söndag 12 juni 2011

Ohnaj, fast i The Voice

Cee Lo, Xtina, Adam och Blake = The Voice-domare och röstcoacher. Foto: NBC
Det är så många som lovsjungit The Voice, från tv-bloggskollegan Seriedrottningen via bloggläsaren Godsfrun till bästisen Mats. Jag har stått emot. Vecka ut och vecka in. Med det buttra "jag gillar inte talangshower". Jag såg förvisso en del av auditionturnén av American Idol fast det var mest på grund av domarna (Steven Tyler! Jennifer Lopez!).

Men så fick jag en lucka i tv-tittandet och tänkte "jag ger The Voice en chans och ser hur det verkar". Och OMG. OMFG! Det är ju fantastiskt underhållande!

Anledningarna till att jag gillar't:

1. Det är Adam Levine, Cee Lo, Christina Aguilera och Blake Shelton som är jury och domare. Det är inte småskit. Plus att jag gillar dom allihop och hur de käbblar med varandra (särskilt Adam och Aguilera). Blake Shelton är dessutom hetare än en crackpipa!

2. Det är genialt att inte låta juryn se de som tävlar i första momentet. De får bara gå efter röstkvaliteterna och det ger en del oväntade val som jag som tittare äääälskar.

3. Det är lika genialt att låta den tävlande själv få välja vilken av jurymedlemmarna han eller hon vill jobba med om de är flera som slåss om honom/henne. Det gör att även såna som Xtina får jobba lite extra för uppmärksamheten.

Det ska bli spännande att se hur jag tycker det fortskrider sen när jag kommit förbi auditionbiten, om jag tröttnar, men just nu är jag f a s t. Dammit!

HÄR kan du se första avsnittet!

*spoilerspoilerspoilerspoiler*

UPPDATERAT 13 juni: Nu har jag sett ikapp och efter första liveprogrammet är jag så kär, så kär i Dia Frampton (som jag vill kalla Diafragma hela tiden) och Blake Shelton. Xtina kändes överspacklad och småpackad. En eloge till Carson Daly också. När en programledare inte märks gör han ett bra jobb. Sen får jag väl lov att erkänna att nu börjar jag tröttna lite. Auditiondelen var mer spännande.

5 kommentarer:

Vonkis sa...

OMG!
Sitter och skriver skriftliga omdömen och The Voice är helt perfekt att ha på i ett fönster vid sidan om. Hur bra som helst det här jue.

Anna Thunman Sköld sa...

Jaa, jag hade tänkt se på Dexter i dag men det blir The Voice för hela slanten istället.

Lovisa sa...

Välkommen till klubben! Jag fastnade också direkt, känns så nytt och fräscht och det är underhållande värre med den interna tävlingen mellan domarna. Jag har sett alla de 7 avsnitt som kommit ut och jag har inte tröttnat än!

PS Hade aldrig märkt hur snygg Blake var innan detta...men ja, het som en crackpipa!! Adam är inte så dum han heller ;)

Anna Thunman Sköld sa...

Tack, Lovisa! Jag är både glad och lite frustrerad då jag inte fått så mkt annat gjort i dag... men, men. Snart är jag ikapp! *pust*

Godsfrun sa...

Yesssss jag visste att du skulle gilla det :)

Måste dock hålla med i seriedrottningens kritik, det finns en del saker som man kan störa sig på. Men du har kanske inte kommit dit ännu.

Enjoy!