onsdag 5 februari 2014

Vad jag tänkt se vecka 6

Tillskottet Sam Underwood gör dubbelroll i The Following - och gör det bra!
Som nog ingen kan ha undgått har jag mest ägnat mig åt Arkiv X-bingande. Det har lett till en del tittartapp på annat, men så småningom kommer jag ikapp. Yessiree.

Jag såg för övrigt Syfys jättesatsning Opposite Worlds, realitytävlingen där rika/moderna mennschor tävlar mot fattiga/forntida och whoa, vilken dynga! Som ett Big Brother med tävlingsmoment. Usch.

Johan Rencks thrillerserie Ettor & nollor börjar på söndag, men jag vet inte, jag är inte så himla sugen på allt mörker som verkar utlovas.

Jag vill däremot att det ska bli måndag så jag får se mittsäsongspremiären av The Walking Dead och OMG, The Lost Girl som lämnade med en sådan huge grej sist. Heliga mops!

(UPPDATERAS LÖPANDE! För alla amerikanska tv-premiärer dec-feb kolla HÄR!)

Veckans tv-serier:
Masterchef Canada - den har hunnit gå i tre avsnitt men denna avknoppning från ursprungsbrittiska måste jag ju bara se! Låt mig bara hoppas att den kör på USA-stil och inte Australien-dito (miljoner avsnitt).
The Following -
sett ikapp nu och wow, den här säsongen har inlett _så_ starkt! Mycket bättre än när a-l-l-a var kultanhängare. Elementet finns fortfarande kvar till viss del men nu är historien djupare än bara det sensationella.
The Musketeers
- matiné! Olé! Möcke förtjust.
Looking - Scott Bakula kom in i bilden i helgens avsnitt. Som jag skrev förra gången, serien är inte caliente, men den puttrar liksom på och det är lite som att se en slow-tv-reality. Jag gillart.
Black Sails - minus det sedvanliga näckandet (kvinnor only) så förlöpte avsnittet riktigt snabbt och var tillräckligt intensivt och spännande för att hålla kvar mitt intresse ännu en vecka.
True Detective - inget avsnitt den här vecka pga frakking Super Bowl.
Under the Gunn - Nick måste skärpa sig!!
Girls - verkligen stort av Dunham att göra sin rollfigur så extremt självupptagen, låta sig bli svårälskad. Det slår mig nu att hon är Girls Costanza!   
Episodes -  haha, när LeBlanc är gäst hos Leno och får veta att han är gäst nummer två och blir skitsur? Jag undrar hur många stjärnor som är såna irl, troligen alldeles för många.
Face Off - den här säsongen är de flesta sjuuukt duktiga, riktigt roligt att se kreativiteten flöda.
Nashville - har inte sett, känner mig lite över den? Precis som Revenge har den börjat gå från charmig såpa till enbart såpa. Kämpa nu, Nashville!
Supernatural - Garth-avsnittet var sorgligt ju!
Helix - jag retar mig oerhört på hur mossig historien är, med unga stycket som trånar efter pappafiguren/huvudvirologen/überviskaren Billy Campbell. Hennes öppna mun, tomma ögon och eviga ljugande stööööööööör mig mycket. 
Justified - har kommit på vad jag gillar bäst med Justified. Replikskiftena. Handlingen den här säsongen skulle jag ha svårt att komma ihåg men jag älskar den Elmore Leonard-beströdda dialogen.
Cougar Town - gillade skräckfilmstouchen den här veckan!
Brooklyn Nine-Nine - okej, okej, jag ger mig. Jag gillar Rosa Diaz jag med. Men på rikt: pensionera Scully och Hitchcock.
Parks and Recreation - alla som grät under Chris och Ann-avsnittet räcker upp en hand. HÄR är de bästa giffarna!
Best Ink - hejar väl på *spoiler* Darnell *spoiler* då. 
Top Chef - jag var lite snabb och sa att finalen var förra veckan men då var det kvartsfinal. Nu däremot är det final och  *spoiler* Nina *spoiler* är kvar! Gogogo!
Person of Interest
- gick inget avsnitt förra veckan, har inte sett veckans än.
House (streamar) - säsong 7. Tragglar på. Gör ryck ibland. Amber Tamblyn har dykt upp, det gillar jag.
Chicago PD - har ff inte sett mer än ett avsnitt, lär se sporadiskt.
Arkiv X (Netflix Us) - första säsongen avklarad, säsong två kommer ta sin lilla tid då jag inte kommer kunna bingese på samma sätt. Svårt att låta bli dock, superberoendeframkallande!

I gammelteven/Playkanaler:
Sherlock (SVT1, lördag, 21.30) - menåh, missade första eppen pga Arkiv X-insnöad.
På spåret (SVT1/SVT Play) - vad sjutton, två favoriter igen juuu... Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl mot Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen. Den här gången blir det ännu svårare att välja. Men jag har varit jädrigt impad av Ericson, så kanske kanske att det lutar åt att jag hejar på hans lag.
Atlantis (SVT2, lördagar 18.15) - precis så infantilt spännande som jag hoppats.
Söndag med Sofia (Barnkanalen, söndagar 19.50/SVT Play) - för djurälskaren! Sofia Rågenklint är i Kenya och besöker djur. Finns även i SVT Play.

4 kommentarer:

Jessi sa...

Har du sett veckans SPN? Tror inte många karlar skulle se bra ut i hårnät men Jensen Ackles lyckas på nåt vis! Och han får gärna glömma att raka sig några veckor till... Håller med om På Spåret, vem ska man hålla på? Och Sherlock finns väl på SVT Play?

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, jag såg avsnittet i går kväll. Han är ofelbar, den där Ackles! Jag tror han är lika perfekt irl. Tänk, att den här crushen på honom är nog den längsta tv-crush jag haft. Sen Dark Angel-tiden och framåt!

Ja, tack, ska väl ta mig till Play dåååå. (Är rätt osugen, men...)

Jeanette sa...

Haha, Girls Costanza! Bra beskrivet, rätt osympatisk som person (alltså Hanna, inte Lena Dunham) är hon allt, men ändå fascinerande.

Anna Thunman Sköld sa...

Tack, Jeanette! Jag var så nöjd själv när jag kom på hur Costanza hon är! Ja, oerhört fascinerande.