tisdag 3 december 2013

Vad jag tänkt se vecka 49


Den här veckan handlar det mesta om Mob City-premiären i amerikanska TNT. Peppelipepp! Men samtidigt lite nervös för alla tv-namn som jag förknippar med andra serier. Jaja, jag hoppas på det bästa. En är ju inte bortskämd med noirserier direkt. Och Frank Darabont I like.  Sverigepremiär efter nyår.

Jag släppte för övrigt HBO:s Getting On direkt. Alldeles för close to home med gamla och sjuka. Kunde liksom inte alls se humorn utan mådde bara asdåligt.

Sen var det mittsäsongsavslutning av The Walking Dead och... whoa.

(För alla amerikanska tv-premiärer dec-feb kolla HÄR!)

Veckans tv-serier:
Mob City - seriepremiär! Obs! Två avsnitt på raken!
Best Ink - säsongspremiär! 

Almost Human - se min recension HÄR! Älskar alla scener mellan Dorian och Kennex! Men hatar veckans fall-utvecklingen. Jag vill ha båge! (Det lät snuskigt av nån anledning...)
Lost Girl - okej, det här låter sjukt elakt men jag skulle helt klart överleva UTAN Lauren i serien.
Ripper Street - har inte så mycket att säga, mer än att jag gillar säsong två bättre än ett.
Project Runway All Stars - så klädskaparna ska skapa en klänning åt Marge Simpson? Åh, gu...
Awkward - okej, säger som jag alltid säger: #TeamMatty - hur kan man inte roota för honom?
Grimm -
hur mycket jag än gillar nya Sleepy Hollow har den INGET på Grimm. Fan, vad bra det är!
The Walking Dead - *spoiler* Alltså... kommer jag någonsin hämta mig från Hershel-chocken? Why him? Kunde inte nåt av psykopatbarnen offrats? Att Governor dog var däremot en ren lättnad. *spoiler* Det var för övrigt ett riktigt tajt, spännande avsnitt som räckte finger åt alla som hatat på serien den här säsongen. 
American Horror Story: Coven - nytt avsnitt denna vecka, tjoho!
Supernatural - mild *spoiler* DEAN FICK LIGGA FÖRRA VECKAN!!! *spoiler* Jag är så glad för hans skull!  
Top Chef - nytt avsnitt den här veckan, tjoho! "Restaurant Wars"-avsnittet.
Nashville - nytt avsnitt den här veckan, tjoho!
The Voice -
alla mina favvosar klarade sig förra veckan, får se hur det går i kväll. En av dom sjöng i alla fall en Avicii-cover! 
Sleepy Hollow - inget avsnitt den här veckan men vi kan glädja oss över nyheten att Victor Garber, min käre gamle Alias-pappa, ska spela Icabods pappa i ett avsnitt.
Brooklyn Nine-Nine - jag tror att detta är mittsäsongsavslutningen. Tillbaka 4 februari.   
Sons of Anarchy - nytt avsnitt den här veckan, näst sista för säsongen.
House (dvd) - säsong 7. Det går låååångsamt framåt.
Stargate Atlantis (Netflix) - säsong 5.
Deadwood (dvd) - säsong 3. En dvd-skiva kvar bara.
Archer (Netflix) - säsong 4. Phrasing!
Parks and Recreation - åh, känner redan hur mycket jag kommer att sakna Ann och Chris. Särskilt förstnämnda.
The Amazing Race (streamar) - eftersom TV6 inte verkar behaga visa fler säsonger har jag fått ta saken i egna händer. Kollar ett avsnitt i veckan och "härmar" gammeltevemönstret... Flera kul par den här säsongen, särskilt gott öga har jag till rockbröderna (jaja, en är advokat).
It's Always Sunny in Philadelphia - har i alla fall sett första avsnittet av nya säsongen. Det var synnerligen elakt. Men kul.
Doctor Who (Netflix) -
har kolla de två första avsnitten från 2005 och gillar't. Det blir nog ersättningen till Stargate Atlantis som snart tar slut.

I gammelteven/Playkanaler:
Hitlåtens historia (SVT2/SVT Play) - säsongspremirä för säsong tre och jag är så glad att den finns att tillgå på SVT Play också eftersom den olyckligtvis krockar med Homeland.
På spåret
(SVT1- hoppas mycket på Martina Thun!
Alla är fotografer
(SVT1) - well, mycket snack om Rheborgs dotterplåtning, jag såg bara en dedikerad farsa och en Iben Hjelje-snygg tjej.  
Downton Abbey (SVT1) - men hur bra passar inte Downton Abbey att visas så här i adventstider? Jag blir alldeles mushy. 
Plus
(SVT1) - fint att förra programmet kunde göra skillnad.
Homeland (SVT1) Wow, jag är monumentalt ointresserad av plotten just nu.
Så mycket bättre (TV4) - missade faktiskt med flit Agnes dag, men den här veckan är det Ebbots tur och det ser jag verkligen fram emot. Mer hans historier dock än de andras versioner. För hans låtar gör han bäst själv. 
Stephen Fry kommer ut (SVT2) - jag fattar inte att jag missade att ta med denna förra veckan, men jag såg första delen av två i söndags och det här är ett viktigt program om synen på homosexualitet och hur den ändrats (men hur kärlek till någon av samma kön fortfarande väcker sånt raseri och äckel hos vissa). Första avsnittet finns i SVT Play, jag rekommenderar alla att se det.

11 kommentarer:

februaribarn sa...

Alltså, The Governor ... jag tror aldrig att jag har känt ett sånt hat för en fiktiv karaktär förut! Men vet vi att fanskapet dog? Vi såg ett vapen sikta och ett skott avlossas, men inte mer :(

Mia sa...

Haha jag älskar din spoiler för Spn :) Det var ju verkligen på tiden!

Henrik Bennetter sa...

Alltså, jag tyckte TWD-avsnittet var fullständigt bedrövligt! Mest för att det här avsnittet borde ha varit förra säsongens sista.
Jag menar, de hade ju redan gjort den här fajten, sen gått i en enda lååååång cirkel och var tillbaka på noll.
Men också - hur inihelvete urbota dum får man vara och låta ens barn leka ens 10 meter bort i en värld fylld av zombies. Idioti.
Och. Lilly - som blivit kär i the Governer - skjuter honom i huvet? Inte troligt.
I boken/serien är (faktiskt) hela det här skeendet mycket bättre skrivet. Fattar inte varför de gjort så stora förändringar.

Anna Thunman Sköld sa...

februaribarn: Jag är tämligen säker på att han kolade vippen. "Hell has no fury like a woman scorned" etc. Hon BEHÖVDE döda honom för det att han lovat henne att de var säkra där vid husbilen.

Mia: Haha, JAAAA! Som jag väntat! Han var ju typ värsta häradsbetäckaren förut och sen har det bara varit helvete och elände. Han behövde tömma och glömma. Förlåt för ordval.

Henrik Bennetter: Låt oss vara överens om att inte vara överens. Eller, jag håller med om att serieböckerna gör det bättre. Men jag förstår varför dom vill ändra eftersom annars sitter ju vi som läst allt och bara bockar av, hur kul är det?
Och att Lily skjuter honom förstår jag PRECIS, han höll ju inte löftet att de var trygga i husbilen där vid vattnet. Hon var osäker på sin kärlek redan innan för övrigt.
Därtill gillar jag slow movement-tänket, att de stackarna ska ha fått nån sorts fristad och börjat tänka som andra människor än jagade. Men hade jag fått bestämma hade jag (i likhet med dig, verkar det som) dödat Governor i förra säsongen och låtit ena psykopatungen riva stängslen i nåt sorts offer till de odöda....

Henrik Bennetter sa...

Jo, visst, agree to disagree.
Min största gripe är egentligen inte vad som hände i själva avsnittet, mer att det inte hände sist av allt i förra säsongen.
Alternativt att vi INTE fått någon uppgörelse i förra säsongsavslutningen.
Känner mig bara lurad på en massa bra story för att istället gå tillbaka och köra ett "ärevarv" med daguvna.

Anton Modig sa...

Håller med Henrik om det mesta, governor hade sin säsong! En bra karaktär och visst var det intressant att få se honom på egen hand, nya familjen ville också ha ett woodbury och han kunde inte stå emot etc, när ledarskapet va "for the taking". Kändes dock speedat när han tog över allt på ett avsnitt o fick med sig alla totalt... Ricks argument va ju solklart o ändå skulle alla bara gå i döden för governor...? Som hade visat sig genom att ta gisslan o diktator beteende..

Precis där med o låta ungen leka själv minst 3 ggr.. Många meter bort, både i lägret o två ggr vid husbilen. Märkligt!

En stor downnside med hela fängelse-repeat är ju allt man missar som kunde hänt o på nya ställen.. Vill bara ha de på resande fot med nya möten o coola grejer :)

För dyrt o jobbigt att fixa nya locations tydligen, där har iaf revolution o mindre bra serier en fördel^^

Anna Thunman Sköld sa...

Jag håller med er bägge lite faktiskt. Henrik angående uppgörelsen med Governor, som lika gärna hade kunnat ske förra säsongsfinalen. Och Anton angående det här att The Gov så snabbt fick med sig alla när det dragits ut på allt annat i evigheter.
Dock gillar jag fängelsedelen av den här säsongen som helhet. Nu kommer de ju behöva fly och den lilla tryggheten är borta igen.

Jeanette sa...

Måste fråga - visst tittade du på The Good Wife förut? Denna säsongen är helt fantastisk. Avsnittet Hitting the Fan var det bästa någonsin och alla avsnitt som följt efter det håller riktigt bra klass!

Anna Thunman Sköld sa...

Nej, jag gör ju inte det. Såg bara piloten och sen blev det inte mer. Men gaaah, både den och Scandal känns som ett måste snart.

Jeanette sa...

Aha, jag fattar. Det är inte helt lätt att hinna med alla serier. Men The Good Wife är verkligen bra, då har du i så fall något att se fram emot. :) Scandal missade jag starten på och orkade därför inte engagera mig, men den verkar rätt intressant det lilla jag sett! När hinna bara??

Anna Thunman Sköld sa...

EXAKT - när hinna? Och jag har en man också att ta med i beräkningen, som gärna vill se serier ihop med mig. GGGAAAAHH.