måndag 28 mars 2011

Bachelorette blir vårens guilty pleasure-serie

Johan Pråmell, Frida Danielsson. Foto: TV3/Johnny Wohlin
Jag har just sett det första avsnittet av svenska Bachelorette i TV3 Play. Efter tjugo minuter frågade min man hur jag mådde egentligen. För då hade jag skrattat, gråtit, svettats och lidit. "Fint att du är så engagerad", kommenterade han torrt. Men det är svårt att vara något annat. Det är 46 minuter awkwardness när nervösa killar i alla storlekar och åldrar ska paradera förbi den utvalda singeltjejen. Och jag hade glömt ta med skämskudden.

Bacheloretten Frida är dock ett fynd; både jättesnygg och charmig även om hon presenterade sig som en "glad och sprallig tjej" = klyschornas klyscha. Plus att hon ska ha en eloge för att hon verkade le oavbrutet under hela inspelningen utan att leendet verkade konstlat. En bra modell, helt enkelt.

Sen måste jag ge svenska produktionen en klapp på axeln för att de anammat det amerikanska sättet att göra avsnitten. Det är svulstigt, dramatiskt och tajt. Nästan i överkant så. Men hellre det än det vanligtvis så taffliga försvenskandet som sällan fungerar. Programledaren Johan Pråmell funkar fast känns konstlad. Som ett försök att vara Pontus Gårdinger men med två ton sliskighet. I sin helhet är hur som helst Bachelorette ett dejtingprogram jag kommer att se varje avsnitt av. Och skämmas hejdlöst varje gång. Vårens guilty pleasure-serie med andra ord.

Pst. Dagens media rapporterar att Bachelorette med omedelbar verkan flyttar till måndagar med nya starttiden 21:00. Detta för att konkurrensen mot de andra söndagsprogrammen blev för hård.

5 kommentarer:

Veronica sa...

Jag älskar amerikanska Bachelor/Bachelorette och tordes inte titta på svenska versionen, de brukar ju inte vara på samma nivå som där borta direkt... Hm, nu kanske jag ska slå ett getöga nästa gång...

Anna Thunman Sköld sa...

Gört! Och rapportera gärna tillbaka till mig vad du tyckte i så fall. Jag har sett några amerikanska omgångar, men är långtifrån nån Bachelor/Bachelorette-expert.

Godsfrun sa...

Håller helt med om att det är en snygg produktion. En eloge till TV3 de har verkligen lyxat till det allt från location till bachelorettens kläder. Mycket impad.

Vet dock inte om jag kommer att följa detta. Lite för mycket testosteron och villa-medusa killar för min smak.

Anna Thunman Sköld sa...

Hahaha, "Villa Medusa-killar"! Roligt uttryck :D

Godsfrun sa...

Trodde det var allmänt vedertaget.

Glad för att ha utökat din vokabulär idag.