torsdag 8 september 2011

Liten strimma hopp för Locke & Key-serienJag hoppas du läser det här, Dan. För du deppade ju så över att det inte blivit något av Locke & Key-piloten som Fox beställde och sen tackade nej till. Efter att Syfy också avböjt tvingades produktionen låta skådespelarna gå och allt verkade helkört. Men. Nu har piloten hamnat hos MTV. Man ska inte dra för stora växlar än men tydligen gillade planeringschefen där vad han såg och vill ta ett snack med Locke & Key-producenterna. Alltid en början, inte sant?

Själv har jag precis beställt de första Locke & Key-albumen och är mycket förväntansfull! Det är ju ändå Stephen Kings son och har han bara en skärva av Kingens fantasi och kreativitet lär det vara värt att läsa.

7 kommentarer:

Dan sa...

Man kan bara hoppas.
Skulle vara en upplevelse att få se Nick Stahl och Miranda Otto i en kvalitetsserie. MTV har troligtvis rätt demografi för projektet. Kan dock vara svårt med finansieringen för en basic cable kanal. Men försäljningen av DVD rättigheter och merchandising borde kunna göra det möjligt att göra det som ett prålprojekt utan att ruinera sig.

Efter lite luskande så verkar ett av de stora problemen med piloten vara att den bränner av hela första albumet i en sittning. Detta i sin tur gör det både dyrt och svårt att blanda det otroligt realistiska och tragiska traumat med den rena sago fantasy som finns i serien.

Anna Thunman Sköld sa...

Aha, det visste jag inte, det där om hela albumet i piloten. Intressant. Men jag längtar verkligen efter att få hem albumen nu.

hersa sa...

Det här hade man ju gärna sett! Jag har inte läst just de här böckerna, men Horns var briljant!

Förresten - råkar du (med ditt allsmäktiga tv-kunnande) ha nån uppfattning om Louie CK's förra serie "Lucky Louie"? Är det hälften så bra som "Louie" så är det ju sevärt.

Emma B. sa...

Fifan, alltså... när hon tog tag i pojken. HJÄRTATTACK!

Anna Thunman Sköld sa...

hersa: Jag skäms nästan att säga det, men jag har inte sett hela Lucky Louie. Blev lite bortskrämd av burkskrattsformatet, men det är i övrigt klassisk Louis CK all the way så se! Tror det finns på YouTube till och med.

Anna P sa...

Har inte heller läst serien, men jag gillade Hills fomaner "I en hjärtformad ask" och framför allt den senaste, "Horn".

Anna Thunman Sköld sa...

Jag måste läsa böckerna också!