leverera.
The Last Ship - jag har sett de två första avsnitten och insåg i dag att jag inte är intresserad. För många militärer, för mycket macho och jag har redan en virusserie i b-Helix.
Falling Skies (Netflix)
- jag är i slutet av andra säsongen nu. Har ändrat åsikt om Pope minst två gånger hittills. Är helt fast. Dammit.
Rectify
-  klart jag ska se andra säsongen, men jag kommer vänta tills vi har en handfull avsnitt.
Keeping Up with the Kardashians
- usch, jag blev illa berörd förra avsnittet av Kendalls stackars övergivna hund. Hon borde låta den adopteras till någon som har tid och lust med den. Djurplågeri gör mig galen.
Crossbones - gillar matinékänslan, jag kommer inte missa ett avsnitt. 
QI  (YouTube) -
har inte sett mer sen sist.
Trailer Park Boys (Netflix) - snart klar med säsong sex. The Piss Jars! Obetalbart!
Archer (Netflix) - åh, jag blir lycklig av att ha Archer-galningarna tillbaka. Lycklig säger jag! Ett glas rosé och ett avsnitt av Archer Vice (som det heter denna femte säsong) - vad mer behövs här i sommarlivet?
Masterchef US - ska vi prata lite om *spoiler* Leslie? Vad är det med honom egentligen? Hur lyckas han vara så effla osmidig? *spoiler* Det här är precis som i Masterchef Canada där Kaila fick alla att resa borst.
Veep - tre eppar kvar och jag känner en stark seperationsångest redan.
The Trip to Italy (fulstreamar)- inte sett vidare sen sist.
Awkward - ahmen vad har hänt med mitt Awkward? Eller, Zap2it har analyserat det ganska exakt i den här drapan: Snow job was a total disaster. Läs!
Dual Survival -
Arkiv X (Netflix US) - har tagit upp tittandet igen. Fortfarande på säsong två. Har på gott och ont blivit vår frukost-tv...
From Dusk till Dawn (Netflix) - stylish! Me gusta MUCHO! Plus att pskykobrorsan är sååå het i sina hornbågade glasögon.

I gammelteven/Playkanaler:
Retro (fredag, SVT1, 21.00) - jag har redan skrivit här ovan om hur mycket jag gillar von Reis nya populärkulturprogram. Den här veckan med Twin Peaks-special alltså!
FOTBOLLS-VM (SVT, TV4)

2 kommentarer:

Anonym sa...

fjärde säsongen av falling skies började förra veckan :) glad att du tar igen serien :) visste du att den akwarda scenen mellan Karen och Ben inte stod med i skripten? han som spelar Ben hade ingen aning :P

Anna Thunman Sköld sa...

Nähä? Hahaha, åh, rolig kuriosa!