onsdag 17 september 2014

Vad jag tänkt se vecka 38

Nu är det du och jag igen, Jack Bauer. Och sur-Chloe.
Okej, den här veckan får en passa på att ta ett DJUPT andetag för nästa vecka är det premiär-MAYHEM!


Veckans tv-serier:
Z Nation
- hehe, jädrar i min lilla låda, vad sågad jäms med fotknölarna Z Nation blev av kritiker och tittare. 4,9 av 10 på imdb är INTE bra. Men jag går mot strömmen här dårå. Den är inte i närheten av The Walking Dead vare sig i kvalitet eller utförande men hallå, ZOMBIEBABYS! Jag måste titta vidare!
Boardwalk Empire - alltså, jisses vad den här serien har gått från att vara det bästa jag sett i tv sen The Sopranos till att vara så jäkla hajhoppad att det är löjligt. Astråkig har den blivit. Själlös. Det ena positiva är återblickarna till Nuckys barndom, men egentligen är det bara utfyllnad.
Sons of Anarchy - har bara hunnit se de första åtta minuterna men snyggt intro med rökningen.
Ink Master -
Oliver Peck gillar norska rockbandet Turbonegro! Han hade en jeansjacka med ett av deras bandmärken. Coolt! I övrigt undrar jag hur länge Emily kommer orka köra den här überbiatch-stilen. Förväntar mig ett breakdown inom kort. Och så tyckte jag att de röstade ut fel gubbe.
Intruders
- har inte sett helgens avsnitt än.
America's Next Top Model
- hoppsan Kerstin! Drama! *spoiler* Romeo blev diskvalificerad för att ha skallat Adam. Han hade nog hoppats på det motsatta, att Adam skulle koka över och slå honom. Nope. Good riddance. Jag tycker fortfarande att Kari ser billig ut men tack och lov har Denzels skägg - han är som en frickin' utklädd jultomte, tar på sig det när det är dags för fotografering - antagit mer realistiska proportioner. *spoiler*
Million Dollar Listing: Los Angeles - har inte sett veckans avsnitt.
The Knick - jag gillar avsnitten bäst där Doktor Edwards får mycket utrymme.
The Amazing Race Australia
- det har inte kommit nåt avsnitt att titta på än. Buuuu.
Naked and Afraid - de två sista paren har varit så oändligt mesiga. Det kanske börjar tunna ut med riktiga utmanare och producenterna tar bottenskrapet? Sjukt tråkigt att se i alla fall med bara gnäll och sen avhopp och "jag bryr mig inte vad nån annan tycker". Yeah, right.
The Great British Bake Off -
vad roligt det var att förra veckans tekniska tävling var svenska prinsesstårtor! Alla skulle baka en och alla tyckte det var apsvårt. Extra kul när programledar-Sue uttalade det "prinsesstooorte".
Project Runway - coolt med regn-runwayen! Men återigen är jag som ett frågetecken gällande *spoiler* Sandhya och hennes clownfärgsval. Däremot jätteglad för att Kini äntligen vann (om än delad seger med Sean). Hans paraplyklänning var trés chic. *spoiler*
Face Off - har inte hunnit se veckans avsnitt än, men jag är mycket nöjd med domarnas beslut att rädda kvar ni-vet vem förra veckan.
The Strain - jag har ju läst böckerna så för mig var det ingen *spoiler* big chocker att mamman blev smittad, men det var ändå sorgligt. *spoiler*
Ray Donovan - ni fattar väl hur *spoiler* åt HELVETE Mickeys heist kommer gå va? *spoiler* Åååååååh. Jäkla jobbiga serie! (Men sååå bra.)
Extant - sista avsnittet den här veckan. Förra avsnittet var lite spännande igen, men jag tycker Halle rent ut sagt är dålig i huvudrollen, hon alternerar mellan två miner och typ halvlunkar i varenda scen. Det är ingen serie jag kommer att sakna, om vi säger så, men jag är grundligt nyfiken på hur de ska sy ihop detta.
The Amazing Race Canada -
har inte sett veckans avsnitt än. 
Masterchef US - säsongsfinal och *spoiler* jag höll så mycket mer på Leslie än på Courtney men mest på Elizabeth och jag FÖRSTÅR inte hur Courtney kunde vinna. Det värsta är att jag fattade att hon skulle göra det i samma ögonblick hon började babbla om att hon jobbat på en "gentlemen's club". Hon skulle ALDRIG avslöjat en sån grej om det inte vore för att producenterna tvingat henne erkänna det så det inte skulle kunna bita'na i rumpan när hon vann. Skenheligare mennscha får man ju leta efter! Nä, fy. Jag ville se Elizabeth vinna. Och hennes stackars man då! Som svimmade, hur oväntat var inte det då? *spoiler*
Arkiv X (Netflix US)
- säsong 5. Det har varit många konspirationsteorier nu och lite action. Ser fram emot att de ska börja lösa weirdofall igen och inte bara sitta i förhör och grejer. Men som jag skrev på Twitter: fortfarande har alla runda glasögon!
Trailer Park Boys (Netflix)
- framme vid säsong 8 nu!
Person of Interest (fulstream) - det går långsamt framåt, men jag jobbar på det. Jag ska vara klar till säsongsstarten nästa vecka.
Masterchef Au (fulstream) - säsong fem. Italian Week och *spoiler* jag NJÖT när den där nedrans operasångerskan åkte ut. Åh, så jobbig människa! *spoiler*
A Young Doctor's Notebook (Netflix) - men hallå, vilken undanskyfflad liten svart komedipärla! Råkade se ett avsnitt av ren slump och hade inga förväntningar men det var förtjusande omuntert och ändå jetekul. Bygger på ryske författaren Bulgakovs verk - och honom älskar jag - så det är den sortens stämning, fast med Jon Hamm och Daniel Radcliffe i huvudrollerna. Min enda invändning är Hamms så kallade brittiska accent. Fyra avsnitt per säsong och de är korta. Är inne på andra säsongen nu.
24: Live Another Day (fulstream) - ÄNTLIGEN har jag fått arslet ur vagnen och börjat titta. Det är precis lika underhållande som vanligt. Jag skrockar gott åt hur Kiefer Sutherland och Michael Wincott tävlar om vem som kan viskprata med mest auktoritet.  

I gammelteven/Playkanaler:
Please Like Me (SVT Flow, tisdagar) - menåh, har inte hunnit se än! Skandal!
Miranda (fredag SVT1, 21.30)
- men, SVT, var är Miranda? Två fredagar i rad som ni bara slänger ut henne i kylan. GILLAS INTE!
The Amazing Race (TV6, söndagar, 18.00) - jag har missat att ta med denna, upptäcker jag. Säsong 22 nu. Mina favoriter för tillfället är hillbillyparet (bara pga hur lik karln är Kenny Powers!) och ishockeybröderna.

11 kommentarer:

Anton sa...

Är mer galen i apokalpys än zombies i sig, men de brukar hänga ihop så förstår behovet att hoppa på en lite sämre serie pga temat :)
Håller abstinensen efter TWD i schack genom att ta tag i seriealbumen nu! Riktigt bra och roligt att peka ut skillnader etc. Hälften bättre i tv-serien och hälften bättre i albumen tycker jag nog. Guvernören tex bättre och mer komplicerad karaktär i tv medan man slipper jobbiga-Andrea och sega-farmen-med för mkt Shane-triangeldrama-tiden i albumen..

Också storyn med fångarna i fängelset va mkt coolare i albumen (en riktig psycho ist för,att klara av dem på 15 min utan story alls... Också väldigt lite Looting i albumen konstigt nog? nya coola platser och faror etc är det bästa imo i TWD. Dock saknas ju bröderna Dixon oerhört för mig som började med Tv serien!!!! daaaaryl!

Annars är min seriekatalog just nu:
Rome (inte sett innan)
Nurse Jackie (ligger efter, men mysig serie!)
Terminator Sarah connor chr (ser om :)
Vikings (säs 2 tors i TV4!!j
Blodröda fältet (kvalitet,hittils i svt)
QI (spelar in alla avsnitt på BBC, repriser, så trevligt det är:)
Boardwalk empire (bara på säs 3, följer svensk tid;)
The tunnel (slår den svenska säs2 imo)

Annars lite för mkt junk tv och sport... lyckas försena grymma The americans säs 2, firefly och Being human okristligt mycket :(


Jessi sa...

Ja, nu gäller det att ha koll på premiärerna. Litar på dej där!! ;)
SOA; jag kan tänka mej en spin-off med Tig och Ratboy! Men Gemma måste fortfarande dö.
Great British Bake Off; jag är faktiskt lite impad att dom gjorde så fina Prinsesstooorte. Min favorit är Richard, även om han inte hade sin bästa vecka där.
Amazing Race; gillar oxå hockeykillarna
Miranda; nu får hon ju se till att få ihop det med Gary!
Please like me; Josh skulle nog oxå behöva få ihop det med nån...
Outlander; ja, jag vet att du inte är nåt fan men nu blir det bröllop! Nåt som iaf bokläsarna har väntat på.

Anna Thunman Sköld sa...

Anton: Jag tycker du fått till en bra fördelning där på TWD-böckerna. Det är mer mayhem i böckerna och jag känner mig mycket osäkrare på vilka som överlever men som du säger, tv-serien har Daryl <3 Gillar att man kan både läsa böckerna OCH se tv-serien med samma behållning.

Lustigt att du tittar på Rome för min man och jag bestämde nyligen att Rome blir årets julserie. Vi har bägge sett den förut men tänkte se om nu. Titus Pollo FTW!

Jessi: Åh, vad jag tänkte på dig när jag nu såg avsnittet. Det ligger verkligen nåt och gror där mellan Nero och Wendy! Och jag hejar på det, hoppas de blir ett par i slutändan. Att de två är de enda still standing och får vandra mot solnedgången med barnen i släptåg. Typ. Sen var det enormt skoj att du också var så förtjust i Tig och Ratboy-scenerna. Aaah, att få le lite, det hör inte till vanligheterna här.

TGBB, jag har liksom ingen favorit den här gången. Utan mysgillar allihop som är kvar.

Anton sa...

Roligt:) titus är en cooling och Caesars brorsdotter (?)-lömska slappa är underhållande.. Annars blir det lite mycket teater-aktigt för min smak. Ändå tröttnar jag aldrig på GoT:S kostymdrama-stil med få strider :S

Juste glömde erkänna att jag följer under The dome säs 2 nu å som guilty pleasure serie :P lite apokalpys-kontot den får gå på!

FilmPelle sa...

Ray Donovan är sanslöst bra! Att fler inte fattat det är snudd på skandalöst. Tyckte Jon Voight var riktigt bra i första säsongen och serien blir bara bättre. Hur jäkla hård är inte Liev Schreiber för den delen. Riktig badass, sen håller jag med om att Bunchys äventyr är så sjukt ångestladdade att man tar fram skämskudden så fort han är med i bilden...

Fabbe sa...

Håller inte med dig gällande Boardwalk. Jag är inte säker på vad du syftar på när du säger att den tappat konceptet. För min del hade jag oerhört svårt för både första och andra säsongen och det var så oerhört befriande för hela serien att vi blev av med Michael Pitt som var riktigt dålig och karaktären Jimmy helt ointressant. Hela serien lyfte och blev bredare när oket av Jimmy och hans öde försvann. Om vi nu bara kunde bli av med hans lika trista morsa så skulle lyckan vara total.

Anna Thunman Sköld sa...

Anton: Jag klarade verkligen inte av Under the Dome! Boken gillade jag däremot.

FilmPelle: Ja!!! Den började lite trevande, så där som många gör numera, slängde in för mycket för att visa hur cool den var, men när karaktärerna väl var på plats SATAN SÅ BRA DET BLEV/ÄR! Jon Voight är gudomlig! Och yes, Liev också, han bär sannerligen upp serien på bästa sätt.

Fabbe: Vi är varandras totala motpoler här! Jag är förespråkare för de tre första säsongerna när det fanns ett driv som var familjebaserat och avskyr hur fragmentariskt det nu är med nedslag hit och dit men utan en för mig klar röd linje mer än att Nucky vill bygga ett nytt imperium.

Vart är liksom alla på väg? Det känns så oklart alltihop.

Men vi är åtminstone HELT ÖVERENS om läskiga incestknarkarmorsan. Att hon överlevt så här långt visar bara hur mycket kackerlacke-DNA hon innehåller.

Maria sa...

Jag tyckte att det var rätt skönt att Z Nation sågades typ överallt, för då tänkte jag att jag inte behöver lägga någon tid på.

Anna Thunman Sköld sa...

Jag som tyckte om även andra avsnittet... den har ju humor!

NicklasBoman sa...

jo det känns jobbigt att se ray, det känns inte som att det är nån lycka i framtiden för nån av karaktärerna... snarare hur djup missär ska vi hamna i, scenariot.

lol man är ju inte så smart då man läser spoilerserna trots att man inte sett avsnitten, gör det dock jämt :( :)

Anna Thunman Sköld sa...

Men Nicklas... då ska du mos def inte testa den här:

https://www.moviezine.se/nyheter/varning-for-spoilers-men-kan-du-lata-bli

:)