tisdag 2 juli 2013

Vad jag tänkt se vecka 27

Smart drag att använda en riktig realityhost (Jonathon Buckley) till fejkrealityn Siberia. Foto: NBC

It's a shame about Ray. (Kunde inte motstå.). Foto: Showtime
Mina snabba åsikter om:
* Under the Dome (NBC)
Vet ni vad som stör mig mest med UtD? Att jag inte tycker skådespeleriet håller i flera fall. Värst hittills är radiopratarna. Det känns så... amatörteater. Sen gör det mig inte så mycket att serien inte håller sig slaviskt till boken, det är ju helt klart roligare att se när man inte har facit i hand. Men visst måste jag fortsätta kolla. Det finns så många trådar som ska bli intressanta att se vart de leder.


* Siberia (NBC)
Jag hade förmodligen skippat den här om det inte var för att @master_mag tyckte jag åtminstone skulle kolla in piloten. Det handlar nämligen om en fejkreality. Fast i skräckformat. Jag tittade med låga förväntningar och blev därför rätt positivt överraskad. Realitydelen, alltså att det ska föreställa en dokutävling där 14 deltagare ska överleva en säsong i Sibirien och vinnaren/vinnarna får en halv miljon dollar i pris, är förvånansvärt trovärdig. Det som faktiskt förstör är själva skräckbiten. Då blir det genast Blair Witch-greppet = så överanvänt och trist. Men jag hoppas att Siberia blir årets Harper's Island och tänker glatt se vidare.


*Ray Donovan (Showtime)
OMG, vad jag ville att Ray Donovan skulle vara bra. Framför allt för att Ann Biderman ligger bakom den. Och hon, mina damer och herrar, är skaparen till en av de bästa polisserier jag sett: Southland. Sen skadade inte heller att "Shane" aka Katherine Moennig är med. Fast trots onötta tv-namn som Liev Schrieber och Jon Voight - fick jag inte feeling. Mest för att jag inte hittade någon att sympatisera med. Lievs Ray är inte särskilt sympatisk, hans pappa (Voight) är ett riktigt praktarsle och det Ray sysslar med - att städa upp efter att the rich and famous i Hollywood gjort bort sig - är heller ingen vinnare i "tyck om mig"-kategorin. Men jag vill inte avfärda något efter blott en pilot. Jag ser fram emot att få mer djup och insyn i karaktärerna i de kommande avsnitten. Jag litar på att Biderman fixar detta. (Ps. Att höra Boston-dialekt igen får mig att sakna Brotherhood with a vengeance.)

OBS: Den här veckan firar amerikanarna sin nationaldag så det är flera serier som fattas.


Veckans tv-serier:
Ray Donovan - seriepremiär!
Siberia - seriepremiär!
Dexter - säsongsstart! Se vad jag ansåg om första avsnittet HÄR!
Under the Dome - min åsikt om den här ovan.
The White Queen - hann inte komma till den här veckan heller.
72 Hours -
bra skit! Påminner mig lite om TV4-dokutävlingen Camp Molloy. Det är alltid minst en douche/dead weight i varje avsnitt som man älskar att hata.
Britain and Ireland's Next Top Model - har tre favoriter som jag inte lärt mig namnen på än.
True Blood
- jag är less på serien men kollar ändå. Det är ett sommarnöje. Och Rutger Hauer är ett givande tillskott.
The Killing - har ff inte sett något av säsong tre. Men allt finns på Netflix så det ska ses asap.
Keeping Up with the Kardashians
- en vecka utan familjen Kardashian skulle kännas så... tom.
Defiance
- tycker den börjar dragga nu alltså.
Family Tree
- ni missade inte att Chris O'Dowd råkade ut för en sjuuukt jobbig fluga nyligen va?
House (dvd) - säsong 7 nu!
Stargate Atlantis (Netflix) - det är så mycket Firefly-Mal över Sheppard och humorn mellan McKay och Sheppard är också very Whedonesque. Kanske därför jag gillar Atlantis fast det egentligen är rätt b.
Archer (Netflix)
- får mig att asgarva varje gång. Säsong tre nu. 
Copper (Netflix) - eftersom säsong 2 börjat i BBC America vill jag se ikapp ettan så fort jag kan.
So You Think You Can Dance (streaming på nätet)- mitt nya gift. Är på säsong tre nu (av tio!) och är lite upprörd för att de tagit bort Big Papa från introbilderna. Men annars har programmet hittat sin form i denna omgång!

I gammelteven/Playkanaler:
Bill Cunningham New York (SVT2/SVT Play) - underbar dokumentär, se den på Play NU!
Wimbledonfinalen - söndag kl 15.00. (TV4)
Nineties (SVT1)
Best Ink - bättre än Master Ink fast med för mig mindre kända namn.  (TV6)
The Amazing Race - gillar det där redneck-laget, den vite snubben låter ju exakt som Bobby i Cougar Town! (TV6)

8 kommentarer:

Anonym sa...

tror jag måste ge firefly en chans, jag älskar stargate atlantis och gillar SG1. Men efter jag sett de serier ja ligger efter pga pluggetska jag ge firefly en chans ;)

Anna Thunman Sköld sa...

Jaaa, gör det! Den är så kort dessutom. Jag tror du kommer att älska!

Anonym sa...

på min lista ;)

Jessi sa...

Fast nu ligger ju våra kära rednecks lite risigt till... Hoppas nåt av bitch-lagen gör bort sig i nästa avsnitt så att dom klara sig igen!

Jossan sa...

Den där Siberia verkar lik Kanal 5:s The River förra året. Fast The River var nog ännu mer innovativ vad gäller total filmning ur olika vinklar med övervakningskameror och bärbara. Synd att den lades ner; den var läskig och rolig.

Åh, tittade du också på Brotherhood?! Jättebra serie men som tyvärr glömdes bort av publiken i USA, fastän den kritikerrrosades. En perfekt blandning av politik och brott i symbios. Och så Jason Isaacs på det.

Anna Thunman Sköld sa...

Jessi: Ja, usch. Det var Marks dansande där som ställde till det. Men vilken kämpe! Jag håller tummarna!

Jossan: Jag håller med om att det finns likheter men om jag ska vara ärlig är jag dödligt trött på det där "lost footage"-greppet. Att jag gillade Siberia någorlunda var för att de parodierade realitydelen så bra. Så fort monsterklippen kom in gnisslade jag tänderna :)

NicklasBoman sa...

Najs, kommit till säson 7 i House. Om jag inte missminner mig så är den säsongen grejt.

Anna Thunman Sköld sa...

I hope so!!