lördag 12 mars 2011

Brittfeber

Maggie Smith i Downton Abbey. Foto: ITV
Dean Andrews och Alex Kingston i Marchlands. Foto: ITV
Aidan Turner i Being Human. Foto: BBC
Jag är inne i en brittisk tv-period just nu. Som vanligt vill mycket ha mer.

Ser:
* Downton Abbey - vilken pärla i SVT:s tablå! Jag älskar allt med den här serien. Bäst är utan tvekan Maggie Smiths snörpiga överklassmatrona men ner till minsta biroll är man engagerad. Välj inte slajmige Thomas, Daisy! Gläder mig oerhört åt att en andra säsong är under inspelning. *finns som dvd*

* Marchlands - spökhistoria i fem delar som precis som Downton Abbey är ett ITV-drama. Med gamla Cityakuten-läkaren Alex King i en av rollerna. Utspelar sig i tre parallella tidsrymder, 1968, 1987 och 2010. Det som binder samman de tre är en död liten flicka, Alice. Har bara sett första avsnittet men är både förtjust och uppskrämd. *finns som dvd*

* Being Human - är inne på säsong två nu, av BBC-originalet. Jag vägrar se den amerikanska versionen innan jag sett klart den brittiska. Har inte förlåtit SVT för att de slutade sända den efter bara en säsong. *finns som dvd* 

* Merlin - ser reprisomgången som går i SVT2 på lördagar. Ville inte fastna men gjorde det. Det sköna är att det visade sig att min pappa också gjort det. Äpple. Träd. Och så vidare. En fjärde säsong är bekräftad. *finns som dvd*

Vill se:
* Misfits
* This is England -86
* Skins (senaste säsongen)
* Shameless
* Spooks (har sett de första säsongerna, sen slutade jag titta av okänd anledning)

Kommer aldrig mer att se:
* Luther - hur dålig som helst, blev så besviken, hade stora förväntningar

Ser fram emot:
Sherlock - säsong 2 kommer i slutet av året
An Idiot Abroad: The Bucket List

10 kommentarer:

Danjel sa...

Vad tycker du om Being Human säsong 2?
Vilken Shameless vill du se? US eller UK. Själv ser jag US och tycker det är bra. Kanske lite ojämn men alltid sevärd.

Li sa...

*tvnörden outar sig*
Se Shameless! Båda är bra faktiskt, även om UK börjar tappa.
this is england-86 var underbar och senaste skins-säsongen härlig (se inte amerikanska, seriöst. kasst!)

Anna Thunman Sköld sa...

Danjel: Angående Being Human - jag gillar den men kan bli irriterad på dom alla, men det kanske är positivt? Kanske...

Shameless började jag kolla den amerikanska men så sa alla som sett den brittiska att jag måste se originalet först så det tänkte jag göra.

Li: Lovar att inte se amerikanska Skins, sällan har jag hört en så onödig remake (i stil med Kalla fötter och Couplings). Men This is England -86 ser jag fram emot - ska se den direkt efter jag sett klart Marchlands!

Danjel sa...

Ja, jag är själv intresserad av originalet av Shameless. Men jag ligger ju så långt efter. Den är ju inne på säsong 8, tror jag. Vet inte om jag orkar kolla ifatt.

Om du är irriterad på dom i Being Human så vänta bara till säsong 3. Jag hatar två av karaktärerna just nu. Men det är ett avsnitt kvar så det kanske ändrar sig. Hoppas jag.

Anna Thunman Sköld sa...

Du tänker smart om Shameless, Danjel. Lättare att se ikapp en ny säsong än åtta. Och ååååååååh, jag kommer ju dö på Being Human om det blir så för mig med. Låt mig gissa att Annie är en av dom du tycker illa om. Well, jag måste skynda mig att se klart!

Danjel sa...

Ja, du har rätt! Annie är en av de två som jag ogillar.

johanna sa...

har börjat se den amerikanska shameless och tycker att den är hur bra som helst! försökte sedan se det brittiska orginalet men tyckte inte om den lika mkt, så jag skulle rekommendera den amerikanska versionen :)

Anna Thunman Sköld sa...

Jag vacklar nu. Det lutar mer och mer åt att jag ser amerikanska Shameless först ändå. Tack, Johanna, för input!

Ludvig sa...

Det förvånar mig faktiskt att du som gillar brittiska serier, och dessutom sci-fi, inte uppskattar/inte har sett superserien (vars huvudförfattare nu är Sherlock-Steven Moffat(!)) Doctor Who. Jag måste säga att serien inte är mycket att ha i de första tre säsongerna (förutom avsnittet Blink i säsong 3, också Moffat), men därefter, och speciellt Moffat's säsonger 5 och 6 (med den fantastiske Matt Smith i huvudrollen), är ibland det bästa BBC kommer med för tillfället. Ett absolut måste om du inte redan sett dem!

Anna Thunman Sköld sa...

Jag är lika förvånad som du, Ludvig. Jag försökte se ett par avsnitt i början av den nya Who-eran, med han David Tennant och Billie Piper. Tyckte det var så barnsligt och billigt. Sen gav jag bara upp det.
Men jag tror du har rätt. Det låter som något jag skulle uppskatta. Särskilt nu då när det är Matt Smith i huvudrollen.
Fråga: Kan man börja se det från då? När Matt blir Who? Eller krävs det för handlingens skull att jag lider mig igenom säsongerna med Tennant?