tisdag 17 december 2013

Vad jag tänkt se vecka 51

Ur Dude, You're Screwed, Discoverys nya överlevnadsreality.

David Tennant i The Escape Artist. Foto: BBC
Nu är det juluppehåll för i princip alla tv-serier så jag tänkte passa på att se något av allt jag inte sett. You dig? Min man och jag är inne på att börja netflixa Fringe. Och vår vän Fogis är djupt nere i en reprisomgång av The Shield och då blev vi också sugna på en omtitt... plus att jag vill gärna se ikapp Reign, Dracula och Person of Interest. Jag tar det som jag hinner.

(För alla amerikanska tv-premiärer dec-feb kolla HÄR!)

Veckans tv-serier:
Dude, You're Screwed - hade premiär förra veckan när jag var borta. Har inte hunnit se det än men tänkte åtgärda detta ASAP! En av de jobbigare deltagarna från Top Shot är med...
Mob City - har bara sett de två första avsnitten än. Sjukhusvistelse bla bla. Men vad jag kan säga så här långt är att det tog sig i andra avsnittet när jag vant mig vid överdrifterna, det hårdkokta, det "noiriga". Snyggt var det i alla fall så det förslår. Men än så länge rätt... ytligt. Darabont kanske inte både skulle skrivit manus och regisserat? Kul dock att höra Simon Pegg prata amerikanska!
Best Ink -
tredje säsongen är bra! Vilka människor de grävt fram. Så stridslystna! Men de kan ju tatuera, de flesta av dom.  
Almost Human - det puttrar på. Gillar som jag skrivit tidigare mest samspelet mellan Dorian och Kennex. Deras scener i bilen är förtjusande.
Lost Girl - så alla är *spoiler* typ onda nu? Och the big bad är både Una Men och The Wandererer? Jaja, vidhåller att Lauren kan ta sitt pick och pack och dra nu. 4-evah! *spoiler*
Ripper Street - åååååh, så bittert att BBC lägger ned Ripper Street nu när det varit så effla bra hela den här andra säsongen! Why o why?
Project Runway All Stars - Nina Garcia ska gästa den här veckan, tjoho!
Top Chef - har ändrat uppfattning om mina favoriter. *spoiler* Jag hjärtar ff Nina men Justin är alldeles för självisk för min smak. Carlos är väl okej men jag har upptäckt att jag tycker mer och mer om Stephanie. Så Nina och Stephanie ftw. *spoiler*
Nashville - UPPDATERAT 19.35 Jag tar tillbaka allt jag sade om rundgång. I mittsäsongsfinalen hände ju typ ALLT. Heliga smuts!
The Voice -
säsongsfinal. Bara en kvar av de jag gillade och jag tror inte att hen vinner. Buhu. 
Sleepy Hollow - Supernatural, Sleepy Hollow, Grimm och Lost Girl. Där har ni mina favoriter i övernaturligtkategorin (av serier som ff går i tv).
House (dvd) - säsong 7. Det går låååångsamt framåt.
Deadwood (dvd) - säsong 3. En dvd-skiva kvar bara.
Archer (Netflix) - säsong 4. Ser fram emot säsong fem!
The Amazing Race (streamar) - kollar ett avsnitt i veckan och "härmar" gammeltevemönstret... Flera kul par den här säsongen, särskilt gott öga har jag till rockbröderna (jaja, en är advokat).
It's Always Sunny in Philadelphia - har i alla fall sett första avsnittet av nya säsongen. Det var synnerligen elakt. Men kul.
I gammelteven/Playkanaler:
Porrkungens tårar (SVT1, tisdag, kl 22) - svensk dokumentär om Berth Milton. Trailern gjorde mig nyfiken på hans självbedrägeri.
The Escape Artist (TV4, tis-tors kl 21) - seriestart. Kjell Häglund sågade den så totalt på TVdags att jag bara måste se första avsnittet!
Henric de la Cour
(SVT2, torsdag kl 20) - Henric har levt med cystisk fibros typ hela livet. Han har också gjort fantastiska hitlåtar mellan varven, bland annat med Eskilstuna-gruppen Yvonne.
Hitlåtens historia
(SVT2/SVT Play) - tur att Play finns. Blue Monday-historien vill jag då rakt inte missa.
På spåret
(SVT1- efter att ha sett Eric Ericson briljera i två avsnitt på raken kan jag härmed villigt erkänna att han och parhästen Kjell Wilhelmsen är mina nya favoriter. Detta trots att jag är mycket förtjust i Göran Everdahl.
Alla är fotografer
(SVT1) - den här veckan om det vackra fotografiet.   
Downton Abbey (SVT1) - Julian Fellowes vet hur man gör bra melodrama! Älskar DA så hårt, fortfarande.
Plus
(SVT1) - säsongsavslutning där Åsa och Mathias följer upp vad som hänt. Mycket, hoppas jag. Kan inte smälta det där med stölderna från äldre med hemtjänst. Fi fan, denna värld.
Homeland (SVT1) - säsongsfinalen hämtade upp mycket av det serien tappat under resten av säsongen men jag hade _så_ gärna sett detta som slutet. Det var en passande avslutning, där *spoiler* alla gick åt varsitt håll, Carrie chefstjänst utomlands utan unge om hon får som hon vill, Saul till privatsektorn och med sitt äktenskap räddat och Brody till eh... himlen? *spoiler* Hatar att det ska bli en säsong till. Veva, veva, gamla utnötta speldosa...

5 kommentarer:

Jessi sa...

ja, vad var det för jefla dumheter att lägga ner Ripper Street?! Idioti. Sen lär det ju bli mycket Netflix nu närmaste månaden när det är uppehåll i Amerikatt. Och vad tyckte hon om SOA-finalen? Jag tänker ungefär; Holy Crap!!

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, jag tänkte också så. Och jag kommer aldrig kunna se på en köttgaffel på samma sätt igen...
Nog för att jag ofta önskat livet ur hen men när hen väl mördades var det som att jag vaknade ur mitt Stockholmssyndrom och ba: fan, detta är verkligen ett gäng grova brottslingar och deras kumpaner, varför ROOTAR jag för dom?

Jessi, igen sa...

Nä, den där köttgaffeln alltså... Och jag som jobbar i kök, ser ju liknanade tillhyggen hele ti'n! Och visst är det konstigt det där med att man faktiskt gillar "the bad guys",och inte bara i SOA.

starbaker71 sa...

Hehe....va har du mot Lauren i LostGirl?? Hon är ju skitsnygg och är säkert bara "deep undercover" .... ;-)

Anna Thunman Sköld sa...

starbaker71: Men jag vet inte! Jag bara tycker hon ser ut som sju svåra år med mungiporna ständigt neråt och... typ alltid ser glaset som halvtomt.