måndag 10 februari 2014

Vad jag tänkt se vecka 7

*klicka för större bild*
Tre starka kort som inte får missas den här veckan.
1. House of Cards, säsong två som släpps på Netflix på torsdag, alla hjärtans dag. Alla avsnitt på en gång, vilket säkert räddar/förstör mångas helg.
2. The Walking Deads mittsäsongspremiär. Fast i ärlighetens namn var den inte mycket att hänga i julgranen.
3. True Detective är tillbaka efter en veckas paus. Och för att citera mig själv från Twitter: "Efter tre lågintensiva True Detective-avsnitt var det fjärde en briserande bomb. Jesus H Christ. Låt det regna priser över denna praktserie."

För övrigt pågår OS för fullt vilket tömmer vissa tablåer, däribland NBC:s.

(UPPDATERAS LÖPANDE! För alla amerikanska tv-premiärer dec-feb kolla HÄR!)

Veckans tv-serier:
House of Cards - säsongspremiär!
The Walking Dead
- mittsäsongspremiär! Ett avsnitt som mest handlade om Carl och Michonne. *gäsp*
True Detective
- wow, wow, wow. Vilket jäkla avsnitt! *spoiler* Det var nu det hände. Jag undrade just hur länge historierna skulle följa varandra, den offentliga och den egentliga. Och i avsnitt fyra kom vattendelaren. Jag är så grymt imponerad av framför allt McConaugheys skådespel. Men Harrelson är bara snäppet under. Hans desperation när han förstod att frugan fått besök av älskarinnan gick rätt igenom rutan. Och de sista sex-sju minuterna när kameran följer Rusts nerviga, methpåstrukna flykt från polis, bikers och gäng är helt magnifik. Sådan kameraföring som kommer - och bör - tas upp när klassiska scener ska diskuteras. All hail filmaren Adam Arkapaw och regissören Cary Fukunaga! *spoiler* 
Masterchef Canada -
ska se ikapp nu!
The Following -
den här säsongen  har öppnat starkt. Jag är fast i smeten igen.
The Musketeers
- har fått en andra säsong! Mer musketörer åt folket!
Looking - det är lite som att se en slow-tv-reality. Jag gillart.
Black Sails - avsnitten böljar lika mycket som piratskeppen till havs. Ibland ser jag gnistan till något intressant och börjar tro på serien. Sedan blir det totalt stiltje och jag tappar helt tron. Och nej, det räcker inte att kasta in några disträa nakenscener. 
Under the Gunn - jag älskar Anya! Allt med henne. Från hennes stil via hennes underbara accent till hennes mentorskap. *spoiler* Dock tål jag inte Isabelle eller Michelle, förstnämnda pga hennes oförmåga att slutföra sina kläder i tid och sistnämnda för att hon så uppenbart känner sig överlägsen gentemot vissa. Om ingen ber om dina åsikter, pracka då inte på dom åsikterna ändå! Blev skitsur när hon vann. *spoiler* 
Girls - fortfarande mycket nöjd med att jag räknat ut att Hannah är Girls George Costanza!   
Episodes -  aaaaalltså, när Beverly hos sexterapeuten ska låta sin vagina prata och hon börjar låta som Yoda??? Jag skrattade så jag kiknade!
Face Off - helt rätt person som åkte senast. För ung och oerfaren.
Nashville - förra veckan var jag över Nashville, nu är jag i Nashville igen. Damn you, serie, som hela tiden får mig på fall med billiga såpaknep och bra låtar! Sen älskar jag att *spoiler* Avery och Juliette är ett par. De passar så bra! Låt det hålla nu! Men att göra Scarlett till en pillertrillare på typ två avsnitt? Så Bevvan och David Silver! *spoiler* 
Supernatural - Dean i hårnät var något nytt!
Keeping Up with the Kardashians - fantastiskt att det inte går ett avsnitt utan att någon av deras vaginor omnämns! Nån sorts rekord som ligger i detta.  
Helix - så jag hade tänkt lägga ned den här mossiga "professor/ungt stycke"-historien men så avslöjade "next on Helix" att det är den här veckan Jeri Ryan kommer in i bilden. Så jag håller i hästarna och ser om hon kan skaka liv i viruset. 
Justified -  Nooooooooooooooooooooooooooooooo! *spoiler* Vad i h-e! Hur ska det gå för Ava? Orkar inte att den där ruggiga elakingen från Buffy skulle frejma henne på det där viset! Gaah! *spoiler*
Cougar Town - veckans avsnitt har inte gått än.
Lost Girl - det slutade galet spännande senast och jag ska kasta mig över veckans avsnitt så fort jag skrivit klart den här listan. *spoiler* Och även om jag hatade att de parat ihop Kenzi med Hale, såg aldrig den kemin mellan dom, så var det ytterligt sorgligt att han dog. WTF!!! Han var ju en i järngänget! *spoiler*
Brooklyn Nine-Nine - ännu ett toppenavsnitt förra veckan när Holt hade födelsedagskalas. Plus fick en tår i ögat av slutscenen. Naw.
Best Ink - faktiskt har de senaste avsnitten gjort att jag *spoiler* har två favoriter till segern nu: Darnell (sedan länge) och Karly (ny). Hon har bara gjort kanongrejer på sistone. Däremot himla gött att ha blivit av med Joe. Vilken sunkig kvinnosyn, jag mådde helt illa. *spoiler* 
Person of Interest
- hahaha, jag var nog inte ensam om att tappa hakan när Shaw dök upp som Askungen på bal!
House (streamar) - säsong 7. Ni såg väl nyheten jag skrev? Hur House räddat liv irl? Frakking cool, man!
Chicago PD - har ff inte sett mer än ett avsnitt, lär se sporadiskt.
Arkiv X (Netflix Us) - är nu halvvägs genom säsong två! Blev lite avskräckt först när de jobbade isär men nu är det lika bra som tidigare. Jag läste på imdb att Gillian Anderson blev på smällen mellan säsong ett och två och då ville big wigsen på Fox avskeda henne och ersätta henne med ett nytt kjoltyg. Men det gick tack och lov inte skaparen Chris Carter med på. Men det förklarar en del av det knasiga i början, när Scully blir bortförd etc.

I gammelteven/Playkanaler:
Jills veranda (SVT1, onsdag 21.00) - tänkte se ikapp detta. Hyllningarna har ju änna inte undgått mig. Jag var bara så trött på hela kändis möter kändis-prylen. Men detta verkar vara helt annorlunda.
Sherlock (SVT1, lördag, 21.30) -
nope, har inte sett ett enda av de nya avsnitten än.
På spåret (SVT1/SVT Play) - Elisabet och Jesper möter Helena och Göran! vilken final det kommer bli! Roliga par och jag vet nog inte vilka jag hejar på förrän jag sitter där på fredag.
Atlantis (SVT2, lördagar 18.15) - precis så infantilt spännande som jag hoppats.
Söndag med Sofia (Barnkanalen, söndagar 19.50/SVT Play) - för djurälskaren! Sofia Rågenklint är i Kenya och besöker djur. Finns även i SVT Play.

8 kommentarer:

Jessi sa...

Angående Justified; eller hur?! Vaktslemmot bör be en stilla bön att inte Boyd får reda på vem som är ansvarig. Fast som tittare vill man ju att han får det...

Anna Thunman Sköld sa...

DÖDA! DÖDA! DÖDA! *helt onyanserat hat*

Jocke sa...

Finns det något sätt att se Justified via streaming (eller måste man leta sig fram till avsnitten på annan väg)?

Diana sa...

Och Scullys alla jättestora jackor och tröjor :P

Millis sa...

Gillar Jesper jättemycket men klarar inte av Elisabeth Höglund och eftersom jag älskar både Helena och Göran har jag mao klara favoriter på fredag :-)

Anna Thunman Sköld sa...

Jocke: Det finns att fulstreama! Här exempelvis: http://www.free-tv-video-online.me/internet/justified/

Jag föredrar att se via putlocker, gorillavid, vidbull, allmyvideos, sockshare och vixden.

Diana: Haha, jaa - och hennes jättebazookas till bröst i avsnittet när hon kommer tillbaka. OMG!

Millis: Jag har vant mig vid henne, men jag håller med om att Göran och Helena, där gillar man bägge så kanske lutar det åt dom ändå. Fast då kommer mitt underdogbeteende fram och jag tycker typ synd om Jesper och börjar heja på honom istället. Min hjärna = obegriplig. Vi får se :)

NicklasBoman sa...

Tror brooklyn99 hade ett av mina favvo avsnitt. mycket crazy.


lol förövrigt, påtal om nakenscener, så laddade jag hem senaste avsnittet av Banshee bara helt appropå, och jorå, hon hade ett par lättklädda scener vad hon nu heter som är ihop med huvudkaraktären...

Anna Thunman Sköld sa...

Så attans bra, B99! Men tål inte Hitchcock och Scully!
Haha, så förvånad jag blir att höra om Banshee... NOT... ;)