onsdag 3 september 2014

Vad jag tänkt se vecka 36

HBO visade inget The Leftovers den här söndagen. *gråter blod*
Och inget The Knick var det heller. Däremot amerikanernas motsvarighet till Första maj, Labor Day. Det kanske påverkade tv-tablåerna?
Anyho, till helgen är det som det ska i alla fall.

Den här veckan visade History Channel sin Houdini-serie med Adrien Brody i titelrollen. Den ska jag se! Två delar bara.

Sen är det säsongspremiär för Ink Master, som har undertiteln Rivals den här gången. Fiender från förr, allt från konkurrerande bröder till två forna deltagare från säsong tre, möts och slår ut varandra. Testosteronstinnt, just sayin'.

På fredag släpps hela åttonde säsongen av Trailer Park Boys också på Netflix. Men jag tror inte jag hunnit ikapp till dess, så det får nog anstå till senare.

Veckans tv-serier:
Houdini - seriestart och serieslut (gick i två delar, mån-tis)
Ink Master - säsongspremiär!
Trailer Park Boys (Netflix) - säsongspremiär!
Intruders
- nu så är jag bättre med på skutan. Andra avsnittet avslöjade mer och jag fick grepp om historien. Det är spännande! Men John Simm som amerikan? Det känns inte rätt. Inte Hugh Laurie-rätt.
America's Next Top Model
- Tyra förnekar sig inte! Killarnas tvättbrädor fick namnen boom boom boom och tjejernas magar boom boom wow. Jag tror jag slog nån sorts rekord i att himla med ögonen. Men nästa vecka är det make-over-avsnittet! Alltid det roligaste!
Million Dollar Listing: Los Angeles - nu har jag sett första avsnittet. Jag är förvånad över att britterna inte textas... 
The Knick - inget avsnitt den här veckan.
Outlander - ligger efter.
The Amazing Race Australia
- ligger ett avsnitt efter!
The Great British Bake Off -
vilken dramatik! I det här puttriga programmet! *spoiler* Och efterspelet då? Jag vet inte om ni läst men Diana, som alltså lyfte ut Iains glass ur frysen vilket kan ha varit anledningen till att den var flytande och han slängde allt i soptunnan och drog, för att sen komma tillbaka och bli utröstad, fick ta så himla mycket skit efteråt. Hon försvarade sig och menade att BBC klippt det så att det såg värre ut. Men hur som helst, bara dagar senare meddelades det att hon pga sjukdom måst kliva av tävlingen. Detta skedde alltså då när det spelades in, så det hade inget med frysincidenten att göra. Det i sin tur öppnar ju för att släppa in Iain igen? Slutet gott, allting gott, förutom för Diana som både är sjuk och fick folkets hat... *spoiler*
The Killing
- såg klart förra veckan och slutet!!! *spoiler* Jag var orolig som sjutton två gånger. Först när jag trodde det skulle ta slut när Linden bara drog iväg i bilen. Alldeles för deppigt. Sen när hon kom tillbaka och jag trodde hon och Holder skulle kyssas. Det hade varit alldeles för mycket. Men nu blev det helt perfekt istället. De två trasiga själarna återförenades och ordningen är återställd. *spoiler* Sara Ödmark, på TVdags, skrev en jättefin artikel om slutscenen. Läs den HÄR!
Project Runway - äääääntligen börjar även domarna se vad jag ser. Att *spoiler* Sandhya är en enkonstsponny! Sen att Korina var en sån überbitch? Jag har väl aldrig... Nä, de är så elaka mot stackars Amanda. Hon är assoft ju. Jag hejar på henne till hundra procent. *spoiler*
Face Off - jag förstår att det är svårt att säga ifrån när man är ung och osäker men det handlar ju om att vara konstnär och då måste du försvara dina idéer! Denna rant förstås bara av de som sett förra veckans avsnitt.  
The Strain - vilket ripoff-avsnitt. För det första var det ett flaskavsnitt så de höll sig i stort sett bara på den där macken, och det som hände där var typ stulet från Legion-filmen. Riktigt dåligt tyckte jag i alla fall att det var.
Utopia - har inte hunnit se, men ser verkligen fram emot den...
Ray Donovan - lika mycket som jag log och skrattade åt slutscenen förra veckan när en stupfull Ray Donovan dansar till Walk This Way lika *spoiler* CHOCKAD satt jag den här veckan och gapade över att Cookie sköt Marvin! Heliga skit! Vilken slutscen! *spoiler* Sen var ju låten Marvin och Bridget spelade in hur skön som helst. Önskar att jag kunde hitta den på nätet.
Extant - menåh, trodde att det senaste dubbelavsnittet även var seriens final så jag blev ganska förvånad när det slutade så öppet. Men jag hade fel. Tre avsnitt kvarstår och jag tycker fortfarande att det är spännande att följa. Men tycker jag det är bra? Nä, inte särskilt. 
The Amazing Race Canada -
har inte sett veckans avsnitt än!
The Leftovers - inget avsnitt den här veckan, abstinensen!
Keeping Up with the Kardashians - jag har så ont i öronen nu, haha! Säsongsfinalen var självfallet Kims bröllop och då hade Kardashian-familjen och deras vänner fått spela in själva vilket gjorde ljudet skärande men samtidigt burkigt. Lägg sen till att de har väldigt gnöliga röster så förstår ni mina stackars öron. Bäst var två ögonblick som inte kändes scriptade: 1. Scotts reaktion när Kourt berättade att hon väntade barn igen. Jag tyckte så synd om honom där. Han mådde uppenbarligen skit efter att ha förlorat bägge sina föräldrar, har redan två småbarn och då att få ett till att hantera. Jag skulle också rasat samman. 2. När Bruce Jenner säger att Kims skor påminner honom om hans hemorrojder "when they act up". Hennes min är obetalbar och jag skrattade _så_ gott! Om två veckor drar nästa avart igång, btw. Då ska Kourtney och Khloé ta Hamptons. You've been warned.
Masterchef US - hahaha, alltså *spoiler* Leslie förnekar sig inte. Hamnar i värsta dispyten med Cutter så Gordon Ramsay måste ryta till ordentligt. Men klarade han sig? Jajamänsan. Leslie, kackerlackan. Eller katten, om det låter trevligare. Jamie åkte, det förvånade mig inte. Däremot kan det bli så att Leslie tar Christians plats i finalen, tvärtemot vad jag trodde förra veckan. Elizabeth och Courtney känns säkra. *spoiler*
Arkiv X (Netflix US) - hur scary var inte avsnittet där Jodie Foster lånade ut sin röst åt en evil pinup-tatuering då? Ruggigt!
Comedians In Cars Getting Coffee (comediansincarsgettingcoffee.com)
- inte sett mer sen senast. 
Archer Vice (Netflix)
- Danger Zone!
Trailer Park Boys (Netflix) - ser om säsong sju nu. Den nya, åttonde, säsongen börjar 5 september! 
Salem (fulstream) - ser ett avsnitt här och där. Men kanhända får ge upp ett tag för jag måste också se ikapp...
Person of Interest (fulstream) som snart drar igång sin fjärde säsong i USA.
Masterchef Au (fulstream) - säsong fem nu. Skippade All stars efter att ha sett par avsnitt och insett att jag vill åt utvecklingen och framstegen hos de hemmakockar som börjar från ingenting. I All Stars har de alla redan gått vidare. Det blir inte lika kul, inte för mig. Så istället började jag se förra årets säsong och gu, så det RETAR mig att de inlett med "battle of the sexes". Könskamp. Känns ju fräscht. 2013. (Nästan) Allt med säsong fyra var så rart och gulligt och folk hjälpte och stöttade varandra att det blev som en kalldusch att se hur hårt och tävlingsinriktat det känns. Glåpord som skriks mellan lägren och allmänt en tråkig stämning. Hoppas de avslutar denna del snart för jag gillar't inte!

I gammelteven/Playkanaler:
Retro (fredag, SVT1, 21.00) - sista avsnittet :( Det ska handla om 80-talets ungdomsfilm!
Miranda (fredag SVT1, 21.30) - åh, Miranda.
Den unge kommissarie Morse (SVT Flow) - ligger på vänt...

5 kommentarer:

NicklasBoman sa...

åfan, trodde houdini skulle vara en film. tror jag såg trailer på den för nån vecka sedan på Apples trailer sida.... serie, japp, verkade ju bra.

Sen är jag nog rätt avis på att du ser ArkivX först NU... MEN, jag misstänker att du lixom jag, när jag såg Firefly för nån vecka sedan, inser att det hade varit Bättre att man sett den då den kommit ut, då hade man definitivt uppskattat den mer... då den idag känns lite hmmm gammal.

efji.se - en blogg om tv-serier & film sa...

men nej... trodde Houdini skulle vara en riktig serie ju.. Vad besviken jag blir att de bara ska vara två avsnitt :(

Jessi sa...

Ja, här får man lida på tvfronten för att amerikanerna har sina hittepå-helger... Fast britter som bakar kan man lita på så det får det bli ikväll. Ang Outlander så gillar jag det mycket, är lite förvånad faktiskt att det följer boken såpass noga. Men det ska bli intressant att se hur dom löser vissa saker i kommande säsonger.

Anna Thunman Sköld sa...

NicklasBoman: Har sett första delen av Houdini nu och den är underhållande. Lite väl fantastisk kanske, jag undrar om han verkligen gjorde allt som visades, men tillräckligt intressant för att jag ska sen klart den i möra.

Bara så du vet ser jag OM Arkiv X, jag såg den allt när den kom och gick i TV4 men jag har världens sämsta minne så många avsnitt är som nya för mig. Men i dag såg jag ett som jag mindes jättebra, konstigt nog.

Men nog är det så att de flesta av de här kultserierna var som bäst när det väl begav sig. Nu sitter jag mest och GAPAR över modemuppringningar, fula modedetaljer och unga, då okända skådisar.

efji.se: Det hade den mos def klarat av. Nu händer allt i en rasande fart!

Jessi, min trogna med-tittare: Jag ser _så_ fram emot att se bagarna i morgon till lunchen. Mitt stora torsdagsnöje!

Åh, nedrans Outlander, jag måste ta tag i den! Två sedda avsnitt, två osedda.

NicklasBoman sa...

ahhh okej, du ser Om arkiv x. tur, då behöver jag ju inte bli avis ;)
har samma tur (med dåligt minne) men det brukar bli lixom att man känner igen sig samtidigt som man ser scenen. men vet inte hur det slutar eller vad som händer efter.

hehe ja det är väl sånt som kan göra att en serie känns extremt gammal... typ gigantiska skärmar, tjock-tjock-tv "mobil" telefoner etc etc. sånt som var uber-hi-tech Då...