torsdag 26 september 2013

Första intrycket: Marvel's Agents of SHIELD


Det här var inte lätt.
By default älskar jag allt Joss Whedon rör vid.
Till en början.
Men sen får jag ibland ändra mig och inse att inte ens den gode Joss är utan fel.
Jag var till exempel inte jätteförtjust i Dollhouse, och då var jag ändå galen i Eliza Dushku, vad fasen, jag stod ut med Tru Calling bara för hennes skull.

Eller. Så här. Buffy och Firefly (+ Serenity) är untouchables. Dessa två serier är i en annan nivå än allt annat. Det är inte ens dyra produktioner, det är bara så rätt in i hjärtat med referenshumorn, karaktärerna, ofullkomligheten - att ingen, INGEN, är perfekt. Inte ens Buffy.
Sen kommer Angel, en serie jag också bär med mig till livets slut.

Därefter kommer resten, kan man säga.

Jag gillade verkligen Avengers som film. Mycket tack vare den Whedonska humorn. Så Agents of SHIELD kan bli bra. Jag skriver KAN för jag tyckte att piloten var överarbetad. Den ville för mycket helt enkelt. Och alla skulle vara SÅ HIMLA SNITSIGA när de sa nåt. Det är typiskt Whedon och när det funkar är det ljuv musik i mina öron (det var Veronica Mars också grym på, btw) men när det inte funkar låter det bara ansträngt. Det lutade mer åt sistnämnda här, om vi säger så.

Så. Mitt första intryck blir: plus för att det såg dyrt och snyggt ut. Plus för karaktärerna Ward, Coulson och Skye (känner ni igen Chloe Bennet kan det bero på att hon också är Hailey i Nashville). Minus för det ansträngda och för att storyn var så tunn. Men det tar sig nog. Som pyromanen sa. För jag vill älska. Det är ju Joss. Och så vill jag veta vad som ska hända med J August Richards rollfigur.

Ingångsbetyg: Tre och en tveksam halv av fem.

Svensk premiär för serien: Torsdag 3 oktober, kl 21.00 i Kanal 5.

4 kommentarer:

Josefin sa...

Gillar verkligen ALLT som Joss Whedon gör, även om jag nyligen kom till den insikten. Såg Dollhouse för ett tag sedan och gillade den, fast den blev lite knäpp mot slutet det kan jag hålla med om. Firefly såg jag nyss och även om jag gillade den vill jag inte hylla den till skyarna som många andra. Gillade Buffy, älskade Angel. Många serier måste man ge några avsnitt, något man glömmer att tänka på ibland. Avengers trodde jag inte alls att jag skulle gilla, men nu ha det blivit något av en besatthet. Är väl säkert så att det finns en risk att man inte kommer att älska Agents of SHIELD på en gång pga av all den stora hypen kring den, men håller mina tummar på att serien håller måttet.

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, klokt sagt. Det är få serier som inleder starkt, så man måste ge den några avsnitt, helt klart. Den är ju redan bättre än genomsnittet men jag tror jag blir hårdare bara för att det är Joss också. Lika väl som jag vill älska, vill jag också att det han gör ska vara _så_ mkkt bättre än allt annat :)

Diana sa...

Älskar Buffy, har inte sett något annat på TV-seriefronten. Men jag älskar Avengers och SHIELD för mig kändes bara... blaha :S
Det kanske tar sig, jag hoppas det, men efter pilotavsnittet var jag inte såld för fem öre! :(

Min sambo däremot älskade den :P

Anna Thunman Sköld sa...

Nä, det finns en del att jobba på. Men jag gillade iaf Skye, så jag hoppas på det bästa. Vi får se om ett par avsnitt. Inte ens Buffy var bra från början (fast där var igenkänningen större...).