onsdag 10 september 2014

Vad jag tänkt se vecka 37


Den här veckan betyder säsongsstarter för två serier som kör sina finalomgångar; Boardwalk Empire och Sons of Anarchy. Rätt beslutat gällande bägge, tycker jag. De har sett sina bästa dagar och för egen del ansåg jag Boardwalk egentligen förlorade själen redan efter andra säsongen när you-know-who blev you-know-what. Vad Sons anbelangar har jag velat fram och tillbaka, ibland älskar jag serien, ibland är den bara patetisk. Även här tycker jag andra säsongen var den starkaste men efter att you-know-who blev you-know-what har allt bara handlat om våld och hämnd. Hamlet goes 300, typ.

Det är också premiär för Syfys svar på The Walking Dead; Z Nation. Måste man ju kolla in. Jag tror den är rätt b. Men man vet ju aldrig.

Och SVT Flow har sedan i går börjat visa andra säsongen av Please Like Me! Yay!

Veckans tv-serier:
Z Nation - seriestart!
Boardwalk Empire - säsongsstart! Kul med Nuckys barndom, i övrigt rätt meh.
Sons of Anarchy - säsongsstart! Läs mina 10 reflektioner efter säsongspremiären av SoA HÄR!
Houdini - den gick i två avsnitt bara och jag tyckte den var underhållande men kändes som ett gäng ihopklippta trailrar. Adrien Brody i titelrollen var bra. Den hade tjänat på att fått en miniserie à la 6 delar istället, nu blev det för lättsamt och ytligt. Mer spektakel än livsöde.
Ink Master -
wow, de har återigen lyckas hitta riktigt många osympatiska människor. "Starkt jobbat."
Intruders
- hjälp, vad kvalitén på avsnitten varierar, till och med inom samma avsnitt! Tur att tredje eppen slutade bra annars hade jag nog lagt ner.
America's Next Top Model
- åh, vad jag ogillar hur Paradise Hotel-aktig ANTM blivit med killar och tjejer och massa booze i samma hus. Dessutom var säsongens makeover något av det värsta någonsin. Stackars, stackars *spoiler* Kari som gick från att vara hetaste tjejen till huset till att bli kallad "strippa" med sitt nya halmgula hår och gulfärgade ögonbryn. Fi fan. Och då var hennes förändring ändå inte värst... för det var Denzels lösskägg. Japp, LÖSSKÄGG. *spoiler* Alltså... orden räcker inte till.
Million Dollar Listing: Los Angeles - efter två avsnitt kan jag konstatera att jag verkligen saknar Madison som hoppat av. Han tillförde en värme som de här två skrikiga britterna helt är i brist på. Josh Flagg är enda anledningen till att jag tittar vidare. Hans mormor var med i andra avsnittet. Sorgligt nu efteråt.
The Knick - ett mellanavsnitt, men jag börjar gilla den där opportunisten till ambulansförare. Han hymlar åtminstone inte med vad han sysslar med.
Outlander - sorry, men jag gillar den inte alls. Jag kanske måste läsa böckerna först? Jag lägger ned serien i alla fall. Jag blir bara irriterad som läget är nu.
The Amazing Race Australia
- det har inte kommit nåt avsnitt att titta på än.
The Great British Bake Off -
efter föregående veckas dramatik blev förra veckans avsnitt något av ett antiklimax. *spoiler* Jag förväntade mig hela tiden att Iain skulle få en ny chans, men nope, de bara körde på - och Norman fick ta sin mjölpåse och gå. Iofs väntat men... Synd, för Iain. *spoiler*
Project Runway - haha, åh, jag är så värdelös på att förutsäga domarnas smak. *spoiler* Den här gången var jag nämligen förberedd på att de skulle HATA Amandas look men närå, den hamnade i topp. Vann gjorde bitchen Korina, som knep igen brödf****n och höll sig snäll. *spoiler*
Face Off - har inte hunnit se veckans avsnitt än!
The Strain - tack och lov ett mer actionbetonat - och definitivt bättre - avsnitt än förra veckans flaskelände. Och mer bakgrundshistoria, vilket alltid är spännande.
Ray Donovan - missförstå mig rätt nu, för jag älskar Ray Donovan, men jag ser fram emot när den här säsongen är slut. FÖR VARJE AVSNITT ÄR SÅ SATANS ÅNGESTLADDAT. Nån sorts rekord den här veckan när Bunchy *spoiler* först inte fick upp den med milfen där och sen KASTADE ifrån sig hennes unge när han inte kunde hantera nakenheten. Why o why fick han inte ur sig vad han utsatts för? Nu framstod han som jävligt creepy istället! *spoiler* Gaaaah, döööör, ynk, gny!
Extant - två avsnitt kvar. Zzz.
The Amazing Race Canada -
kan inte smälta att de vinner bensin för en LIVSTID! Tänk att få det, jag som är totalt beroende av bil här ute i obygden! 
The Leftovers - JAG MÅSTE SKRIVA MED STORA BOKSTÄVER FÖR JAG ÄLSKAR DEN HÄR SERIEN SÅ MYCKET! OCH NU ÄR DEN SLUT. FÖR SÄSONGEN. JAG VILL HA MER. MER!!! NU!!! Så effektivt med musikläggningen, så snyggt med tystnaden i Noras skrik, så vedervärdigt med dockorna. Jag har boken på mitt nattduksbord, känner att jag måste läsa den för att bredda. Men utan att tveka är detta årets serie i mina ögon.
Masterchef US - lordilord, jag fick rätt!!! *spoiler* Som jag skrev förra veckan, att  jag trodde att Leslie skulle kunna hugga Christians plats i finalen. Det blev så! Leslie borde inte kunna vinna också, men har jag lärt mig något av den här säsongen är det att ALDRIG underskatta Leslie! *spoiler*
Arkiv X (Netflix US)
- säsong 4. Skrattade gott åt avsnittet där David Duchovny får göra sig själv utifrån en hamnskiftares version. I samma avsnitt var skotske doktorn från Stargate Atlantis med!
Comedians In Cars Getting Coffee (comediansincarsgettingcoffee.com)
- inte sett mer sen senast. 
Archer Vice (Netflix)
- Danger Zone!
Trailer Park Boys (Netflix) - ser om säsong sju, som är riktigt vass.
Salem (fulstream) - ser ett avsnitt här och där. Men kanhända får ge upp ett tag för jag måste också se ikapp...
Person of Interest (fulstream) som snart drar igång sin fjärde säsong i USA.
Masterchef Au (fulstream) - säsong fem. Kan andas ut nu för den där nedrans "battle of the sexes" är över och deltagarna tävlar individuellt. Tack för det! Jag är inne på Kids Week och tycker att den där operasångerskan kan få åka ut.

I gammelteven/Playkanaler:
Please Like Me (SVT Flow, tisdagar) - säsongsstart!
Miranda (fredag SVT1, 21.30)
- förra avsnittet var sjukt roligt. När hon skulle göra gott på ålderdomshemmet skrattade jag så jag fick tårar i ögonen. 

14 kommentarer:

M sa...

Men åååh inte en till zombie serie! >_< hatar denna trend!

Så du gillar inte outlander? Själv är jag fast efter att ha sett 4 episoden!. Älskar hur karaktärerna absolut inte är svart/vita utan i gråskalor som det ska vara :) Man både ogillar männen och sedan tycker man bara synd om dem just som Claire :p och miljöerna och kostymerna är riktigt bra :)


Extand slutade jag kolla på efter 6 episoden. Halle Berry är as tråkig och fan vad jag hatar barn robotar! Riktig snooz serie! Och jag som verkligen gillar Goran i vanliga fall. Han är så irriterande i denna serie :/

ANTM. Enda skräp tv'n jag ser på, och håller med dig, stackars Kari! Hon ser verkligen verkligen ut som en alien nu! Vad fan håller Tyra på med?! Och alla dessa scriptade triangel draman, hate! Denzels skägg var ju också idiotiskt, dem verkar ju fan ha noll koll!
Och den nya fotografen Yu Sai eller vad han heter fy faaan vad jag haaatar fotografer som beteer sig som jäkla divor! Han var då inte sådär i förra säsongens sista avsnitter? Men nu när han fick "huvudrollen" beter han sig så fult o divigt. Bort med såna idioter!

Jessi sa...

SOA; jag lägger till att Gemma måste dö en tredje gång då... Och var det bara jag eller var det ett litet moment mellan Wendy och Nero?
The Leftovers; saknar redan!
The Knick; fortsätter titta men känns inte som nåt måste.
Outlander; inte din cup of tea alltså? Jag gillar't!
Miranda; åh, vad jag tycker om henne! Kanske för att inte ens jag är lika osmidig... ;)
Please like me; ska kolla i em, har väntat!

mimmimyran sa...

Outlander: läs gärna böckerna, dom har mer djup än serien,dock tycker jag om även serien , fast den är lättare variant av böckerna.
Tyckte likadant om Houdini, rörig men ändå underhållande, kunde ha blivit nåt med annorlunda regi...
The Leftovers: kärlek/hat för min del. Ibland undrade jag varför jag ens kollade men samtidig väckte serien starka känslor och viljan veta!
Ha ha, får du återkomma om z Nation är nåt att ha i höstens schema :)

Vincent Vega sa...

Åh Outlander, som jag tragglade med serien i början! Nu måste jag säga att det är söndagens höjdpunkt faktist, perfekt frukostserie!
Tack vare din The Leftovers-entusiasm så fick det mig att ge den en tredje chans, och då fastnade den! Har ej sett sista avsnittet dock för buhuhu vill ej att den ska ta slut.
Och jag tyckte inte om Houdini alls, tyckte din kommentar om trailerkänslan var spot on, fanns fan inget djup i den och kändes mest bara som en snygg snoozefest.
Extant kom jag av mig på efter avsnitt 8, upp till dess så var den sensommarens bästa serie tror jag fan!
Intruders lägger jag ner nu, fy fan så tråkig den är. Har säkert potential men gah, orkar inte att den är så tråkig att klockorna stannar in på avsnitt 3.

Vincent Vega (igen) sa...

Och fan vad jag älskar Miranda! Så pass mycket att jag faktist planerar att köpa boxarna, vilket jag aldrig gör annars.

Mikaela sa...

The leftovers...asså...såååå bra. Musiken, allt. Jag har äntligen fått mitt nya Lost.

Anna Thunman Sköld sa...

M: Att alla här verkar gilla Outlander får mig att tveka... jag borde kanske ge den en chans till.

Allt med ANTM är skrattretande nuförti'n men det är ju synd om deltagarna när de utsätts för orättvisor, som Karis makeover eller fotografen. Jag lovar att han blivit tillsagd att vara extra hård för att "visa dom hur det är i verkliga världen".

Jessi: Haha, hon kan inte dö nog många gånger, kärringen! Och JA, jag såg också nåt, kanske det blir de två i slutändan, när Gemma dött tusen dödar och Jax gått under. Typ bara de två kvar.

mimmimyran: Det känns som om jag måste göra det! För alla som kommenterat här gillar serien och jag VILL gilla den.

Jag återkommer om Z Nation, tror väl inte jetemycket på den...

Vincent Vega: När du skriver att Outlander är perfekt frukost-tv vill jag verkligen ge den en chans till! Älskar frukost-tv-serier!

I övrigt kan jag bara hålla med om allt du skriver. Eller. Intruders ger jag inte upp, fast det får gärna sätta lite fart nu, jeez.

Kul att både du och Jessi gillar Miranda lika mycket som jag. Jag var högst motsträvig förra säsongen i början. Allergisk mot pålagda skratt och för enkla poänger. Men hon snubblade sig rätt in i hjärtat på mig :)

Mikaela: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! (Läser boken nu.)

NicklasBoman sa...

kan tipsa lite om Heroes of Cosplay som går på 6:an, tydligen 12-13 på söndagar sen repris måndagar kl 03:40-04:25 ... mycket bra tider ;)
första avsnittet gick i söndags.

Anna Thunman Sköld sa...

Det är inte min kopp te. När de lajvar och sånt. Det passerar nån sorts fin linje där för mig där det blir för nördigt :)

NicklasBoman sa...

hehe okej, jamen då vet du ju vad det är i alla fall :)

Anna Thunman Sköld sa...

Du får det att låta frestande, M! Jag ska se om det hinns med i veckan här! En sista chans ska den få!

M sa...

Haha nu vart jag rädd att du ska ha för höga förväntningar och bli sur på mig ju! Men aja som sagt det är en långsam episod men utmärkt skådespeleri! <3

Btw ändrar mig, du måste se 7 an oxå! För jag såg 7,de episoden nu, och OMG jag dog lite! Kan bara säga HOT HOT HOT! För dem som klagade på att det var ingen action mellan Claire och Jamie (Claimie? Lol) Får ganska mycket att dregla över kan jag säga ;) ... no spoilers men ja nu fattar jag vad folk menar när dem säger "Ja det är ju kanalen starz" ;)

Anna Thunman Sköld sa...

Jag ska försöka klämma in det. Såg en rubrik nyss som löd nånting "Jamies many sex faces"...

M sa...

Haha! Ja hans ansikte tittade jag inte så noga på lool :P