måndag 23 september 2013

DENNA OVÄRDIGA DEXTER-FINAL!!!

Min reaktion på Dexter-finalen.
Jag är så satans upprörd.
VAD FAN, DEXTER?!

Här nedan följer nu en text skriven i affekt och som är en spoiler för alla som inte sett seriefinalen av Dexter. Okej?

*spoiler* Den åttonde säsongen - med undantag för de avsnitt när Deb var på dekis - har varit en katastrof från början till slut. Och egentligen, med handen på hjärtat, har Dexter som serie varit färdig sen Rita dog. Där borde serien sagt hej och tack för kaffet. Den poetiska rättvisan i den slutscenen hade man tagit med sig resten av livet som tv-tittare. 

Istället tragglade det på i en allt osannolikare och mer mördande tråkig (höhö) takt. Jag har en teori om att ju längre förtexterna blir desto sämre serien enligt "ju fler kockar desto sämre soppa"-principen. Nu i slutsäsongen var introt aslångt (kändes det som) och japp, resultatet var lika med skitdålig manussoppa. 

Hela det här att den där psykopatkuckun Vogel (spelad av Charlotte Rampling) skulle komma och visa sig vara införstådd med Dexters bakgrund och beteende känns som en efterkonstruktion galore och bihistorien med Zach var totalt meningslös. Men värst var ju ändå att Dexter fick jaga andra seriemördare som vore det ett veckans fall-program. Den här veckan: en galen yxmördare! Nästa vecka: en pervers kvinnohatare! Usch.

Och alla lösa trådar som bara hängde och släpade med de andra på stationen som haft så viktiga roller förut men nu bara var marionettdockor i bakgrunden. Ritas barn då? Troligt att Dexter skulle haft sån liten kontakt med dom. Not.

För att nu inte tala om THE END. Alltså... kunde han åtminstone inte DÖTT? Det hade varit mer värdigt än detta att han numera är en frakking SKOGSHUGGARE! ÅH SÅ OVÄRDIGT!!!

Jag lade ju upp en video där en snubbe gjort en egen remake av säsong åtta. Den var ungefär EN MILJARD GÅNGER BÄTTRE än den här skiten. *spoiler*

Spoilerfri sammanfattning. Har ni aldrig sett Dexter förut se säsongerna 1-4 och stanna där. Då får ni en grymt bra serie som förtjänar den nia av tio den har på imdb i detta nu.  

12 kommentarer:

Cathrin sa...

Jag är ledsen när jag sett finalen nu. Men inte ledsen som i att jag kommer sakna serien. Inte heller ledsen för att jag kommer sakna karaktärerna. Inte ens ledsen för att det var så jävla bra avslut som fick mig gå helt bananas och fyllas med känslor till höger och vänster.

Nej, jag är ledsen för att en så jävla bra serie fick ett så jävla dåligt slut. Fan att inget kan sluta på topp! Om man ska vara ärlig så slutade ju inte ens Veronica Mars på topp.

Amanda sa...

Jag har inte läst din kommentar än för jag är så jävla upprörd över slutet så jag skriver det här först! GAAAH!

Ida sa...

Spoilers ahead.

Håller med. Enda anledningen till att jag har fortsatt kolla efter säsong 4 var förhoppningen om att han skulle bli påkommen. För att få se kollegornas reaktioner, för att Doakes (och sedan även LaGuerta, förstås) skulle få upprättelse. Hade gärna sett ett slut där Dexter blev avrättad, men i stället fick vi det här undermåliga slutet. På en för övrigt så rörig och kass säsong, som inte på något sett kändes som den absolut sista under säsongens gång.

Niklas sa...

Jag tröttnade totalt efter säsong sex och hade vaga funderingar att ändå se den här sista säsongen för att få closure, men när jag läser det här förstår jag att jag gjorde rätt som skippade det :) Låter som ett helt idiotiskt slut i mina öron.

NicklasBoman sa...

Åja, säsong 7 tyckte jag var kanon, och säsong 8 var minst sagt kalkon.
Deb's död kändes ju åxå väldigt krystad ... näe ush och fy. :(

Anna Thunman Sköld sa...

Cathrin: Nej, VM hade ett askeff slut också, men det var väl framför allt för att det var meningen att det skulle fortsätta. Six Feet Under och The Sopranos har slut jag gillar. Annars brukar det mest bli antiklimax av alltihop. Men Dexter tog ändå priset i uselhet. Och så dålig CGI ovanpå allt annat! Burr!

Amanda: Jag förstår dina känslor. Till fullo.

Ida: Skriver under på allt, å andra sidan hade nästa alla andra sorters slut än just det här känts bättre. Utom om han kanske klarat sig helskinnad och flytt till Argentina med Hannah och ungen. Då hade jag nog kräkts i munnen. Men detta var ändå så... monumentalt dåligt så.. GAH.

Niklas: Säsong sex var den sämsta utöver denna sista säsong så jag förstår att du hoppade av. Du gör dig själv en tjänst om du inte ser klart. Din syn på Dexter är redan solkad av sjätte säsongen, haha!

NicklasBoman: Jo, jag kan hålla med om att säsong sju var ett steg i rätt riktning men jag vidhåller att man skulle älska serien som helhet om man bara såg säsongerna 1 till 4. Då kan man dö nöjd sen. Och ja, va fan. Och Quinn ba gick med på allt Dexter gjorde helt plötsligt? NÄÄÄÄÄÄÅÅÅH.

Helena sa...

Hur kan man avsluta serien så och HUUUUR kan man döda Deb på det sättet? Jag är så förbannad. Skitserie.

Papa sa...

Å andra sidan är det faktiskt inte många serier som håller hög klass över mer än 4-5 säsonger. De flesta degenererar redan efter första faktiskt. Men då de skaffat sig en trogen publik och det är siffrorna som styr så kan de tuffa på många år och bli allt sämre. Sista säsongen av Dexter hade väl bästa tittarsiffrorna av alla?

Det trista med just Dexter är väl att den varit så ojämn och att det är så tydligt att det inte finns en show runner som haft en tanke vart han velat att karaktärerna ska bli av.

rebecca sa...

Jag är bara på slutet av första säsongen av Dexter men har inte kommit vidare (Breaking Bad har tagit all mitt serietittande på senaste tiden). Jag känner mig inte alls sugen på att återuppta Dexter, bra serie men inte tillräckligt bra för att jag ska fortsätta och sedan uppleva hur ojämn den är.

Tråkigt för alla Dexter-fans att den inte fick en sista värdig säsong och final.Breaking Bad däremot, där snackar vi värdigt avslut. Älskar att den slutar på topp!

Anna Thunman Sköld sa...

Helena: Bra frågor. Deb är den enda i den där serien jag hade önskat fått en fin avslutning, ett hopp om ett bättre liv. Men nej.

Papa: Det har du HELT rätt i, men det finns ändå en ett par serier som klarat fler (om vi inte räknar med The Simpsons...): The Sopranos och The Shield i närmaste åtanke. Detta med bibehållen hög standard. Men i övrigt håller jag med om att de allra flesta serier skulle må bra av att sluta efter högst fem säsonger. Och att det är för jävligt att kanalerna inte har större mod att lägga ned i tid istället för att stirra sig blinda på intäkter och insnöade tv-tittare.

rebecca: Du kan gott se de första fyra säsongerna av Dexter och sen lägga ned. Då får du det bästa av serien. Breaking Bad har hittills visat en fenomenal storform för slutspurten. Jag hoppas av hela mitt hjärta att den inte faller på mållinjen nu. Men det tror jag inte.

Tina sa...

Jag började på säsong fem för ett tag sedan men det har gått mycket trögt att titta, det blev en annan ton i serien efter den mycket oväntade fjärde säsongsavslutningen. Kunde inte hålla mig och spoilade för mig själv och läste ditt inlägg vilket jag är väldidgt glad över. Nu behöver jag inte kämpa mig igenom de resterande säsongerna.
Jag tar till mig ditt råd och glömmer de få avsnitt av femman jag kämpat mig igenom och ser fjärde säsongen som den avslutande säsongen.

Anna Thunman Sköld sa...

Klokt beslut, Tina. Du kommer inte att ångra dig.