onsdag 30 mars 2011

Uppföljaren till Svärdet och spiran filmas

Tony Curran och Ian McShane i Pillars of the Earth.
Meningarna gick isär om miniserien Svärdet och spiran (Pillars of the Earth) som TV3 visade i januari. Jag gillade den, främst för att min Deadwood-favorit Ian McShane fick spela vällustigt ond präst. Nu spelas fortsättningen in. Den som läst Ken Folletts mastodontromaner vet att En värld utan slut (World without End) utspelar sig tvåhundra år senare så räkna inte med att återse några ansikten från Svärdet och spiran. Däremot ättlingar. Men katedralen - som kostade så mycket blodspillan - står kvar som centralsymbol. Även En värld utan slut blir en miniserie i åtta delar. Rollbesättningen pågår as we speak.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tyckte mycket om boken "Svärdet och spiran", men blev besviken på serien. Älskade "En värld utan slut", så det är väl upplagt för ännu en besvikelse. Bara att hoppas på ett mirakel.

Diana sa...

Åh jag älskade ju svärdet & spiran, serien alltså. Har boken hemma nu i bokhyllan men ännu inte haft tid att läsa den :P
Så jag ser fram emot en fortsättning :)

Anna Thunman Sköld sa...

Diametralt olika åsikter, intressant! Jag har inte heller läst böckerna och gillade följakligen serien.

Adam Alsing skrev på sin twitter att han läst böckerna men inte gillade serien.

Min man går nog emot strömmen för han har läst böckerna och gillar serien. Så han och jag ser fram emot den nya serien tillsammans.