måndag 9 september 2013

Januaris måste-serie: True Detective


AMC:s Low Winter Sun blev ett praktfiasko i mina ögon. När man inte kan sympatisera med karaktärerna man förväntas följa och inte utvecklar känslomässiga band med/till dom, varför då bry sig?

Ett liknande fall, som jag tack och lov hade fel i, är Ray Donovan. Den startade också med ett avstånd till huvudpersonerna. Jag satt frågande efter de första avsnitten och tyckte rätt illa om allihop och alltihop. Men så kom "Twerk"-avsnittet. Och då vände allt. (Åh, Mickey!) I frågan om Low Winter Sun tror jag inte en sådan räddning/vändning kommer, och jag orkar inte heller vänta på en. Så hej då och tack för det svaga kaffet.

Men. Här ovan är trailern till en åttadelars HBO-serie som har premiär 24 januari (25 januari i HBO Nordic, får jag anta): True Detective. Woody Harrelson och Matthew McConaughey spelar två kriminalare i Louisiana som jobbar med ett seriemördarfall. Man får följa dom under nästan två decennier. Det är grymt deppigt av klippet ovan att döma and I frickin' love it!

Enligt zap2it.com ska serien funka som så att om den får en andra säsong kommer en ny historia berättas och nya karaktärer introduceras, Harrelsons och McConaugheys saga är då all.

2 kommentarer:

NicklasBoman sa...

Åfan. Ja kan inte direkt komma på nått dåligt som McConaughey har gjort... så det här kan bara inte va dåligt! :)

Anna Thunman Sköld sa...

Well... jag skulle inte säga att jag var jeteimpad av honom i t ex Sahara, men han är cool för han verkar orädd och jag har gillat det MESTA av det han gjort. Ävenom filmerna varit dåliga har han nästan alltid varit bra.
Är mkt pepp på denna!