fredag 19 juli 2013

Apropå Emmy-nomineringarna

Tatiana Maslany blev SNUVAD på en välförtjänt Emmy-nominering! Foto: ET
Jag är så jävla arg. Som vanligt. Det känns som om Emmy-juryn är en hög slöfockar som bara random tar det första som ligger på skrivbordet och nominerar. Eller återvinner det dom tog förra året.

Hur kan Modern Family och dess skådisar fortfarande vara på listan? Den serien har inte varit bra sedan säsong tre. Och så en trött nick till 30 Rock som gick i graven i våras. Men Parks and Recreation då? Eller Cougar Town? De vågar ju uppenbarligen inte nominera "farliga" komedier som It's Always Sunny in Philadelphia...  Louie har blivit inne att gilla så att han är med är inga konstigheter.
Jättebra att Breaking Bad representerar i dramaklassen men var är The Americans? Sons of Anarchy? Rectify? The Walking Dead? Vikings? The Borgias? (Justified gjorde en mellansäsong så den kan jag fatta att den hamnade utanför.)
Att Margo Martindale blir nominerad för sin (rätt kassa) gästroll i The Americans men inte Matthew Rhys för sin helt fenomenala huvudroll i samma serie är inget annat än skandalöst.
OCH HALLÅ, TATIANA MASLANY som har typ sju olika roller i klondramat Orphan Black och som gör dom så sinnessjukt bra att man inte ens tänker på att det är samma person? Vansinne att hon inte finns med. Hon kunde tagit Elisabeth Moss plats i bästa dramahuvudroll eftersom - i ärlighetens namn - hur intressant var Peggy i Mad Men denna säsong? Inte alls som i förra omgången - dessutom finns Moss med i miniseriekategorin (bra där i alla fall att Top of the Lake kom med.)
And don't get me started att Emilia Clarke nomineras för sin überusla tolkning av Daenerys i GoT. Vilket skämt. Hon får Ben Affleck att verka levande.
Sen undrar jag vad som krävs för att få hamna i realitykategorin? Varför finns vare sig RuPaul's Drag Race eller Top Shot där? Dåligt.

Men om jag avrunda med något positivt så ger jag ett stort yay till att House of Cards uppmärksammades, det förtjänar den sannerligen. Fantastisk serie! Som dessutom gjorde Netflix historisk, eftersom den blev första nätserien som blivit nominerad. Måste varit Frank som fixat...

Se ALLA nomineringar här.

6 kommentarer:

Maria/trasigkofta sa...

Jag brukade ÄLSKA galor. Emmy, Golden Globe, Oscar... Men not so much längre just för att alla nomineringar känns så trötta/fega/oinspirerade. (Och lite för att jag knappt ser någon av de nominerade serierna.)Jessi sa...

Ja hur tänkte dom där? Fast det är ju inget ovanligt. Matthew Rhys borde absolut fått en nominering, jag tycker nog även att Michael Cudlitz och Nikolaj Coster-Waldau förtjänar varsin. Har inte sett Orphan Black men det känns som jag borde...

Tina sa...

Samma känsla här, blev så arg över att inte se Nikolaj Coster-Waldau eller Michelle Fairley nominerade. Tycker de båda gjorde ett utomordentligt jobb med sina roller i GoT. Badhusscenen med NCW är något av det bästa jag sätt och MF gjorde det bästa hon kunde med det lilla hon hade denna säsong (superb i Rains of Castamere)

Amanda sa...

Jag är också irriterad på nomineringarna. Tycker inte juryn väljer något nytt!

Hade mer än gärna sett The americans (typ vårens bästa serie) och Matthew Rhys var GRYM i sin roll. Var mållös efter varje avsnitt typ.
Sen saknar jag Son's of anarcy som är bra varje år men som aldrig blir nominerade?!
Ja, som du säger The walking dead gjorde en grym säsong.
The good wife brukar vara med och det förtjänar dom!
Ja, kommer inte på så många mer nu men det finns fler :P

Sen Dexter är jätte bra denna säsongen men det kanske blir nästa år som de kan bli nominerade?

Anonym sa...

Tatiana Masalany borde verkligen varit nominerad. Hon är sjukt bra i Orphan Black men tyvärr så fick hon ingen. Men jag är glad för att Vera från Bates Motel fick en för hon är riktigt bra med.

Anna Thunman Sköld sa...

Maria/trasig kofta: Trötta/fega/oinspirerade = JAAA!

Jessi: Du måste kolla Orphan Black, den börjar lite svajigt men sen du!

Tina: NCW kunde gott fått en nominering, jag håller med.

Amanda: Ja, om inte Jennifer Carpenter får en nominering nästa år är något jefligt fel!

Anonym: Jag gav upp Bates Motel direkt så jag kan inte uttala mig, men vad gäller Tatiana är vi helt överens!