måndag 16 december 2013

Årets bästa serier + två teaser för The Americans

I dag på MovieZine avslöjar jag vilka fem tv-serier jag tyckt bäst om under det gångna året. Två Netflix-serier letade sig in på listan minsann.

Men den jag gillade allra bäst var The Americans, detta lite sorgligt undanskuffade thrillerdrama som utspelar sig på 80-talet och som är sju resor bättre än Homeland (i alla fall det Homeland som sänds nu, första säsongen av gråt-Carrie var fantastisk, det ger jag den).

Snart kommer säsong två (i februari!) och här är två stajlish teasers. LÄNGT!6 kommentarer:

Veronica sa...

Loves it!

Anna Thunman Sköld sa...

OH YEAH!

dav sa...

försöker, FÖRSÖKER, verkligen att uppskatta The Americans! Det är rätt snyggt, det ger jag d. Men nu när jag sett fem episoder har inte serien lyft in, ska jag fortsätta vänta på något magiskt? Jag vill bli lika hänförd som jag blir av typ Deadwood (som jag sett att du vurmar för) eller Six feet under, när karaktärerna sätter sig… Karaktärerna känns lite platta och vad som ser ut att vara intrikata svåra uppdrag avhandlas på en halv episod! :(

Help me Obi wan-Thunman! you're my only hope

Anna Thunman Sköld sa...

Om du inte känner kärleken fem eppar in, tror jag loppet är kört. Men man kan inte alltid tycka lika och gilla allt, även om jag gärna vill att du, som hänförs av Deadwood och SFU, också skulle uppskatta lite 80-talsspioneri :)

Men kolla in Rectify istället. Eller de tre första säsongerna av Boardwalk Empire (som förvisso inleder ganska svagt den med men som sen blir bästa tv-serien sen... Sopranos).Där har du magi!

dav sa...

Tack för svar. Måste säga att någonstans i episod sex så släppte allt, jag kommer aldrig att uppskatta serien likt jag uppskattar "de stora drakarna" men nog fan är det snyggt, välspelat och intressant. Tycker också om utvecklingen hos de tre centrala karaktärerna.

Rectify har jag sett, Boardwalk Empire likaså, även om jag inte tycker att den är Sopranosklass :-)

Du borde lista dina top15 bästa HBO-serier. Vore en kul lista att ta del av! Hur står sig Carnivále på en sådan lista t.e.x?

Anna Thunman Sköld sa...

Sopranos-klass i säsong två och tre men ej i övrigt, vill jag förtydliga.
Du gav mig något att fundera på. Jag ska se till att producera en sådan lista i mellandagarna! Och fyi: Carnivàle kommer högt. Hade den fått en tredje och avslutande säsong hade den kanske tom hamnat topp tre.

Kul att det ändå lossnat lite för dig med Americans!