tisdag 8 oktober 2013

Vad jag tänkt se vecka 41

*kärlek*
Den här veckan smörjer jag tv-kråset med häxor, läxor och dödliga lektioner. Typ. Två häxserier har premiär, Witches of East End (Lifetime) som jag tror är såpig och kanske inte så bra men som jag ändå måste se piloten av, jag menar Mädchen Amick) och så är älskade American Horror Story (FX) tillbaka och temat den här säsongen är... häxor. Kathy Bates! Jessica Lange! Sarah Paulson! MUMSICH!

Dessutom knarrar det i bildörren hos bröderna Winchester igen, ny säsong av Supernatural är här. Sen är det premiär för en framtidsvision som heter The Tomorrow People (The CW) och som jag hade förhoppningar om men som fått rätt usel kritik redan. Den handlar om ett gäng Homo Superiors, supermänniskor alltså, och är tydligen som X-Men och Heroes i nån ungdomlig mix. Vi får la se.
På den brittiska fronten startar en sexdelarsserie jag vill ska vara toppen med Jack Davenport. Breathless (ITV). Den utspelar sig på 60-talet och kretsar kring läkarna och sjuksköterskorna på ett sjukhus gynekologavdelning i London. Det känns som om det är mycket sånt nu, Masters of Sex, Barnmorskorna i East End och så denna. Alltså underlivshistorier från förr. Men så länge det är bra kvalitet - bring it!
Och nej, jag har inte missat att The Walking Dead kör igång på söndag, men den ingår i nästa veckas tittning.

(För fler amerikanska höstpremiärer kolla HÄR!)

Veckans tv-serier:
Witches of East End - seriepremiär!
Breathless - seriepremiär!
American Horror Story: Coven - seriepremiär!
The Tomorrow People - seriepremiär!
Supernatural - säsongspremiär!
Hello Ladies - jag håller på att samla mig för en recension, men jisses, vilken skämskudde! Fast på ett bra sätt! Har sett de två avsnitt som gått och vad kan jag säga: den levererar...
Masters of Sex - en serie jag direkt fastnade för, men jag har bara hunnit se piloten.
Ironside - hann inte se förra veckan och är nu osäker på OM jag tänker se. Den känns i riskzon för nedläggning redan.
The Millers - den här vågade jag inte se. Alla recensenter avskydde den och menade på att samtliga inblandade bara var med för pengarnas skull. Plus att jag är utled på att se Margo Martindale i ALLT. Jag får se hur jag gör.
Top Chef - så lovely att ha Tom Collichio tillbaka i mitt liv! Men som många andra reagerat på: vadan denna fäbless att zooma in på "snyggtjejens" jeansrumpa? Ja, hon ser bra ut men hon lagar väl inte mat med röven? Det som vore kul är om de andra kockarna blev så distraherade av gumpen att de gjorde sämre mat och därmed försvann ut tävlingen - DÅ skulle jag förstå inzoomandet!
By Any Means - nope, detta var inget för mig. Har redan kvoten full av kriminalserier med veckans fall.
Hostages - hann aldrig se.
Marvel's Agents of SHIELD - SISTA CHANSEN NU! Jag har tyckt att serien varit fånig och tillgjort spexig och hur mycket jag än älskar Joss Whedon älskar jag inte det han gjort här. Blir det inte mer intressant den här veckan är det slut. 
Trophy Wife
- gillar denna! Läs mitt intryck om den och The Crazy Ones och The Michael J Fox Show HÄR!
Atlantis - Mmm... Atlantis är EXAKT som Merlin! Vilket inte är så konstigt då det är samma team som ligger bakom. Sålunda är jag partisk och älskade direkt. Fast de flesta andra kommer nog finna den barnslig... Jag hoppas att SVT köper in och lägger på gamla Merlin-tiden, 18.15 i SVT2, på lördagar.
Parks and Recreation - dubbelavsnittet när gänget var i London var UNDERBART! Älskar att det började på en sån kreativ topp! Parks and Rec är inne på sin sjätte säsong och jag kommer säkert få äta upp mina ord om att fem säsonger är den bästa längden på en serie...
Nashville
- hann inte se förra veckans avsnitt. Ska åtgärdas inom kort!
Person of Interest - okej, jag kan inte för mitt liv förstå min egen tjusning i den här törra serien. Men jag tittar varje vecka och tycker om vissa saker. Som hunden. Och Amy Acker och Sarah Shahi.
The Voice -
(avsnitt både måndag och tisdag) - Buhu, nu är det roligaste över. Auditiondelen alltså. Men jag har några favoriter som jag med stort intresse ska följa! 
Sleepy Hollow - mitt första intryck HÄR håller i sig. Serien har redan fått en andra säsong och jag mysryser till varje avsnitt. 
Brooklyn Nine-Nine - fortsätter växa. Mitt andraintryck HÄR!  
Bones -
fortfarande har jag inte lärt mig att inte äta till Bones. Annars då? *snarkfest*
Boardwalk Empire - MEN NÄÄÄÄE. Jag är så förtvivlad över utvecklingen av denna en gång så totalt överlägsna dramaserie. I fjärde säsongen fattas allt det som gjorde Boardwalk så sevärd: kvinnoöden som är annat än offer-/hora-roller. *spoiler om du inte är ikapp* Var är Margaret? Hon var extremt viktig för serien. Och om det är tänkt att Patricia Arquette ska bli en ny stark personlighet behöver de rappa på och få in henne i handlingen. Dessutom har varje säsong haft något av en comic relief i antingen någon rollfigur eller i sättet exempelvis Nucky uttryckts sig. Nu hade de istället IHJÄL den siste utposten gällande detta: Eddie! Åhåhåh. Det enda som återstår är ett sablans gubbdagis med stora egon och för många vapen. *spoiler*
 Sons of Anarchy - Another one bites the dust... well, chocken har knappt lagt sig efter förra veckans *spoiler* BLODBAD, vem hade kunnat tro att Toric skulle ryka så snabbt? *spoiler*
It's Always Sunny in Philadelphia
- måste se ikapp!
Face Off -
Noooooooooooooooo. *spoiler* Får nu halvheja på Laura, Tate och Roy dårå, buhu. *spoiler*
America's Next Top Model - haha, jag tror jag avskyr ALLIHOP!
Project Runway - gu, jag är SÅ spänd nu på vilka som får hänka till finalen!! Det har varit en bra säsong, måste jag säga.
Ink Master - livefinal - och jag hatar såna. Lär bara se slutet för att se vem som tog det.
The Bridge
- måste se ikapp! Och snart kommer den fransk-brittiska versionen The Tunnel
Keeping Up with the Kardashians
- äntligen fick man glutta lite i problemen Khloé och Lamar hade (har). Usch, stackars människa. Stämmer bara en tiondel av allt som stått så lider jag med henne. Att vara anhörig till någon med missbruksproblem är ingen höjdare. Men som vanligt fick man också lite vagina-snack! Älskart!
House (dvd) - säsong 7. Det går låååångsamt framåt.
Stargate Atlantis (Netflix) - säsong 4. Teal'c! Med långt hår!
Copper (Netflix) - säsong 2. Copper har lagts ned av BBC America. Men kanske får en film!!
Million Dollar Listing (streaming på nätet) - säsong 2. I andra säsongen har de börjat fokusera på bara tre mäklare, vilket är skönt. Även om det inte är lika underhållande som MDLNY så är det definitivt sevärt. En favorit till eftermiddagsfikat.

I gammelteven/Playkanaler:
Homeland - jag känner inte samma kärlek längre, Carrie. Men det kanske bara är en svacka? (SVT1)
Nugammalt - bra att de inte bara håller till i studiomiljö, jag tycker bäst om herrar F&F när de är på fältet och träffar egensinnigt folk. (Kanal 5)
Bonde söker fru - okej då, snabbdejterna förra veckan var i nivå med Hello Ladies-skammen. De är modiga dessa kärlekstörstare, jag skulle aldrig våga utsätta mig för risken att bli ihopklippt till något jobbigt... (TV4)
Bron - veckans höjdpunkt i svensk tv. Jorå. (SVT1)
Intresseklubben - Anders Jansson is funneh. (SVT1)

7 kommentarer:

Ida sa...

Shelley (Mädchen Amick) var en av alla tv-kvinnor som fick mig att inse att jag var lesbisk som barn. Och Scully och Dr. Quinn. :D

On topic: herreguuuuuuu så jag längtar efter Coven! Årets pepp tror jag nog!

Anonym sa...

Witches of East End hade väl redan permiär 6 okt? Hade tänkt se den idag för det finns länkar

Anna Thunman Sköld sa...

Ida: Hahaha, och så säger de att tv är dåligt för en! Men Dr Quinn? :)

Ja, shit, Coven blir mumma det. Tyvärr kommer jag inte kunna se den förrän på fredag för min man vill se den med mig och han är borta till dess. Det blir en lång och svår väntan!

Anonym: Yes, hade premiär i söndags i USA, så därför hade jag med den i veckans premiärer eftersom vi här brukar kunna se Amerika-programmen dagen efter. Ska själv se den i dag, tänkte jag.

Ida sa...

Vadå, Jane Seymour är fortfarande vacker! Sedan kan man ju diskutera serien som sådan, men jag var kanske 7 år gammal och kan således inte klandras för något. :D

Anna Thunman Sköld sa...

Hehe. Hon var så präktig bara, men är man 7 så... och hennes hår har alltid varit avundsvärt.

Jessi sa...

Fördelen med att vakna tidigt; frukost med Dean innan jobbet nu när Supernatural är tillbaks igen! Och så lite SOA på det nu när man kom hem. Breathless ska jag oxå kolla in, känns bra på dom promos jag har sett så vi håller väl tummen på att den leverarar? Och Hello Ladies har jag missat men ska nog kolla in, låter som att det är värt'et!

Anna Thunman Sköld sa...

OMG, måste se Supernatural NUUUU! Trots kampanjer och allt möjligt levde jag kvar i tron att SPN var på torsdagar...

(Och ja, se Hello Ladies, men var beredd på sekundärskam!)