torsdag 17 oktober 2013

Arrr, pirater är nästa trend

Being John Malkovich! Foto: NBC
Så just nu dränks vi i vampyrer, varulvar och häxor. Men nästa år är det dags att hissa piratflagg (Jolly Roger är den kändaste, den med en skalle och två hoplagda benknotor) för då kommer åtminstone två piratserier, tre kanske till och med (om nu FX Port Royal NÅNSIN kommer till skott!).

De två jag vet om är dels Crossbones (som ska sändas i NBC) och som har John Malkovich i huvudrollen som kapten Svartskägg, en ökänd engelsk sjörövare som härjade i början av 1700-talet. Premiärdatum ej satt än.Sen kommer blod, sex, våld-kanalen starz med sin Black Sails, producerad av Michael Bay, som istället fokar på Skattkammarön-figurer som kapten Flint och John Silver. Inga stora dragarnamn där men jag kan garantera nakenhet och pubesperuker. Premiär i januari.

Det roliga är att bägge serierna kommer att ta sin början år 1715.

Vilken ser ni mest fram emot?

8 kommentarer:

Helena sa...

Malkovic såklart :)

cornelia. sa...

definitivt crossbones! hade inte hört talas om black sails förrän du skrev om den, men bara att läsa namnet michael bay får mig att instinktivt säga nej. han har gjort några av de sämsta filmerna jag sett, och dessutom med sexistisk "humor".

Anna Thunman Sköld sa...

Jag tror också helt klart på Malkan-serien men måste se åtminstone piloten av Black Sails. Pirater känns ju inte så utnött. Än.

NicklasBoman sa...

Kan inte välja, blir att se båda.
bara för att ställa mig på tvären, så känns Malkovich lite konstig som pirat... men vi får väl se .. ARRRRRR :)

Jessi sa...

Pirater kan ju funka som omväxling och Malkovic är ju alltid intressant. Fast jag har gillat Toby Stephens i annat han har varit med i så det lutar väl åt att jag kollar in båda! Sen får man väl se om det är nåt att ha...

Anna Thunman Sköld sa...

NicklasBoman: Faktum är att jag förstår vad du menar med Malkovich, men det kan bli bra om han inte är för mkt... Malkovich...

Jessi: Stephens känner jag igen, men starz och jag är inte bästisar så jag är MYCKET försiktigt positiv...

NicklasBoman sa...

jo du har väl åxå rätt, typ vem hade trott att Johnny Depp skulle göra succee som Pirat när det blev tal om det?!! :)

Anna Thunman Sköld sa...

Nä, herregu!