torsdag 8 september 2011

Ben & Jerry gör snuskig SNL-glass


Jag skrev nyligen om den grafiske konstnären Jon Defreest och hans påhittade Ben & Jerry-glassar Dexter Morgan's Miami Slice och Ron Swanson's All of the Bacon & Eggs You Have. Nu har Ben & Jerry gjort slag i saken - med ett annat tv-program. For real! Säg hej till Saturday Night Live-glassen Schweddy Balls! Döpt efter SNL-karaktären Pete Schweddy spelad av Alec Baldwin innehåller Schweedy Balls vaniljglass med inslag av kolatäckta rom- och malteserkulor. Höhöhö.

Alec Baldwin säger i ett uttalande:
"Tack vare Ben & Jerry, kommer Schweddys goda familjerecept inte hamna i graven. Det är odödliggjort och det är en glass. Ben & Jerry och Schweddy. Två stora namn inom den amerikanska efterrättsbranschen, äntligen tillsammans."

Här är sketchen som alltså ligger bakom hela projektet, den är från 1998:Nu tycker jag sannerligen att B&J skulle göra verklighet av Defreests glassorter också! På tal om Defreest har han gjort ett nytt matkonstverk. Den här gången med Breaking Bad som inspirationskälla. Närmare bestämt Gustavos kycklingkedja:


Så snygg!

Inga kommentarer: