måndag 2 juni 2014

Vad jag tänkt se vecka 23



Den här veckan tänkte vi börja kolla House of Cards, säsong två, på Netflix. Och så hoppas jag att min man är lika pepp som jag på nya säsongen av OITNB, som läggs ut i sin helhet på torsdag.
Game of Thrones, Mad Men och Fargo är bästa serierna just nu för övrigt.

Piper!
Sen måste jag ju spana in AMC:s nya serie Halt and Catch Fire som typ tar vid där Mad Men nu slutar, med persondatorns intåg i USA.

Annars är det väl också dags att återuppta Masterchef Aus, säsong fyra, som jag lade åt sidan när det blev för mycket annat. Och så lite So You Think You Can Dance på det! Jag är på säsong sex och i USA började förra veckan säsong elva. Dock kommer inte Kanal 5 eller Kanal 9 visa serien i år - och ingen annan svensk kanal heller då, antar jag...

Blir det tid för det kanske vi hinner sticka in ett par Arkiv X också. Om vädret blir dåligt...

Veckans tv-serier:
Halt and Catch Fire - seriestart!
Orange is the New Black -
säsongsstart!
Crossbones -
gillade pilotavsnittet. Jag tycker Richard Coyle (från komediserien Coupling) var oväntat bra som nån sorts kronans James Bond, fast på 1700-talet och jag uppskattade den subtila humorn (ta bara när John Malkovich sitter med akupunkturnålar över hela skallen). Det var lite drag i historien också även om den inleddes exakt som piratkollegan Black Sails (nån som gör sig oangripbar pga den ende som vet svaret på en jeteviktig fråga/gåta). Bra matinétv i sommar!
Masterchef US - jag fattade direkt tycke för den där punkige britten, annars har jag inte hunnit bilda mig någon särskilt uppfattning om de övriga deltagarna. Än.
Gang Related -
har sett första avsnittet och tja... så där va? Men ändå tillräckligt intressant (dubbla lojaliteter yadayada) att jag vill se ett par avsnitt till. Roligt att den där nya zeeländaren får spela latinogangster!
The Trip to Italy (fulstreamar)- bilkörning med Alanis Morissette på högsta volym och två åldrande brittiska komiker som skrålar med för full hals, att det kan vara sevärd tv övergår mitt förstånd, men det är galet underhållande!
The Island with Bear Grylls -
intressant att se hur gruppdynamiken hela tiden ändras och är flytande. Den som hatades för en vecka sen kan nästa vecka hyllas och den som låg i framkant för att han jagade får bassning för att han inte kan ta det lugnt. Det svallar fram och tillbaka, precis som vågorna som omger dom. *kluck, kluck*
Fargo - hahahaha, den infernaliske *spoiler* Lester Nygaard! Underskatta aldrig en hatisk mans kreativitet. Herreminje, när han planterade revolvern i brorsonens ryggsäck, då visste man ju att alla gränser var passerade! *spoiler* Sjukt bra tv! Och läckert filmad.
Mad Men -
två avsnitt kvar av den här första finalomgången och jag är salig! Matthew Weiner och hans team måste ha satt sig i ett arbetsrum och stångat pannorna blodiga för att få fram en avskedssäsong värdig namnet. Och de lyckades! Så här långt är det gammal, klassisk Mad Men-kvalité! Den sortens innehåll och dialog som fick mig att älska serien från början. Och alla briljerar åter i sina roller. Så himla njutbart att se!
Louie - har inte sett några avsnitt sen tjockisdejten. Men det ska åtgärdas.
Salem -
har inte hunnit se söndagens avsnitt.
Awkward -
jag blir galen på den här serien! Utöver Jenna och Matty-spåret, vad vill den säga? Som den här nya tjejen Eva. Är hon cool eller elak eller missförstådd eller VAD? I början framstod hon som förstnämnda men nu vette fan. Och hon har liksom ingen plats i gänget heller så snacka om AWKWARD roll. Stackars Elizabeth Whitson som spelar henne.
Game of Thrones - tjoho, jag är ikapp! Eller... jag har inte sett gårdagens avsnitt med fajten mellan Mountain och Viper, det ska jag göra i kväll. Men det har ju hänt grejer... finast var ändå att *spoiler* Ghost fick återförenas med Jon *spoiler* Sen... hur många sadistiska pojkspolingar ska den här serien bjussa på egentligen? Så många jag vill använda måndörren på nu alltså!
Dual Survival -
jag gillar den nye! Det är action på honom. Och han har skor!
Million Dollar Listing: New York - Luis och Fredrik, inget dreamteam direkt... bägge reagerar ju helt knasigt dessutom. Luis är så himla överkänslig och Fredrik så bulldozeraktig.
The Great British Bake Off (streamar) - bara ETT avsnitt kvar! Sen blir det Australiens version. *spoiler* Jag hejar på den unga Ruby! *spoiler*

I gammelteven/Playkanaler:
Prey
(SVT1, måndagar 22.00) - tja, helt okej, även om handlingen har gjorts miljoner gånger förr. Jagad, någon? John Simm är anledningen till att jag ser klart. Please Like Me (SVT Flow) - nu var det slut för den här gången alltså. Jag är mycket uppgiven över detta. Sex ynka avsnitt, vafan. Jag ville ha i alla fall tolv! Det här var bara uppvärmning. Btw: slutscenen i sista avsnittet är en blivande klassiker. Har du missat - se den NU!
Svett & Etikett (SVT Flow) -
heja Kalle! Himla bra infotainment!
Miranda (SVT Flow/SVT1, söndagar 21.55) -
ofrivilligt skrattar jag jetemycket åt vissa saker. Det här är egentligen inte alls min kopp te men jag är fast.
Djursjukhuset (SVT1, måndagar 20.00) -
Sofia och djur är en strålande kombination. Älskar't! 

14 kommentarer:

Ida sa...

Tittar du inte på Orphan black längre?

Jessi sa...

Det börjar tunnas ut nu... GoT är ju givet, tänkte kolla in Halt and catch fire, och fortsättningen på Prey. Var lite lätt bakfull i lördags och hade Orphan Black-maraton. Älskar't!! Och jag skulle gladeligen se en spinoff med Alison och Felix. Har även börjat kolla på Nashville, såpigt så det räcker och blir över men jag kan inte sluta titta...

Anna Thunman Sköld sa...

Ida: Jo, fast jag har inte sett säsong två. Tänkte maratonkolla sen. Det är inget min man ser med mig så det måste jag ändå kolla ensam sen.

Jessi: Skönt tycker jag - att det tunnar ut alltså. Så man mer kan kolla vad man vill istället för att känna att man hela tiden bara försöker kolla ikapp.

Nashville är värsta countrysåpan, love it!

Orphan Black ligger i pajpen!

Anonym sa...

har du kollat upp om tv11 ska visa so you think you can dance?, vet att vid sömnlösa nätter har jag sett showen där ;)

Snart snart börjar fallin skies och true blood

Ida sa...

Bra! :) Tycker att s02 är grym hittills.

Är tv (Moviezine) ditt heltidsjobb, eller hur hinner du med allt egentligen?! Min sambo undrar hur JAG hinner se allt, men jag är ju student... Och följer just nu "bara" Orphan black, 24, Game of thrones, Masterchef Au, Masterchef Us (trots att jag i ärlighetens namn tycker att det är rätt kasst...), Wentworth, Salem och Penny Dreadful. De två sistnämnda i brist på annat, egentligen. Jämfört med dig ligger jag ju i lä! :D

Millis sa...

Började se Fargo igår, men hjälp så bra!! Bara sitter här och längtar på att arbetsdagen ska vara slut så jag kan åka hem och fortsätta tanka TV ;-)

Anna Thunman Sköld sa...

puzzlemoon: Bra tips! Det ska jag kolla upp! Tack!

Ida: Jag kan livligt tänka mig det! Det gick ju från klarhet till klarhet i ettan och jag är sååå nyfiken.

Hur jag hinner med? Haha, tv är mitt liv. Och sen har jag bara Moviezine, vilket är ett par timmar om dagen bara. Övrig tid är jag till arbetsmarknadens - och tv-tittandets förfogande.

Sen bor jag så till också att det inte finns några nära, så det blir inte massa åka och handla, fika, träffa andra.

Så där har du svaret: bo isolerat och var arbetslös (typ) så hinner du med jetemycket tv :)

Millis: Jaaa, den är helt suvve! Jag är lika nere i Mad Men som du i Fargo!

Ida sa...

Jag förstår! Det är ungefär samma sak för mig (i tre dagar till). Bor i en stad jag inte trivs i och där jag knappt känner någon, och för tillfället utan min sambo, så jag har inga problem med att hinna med serier. Tvärtom! :)

Du borde ta en titt på Wentworth om du inte redan har gjort det. :)

Anna Thunman Sköld sa...

Ida: Vilken tur att det bara är i tre dagar till då!

Jag har en sån sch-hu-uukt lång "att se"-lista att jag inte vågar säga när det kan bli av att se Wentworth. Men jag sätter upp den där. Jag har läst om den.

Jeanette sa...

Jag älskar Mad Men denna säsong! Senaste avsnittet, när Don, Peggy och Pete sitter på Burger Chef gav mig nästan gåshud. Back to the roots. Förbaskat bra!

Måste spana in Fargo, men ligger hopplöst efter med alla serier just nu. Och då har ändå inte The Americans kommit tillbaka på svensk tv. Den skulle ju komma i vår. Well, det är nästan sommar nu...

Anna Thunman Sköld sa...

Jeanette: Ja, hur bra är MM inte? Vilken upphämtning! Och såååå back to the roots! Nu längtar jag efter de sju sista. Förra säsongen var jag beredd att hoppa av.

Fargo är riktigt bra!

Jag ligger också efter med The Americans, min man har däremot lyckats se klart och han håller den högst av alla vårens serier! Jag ska gå in på presstjänsen för TV8 och se om det står nåt om den där.

Anton sa...

Ligger typ exakt en säsong efter med MM och diggar faktiskt denna (hatade?;) säs 6.. Visst, lite mkt flum som går mig förbi (irriterande) och för lite av arbetet...

Men det känns som att mer händer än i mkt av tidigare säsonger (gillade inte don & Bettys jobbiga relation eller britterna spec mkt, även om det blev bra dramatik med uppköp etc, Lanes galna farsa i slutet. Var way Too much fokus på Betty ett tag tidigare och don har ändå haft tråkigare kvinnoaffärer!)

Såg faktiskt fem raka avsnitt så antingen har jag don draper abstinens eller funkar sexan bra på mig :)

Ska också köra maraton på The americans, blir så gött! (Gillar inte icke HD-kanalerna på gammeltv, annars är det väldigt bekvämt o spela in på boxen istället för datorn...)

Anna Thunman Sköld sa...

Då har vi bägge något att se fram emot med The Americans!

Ang Mad Men så är jag glad för din skull! Jag ville så gärna gilla men jag tyckte det var så... ofokuserat alltihop. Fast allt är förlåtet nu. Vi får väl se om du tycker tvärtom :)

Anton sa...

Jao drama är inte min genre direkt så gillar när det blir lite mindre välordnat/tillrättalagt tror jag:) däremot är vissa avsnitt ganska dåliga kan jag också tycka. Gillade när det blev total-flum när alla skulle jobba typ 72h i sträck genom helgen och fick en spruta i baken o blev höga etc :D ofokuserat, men skoj!

Säs 1-2 var till stora delar tillrättalagt kommer jag ihåg det som och liksom segare, men förmodligen med mer rejält innehåll (kanske?) mindre underhållande dock? Var dock ca 16-17 när jag såg det så det var lite tidigt antagligen.

Säs 3 var rätt blandad väl men mer roliga grejer o lära känna karaktärerna mer på djupet? Blandar ihop säs 4 o 5 lite pga att jag såg dem på rad.. Men det kan nog ha varit så att säs 4 var den bästa av alla med mer spänning, mkt reklamande och smått o gott.. Medan säs 5 drog ner det med extra flum och dead ends i handligen?

Ifs gillar jag downtown och det är ju ganska tillrättalagt men inte såå förutsägbart ändå :)