fredag 15 mars 2013

Tre intron med slow motion-fallande

Jag är en sucker för tv-introsekvenser, se till exempel Tre blå tv-intron jag gillar och Världens bästa tv-intron anno 2011. Tyvärr finns inga av mina tidigare listor från TVplaneten-tiden kvar, den bloggen är raderad av TV4, buhu. Men anyho. Nu tänkte jag lista tre intron med snyggt slo-mo-fallande i. Kommer ni på fler exempel är ni mer än välkomna att ta upp dessa i kommentarerna!

1. Big Love (introt från säsong fyra och framåt)2. Vikings (svenska Fever Ray står för musiken)3. Mad MenBubblare/I gränslandet:
*Gengångare
(jag är lite osäker på om den platsar, den har inget fallande, men djur i slo-mo kanske kan få räknas också?) Kolla introt HÄR och döm själva.
*Danne & Bleckan - från ingenting till någonting (sjukt snygg! Vatten och korpar verkar för övrigt vara ivrigt förekommande i slo-mo-sammanhang.) Introt HÄR!
*Boardwalk Empire (vatten, slow motion och bra låt!) Intro HÄR!

Tack till Hans G Andersson som kom med Danne & Bleckan-förslaget!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Introt till Vikings är det bästa introt på mycket länge och tittat på det flera gånger bara för att det är så snyggt/låter så bra. Undrar om det är Mr Johan Renck som har gjort det...
Karin

Anna Thunman Sköld sa...

Nej, det är en Rama Allen. Här kan du läsa lite om hur det gick till: http://nofilmschool.com/2013/03/rama-allens-vikings-title-sequence-history-channel/

Musiken gav dom idén till resten!

Han var också en av mästerhjärnorna bakom True Blood-introt (som jag också älskar!).